אם יש משהו שאני באמת אוהבת להכין זה קינוחי כוסות בשכבות. זה קל להכנה,מרשים וטעים. מכמות קטנה יחסית של חומרים יוצאת כמות ענקית של כוסות, זה אישי כך שנוח להגשה ויש אין סוף אפשרויות ושילובים שמתאימים וגם אין צורך בג'לטין כדי לייצב.
אזזזז….קינוח קל ומהיר שאפשר להכין בכלי גדול למרכז שולחן או בכוסות אישיים.
לא להיבהל מאורך המתכון. כל שלב לוקח ממש כמה דקות והוא קל קל להכנה. אחרי שמכינים את כל השלבים, מרכיבים את הקינוח בכוס ומקבלים קינוח טעיםםםם ויפהפה בכלום עבודה ומחומרים זמינים.
מוס שוקולד חלב ומוס קוקוס
חומרים לכמות של כ- 12 כוסות בנפח של כ- 100 מ"ל.
מבוסס על מתכון של רחלי ור ניר עם שינויים והתאמות שלי
לשכבת מוס קוקוס
מבוסס על מתכון של רחלי ור ניר עם שינויים והתאמות שלי
לשכבת מוס קוקוס
- 6 גרם ג'לטין +30 מ"ל מים
- 200 מ"ל קרם קוקוס
- כפית מחית וניל או תוכן של 1 מקל וניל
- 100 גרם שמנת מתוקה
- 2 חלמונים
- 150 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם שמנת מתוקה
- ½ כוס פתיתי קוקוס
אופן הכנה
- לשים את הג'לטין בקערית קטנה עם המים ולערבב היטב. להמתין 10-15 דקות .(בינתיים ממשיכים להכין את המוס).
- לשים בקלחת על אש בינונית קרם קוקוס, מחית וניל ושמנת מתוקה עד לסף רתיחה.
- בקערית נפרדת לשים 2 חלמונים ולטרוף אותם עם מעט מהנוזל החם (השוואת טמפרטורה). לחזור על פעולת השוואת הטמפרטורה עוד פעמיים (להוסיף מעט נוזל חם ולטרוף עם החלמונים).
- להחזיר את תערובת החלמונים לסיר שעל הגז ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה מעט (82 מעלות למי שיש מדחום. (זה קורה ממש מהר ואין צורך להסמיך מידי. לתערובת נכנס גם ג'לטין שימשיך את פעולת ההסמכה).
- לצקת את הנוזל החם על גבי השוקולד הלבן ולערבב עד להמסה מוחלטת.
- להוסיף את הג'לטין לנוזל החם ולערבב היטב.
- לקרר היטב במקרר.
- כשהנוזל קר: להקציף 250 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט (הקצפה חלקית) ולקפל לתוך בסיס המוס קוקוס.
- לקפל למוס ½ כוס פתיתי קוקוס ולשים במקרר עד לשימוש.
- לנו המתיקות הספיקה אבל, במידה והמוס לא מספיק מתוק לכם, להוסיף כף או שתיים אבקת סוכר ולערבב.
מוס שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד חלב
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם חמאה רכה
אופן הכנה
- לחמם שמנת מתוקה על הגז לסף רתיחה.
- למזוג מעל השוקולד, להמתין דקה ולערבב עד שהשוקולד נמס.
- לקרר את השוקולד לחום הגוף (פשוט להניח קצת שוקולד ממרכז הקערית על השפתיים ואם זה נעים לנו אז זה חום הגוף) ולהוסיף חמאה רכה. לערבב עד שהיא נמסה. החמאה תקשור לנו את המסה ותהפוך את המוס לאלסטי ורך במיוחד. אם החמאה לא נמסה לחלוטין, אפשר להמיס אותה עם בלנדר מוט.
- לצקת מהמוס בערך 2-3 כפות לכוסות ולהכניס למקפיא להתייצבות (כ- 10 דקות). (בשלב הזה משתמשים בכחצי מכמות המוס. את השאר נשמור לשכבה נוספת).
קראנץ' קוקוס
- 100 גרם שוקולד לבן
- 15 גרם חמאת קקאו או כף שמן קנולה (מאוד מומלץ לשים חמאת קקאו שנותנת קראנצ'יות מעולה לשוקולד).
- 30 גרם פתיתי קוקוס לבן
- 30 גרם קוקוס קלוי
אופן הכנה
- להמיס את חמאת הקקאו על הגז ולמזוג אותה על השוקולד הלבן.(אם אין חמאת קקאו – להמיס את השוקולד 30 שניות במיקרוגל, לערבב היטב עד להמסה מוחלטת ולהוסיף לו כף שמן ולערבב).
- להוסיף 30 גרם קוקוס לבן ו – 30 גרם קוקוס קלוי ולערבב.
- בעזרת מרית לשטח על נייר אפייה בשכבה דקה. להכניס למקפיא כמה דקות עד להתייצבות.
- לשבור לחתיכות קטנות עם הידיים ולשמור במקפיא עד לשימוש.
הערה: אם רוצים מטבעות לקישוט – למזוג חלק מהתערובת לתוך תבנית סיליקון ולהקפיא. אם אין תבנית מתאימה אפשר פשוט לשבור צורות אקראיות עם הידיים ולקשט.
הרכבת הקינוח
- כמחצית משכבת המוס שוקולד מזגנו בבסיס הכוס והכנסנו להתייצבות במקפיא.
- להניח מעל שכבת המוס שוקולד קראנץ' קוקוס.
- למזוג מעל הקראנץ' קוקוס מוס קוקוס.
- למזוג עוד שכבת מוס שוקולד.
- לקשט במטבעות שוקולד לבן.
הערות והארות
- קרם קוקוס קונים בכל סופר על המדפים של המוצרים האסיאתיים.
- חמאת קקאו קונים בחנויות מתמחות באפייה.
- אפשר להכין מתערובת המוס שוקולד כדורי טראפלס שמגלגלים אותם בקוקוס ולקשט איתם את הקינוח.
- אם אין תבנית סיליקון מטבעות, אפשר פשוט לשבור את השוקולד לצורות ולקשט.
איזה אלופההה קינוח משגע והאירוע שווה ביותר ???