פסח עוד רגע מגיע ואיתו ההתלבטויות מה להכין לשולחן החג. אז הכנתי פשטידת מצות, פירה, כבד עוף, חזה עוף ופטריות. מעין וריאציה משודרגת לפאי רועים. מנה חגיגית וטעימה מאוד. יכולה לשמש גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית. הכי נוח ומומלץ להכין את הפשטידה בתבנית פיירקס שאפשר גם לאפות בה וקל מאוד לחלץ ממנה את הפשטידה.
חומרים לתבנית פיירקס בקוטר 23 ס"מ
שכבה ראשונה – מצות רטובות
מצות רטובות מוספגות במטלית מטבח – להרטיב 5-6 מצות תחת ברז למשך 2-3 דקות. להעביר למטלית מטבח, לסגור היטב על המצות ולהספיג לפחות 10 דקות עד שהמצות רכות ולחות.
שכבה שנייה – פירה תפוחי אדמה
- 1 בצל מטוגן עד להזהבה בשמן זית
- 3-4 תפוחי אדמה מזן דזירה (האדומים)
- 1 ביצה
- 30 גרם מחמאה
- קורט פלפל שחור
- מלח
אופן הכנה שכבה שנייה
- לבשל תפוחי אדמה במים עד לריכוך.
- לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולמעוך בממעך.
- לשים מרגרינה, מלח ופלפל שחור.
- לערבב היטב.
- לקרר מעט ולהוסיף ביצה.
- להוסיף בצל מטוגן ולערבב.
שכבה שלישית – כבד עוף, חזה עוף ופטריות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 ק"ג כבד עוף קצוץ לקוביות קטנות
- 6 פטריות שמפיניון גדולות קצוצות לקוביות קטנטנות
- 1/4 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לפי הטעם
- 1/4 כוס יין לבן שטעים לכם לשתות
- 1/4 כפית זנגביל מגורד
- כף רוטב סויה
- כפית סילאן
אופן הכנה שכבה שלישית
- לטגן בצל קצוץ דק במחבת עם שמן זית.
- להוסיף חזה עוף ולטגן עד שהוא כמעט מוכן.
- להוסיף כבד עוף ופטריות ולערבב שתי דקות.
- הוסיף תבלינים: פלפל, מלח, 1/4 כוס יין לבן, סילאן, מעט זנגביל מגורד, כף רוטב סויה, לבשל על אש גבוהה תוך ערבוב כמה דקות רק עד שנספגים כל הנוזלים.
להרטבה: כוס מרק עוף אמיתי.
הרכבת הפשטידה
- לחצות את המצות הלחות לשניים.
- לשים שני חצאים על בסיס התבנית. את חצאי המצות לסדר בתבנית כך שכל הדפנות מכוסות ושאריות המצות גולשות החוצה (הם יהיו המעטפת שסוגרת על הפשטידה).
- לסדר שכבה של פירה, מעליה שכבה של בשר, שוב פירה ושוב בשר……
- לסגור על המלית עם שולי המצות שהשארנו מחוץ לתבנית (יש תמונות שלבים).
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 15 דקות.
- לאחר 15 דקות להרטיב את הפשטידה עם חצי מכמות מרק העוף ולהמשיך לאפות עוד 15-20 דקות.
- להוציא את הפשטידה מהתנור ולהרטיב אותה מייד עם שארית מרק העוף.
- לתת לפשטידה לספוג את הנוזלים, לצנן אותה לפחות חצי שעה לטמפרטורת החדר לפני שמחלצים מהתבנית.
- להפוך את הפשטידה על צלחת הגשה ולפרוס (רצוי לצנן היטב על מנת שהפשטידה לא תתפרק בפריסה).
הערות
- אפשר להכין את הפשטידה, לשמור אותה כמו שהיא בתבנית הפיירקס ולחמם בתנור כשרוצים לאכול. אחרי חימום היא מצויינת.
- אפשר לשים בשר טחון במקום כבד ופטריות.
- אפשר לשים שכבה של ירקות מוקפצים ואז הפשטידה הופכת לצמחונית.
נקרא נהדר. לצערי האורחים שלי לא יאכלו כבד ופטריות . אם אני שמה בשר טחון במקום- כמה לשים והאם לבשל אותו יחד עם העוף או להשמיט גם את העוף?
תודה
היי מיכל,
בוודאי. בשר טחון זה מעולה. חצי קילו לדעתי יספיק. כמובן לבשל לפני. את יכולה לשלב עם עוף ואת יכולה בלי. לא כל כך משנה. זה עניין של טעם אישי
לא בשבילי כפי שאת יודעת, אבל ניראה מרשים ביותר ונהדר לאירוח!