כיוון שאפייה זה מדע מדוייק, חשוב מאוד לדייק וכדי שנהיה מתואמים מבחינת הכמויות – אני משתמשת בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים ובמשקל. הכנתי פה טבלה עם כל הכמויות כך שגם אם לא מצויין במתכון מסויים מידה מסויימת, תוכלו להמיר לפי המידות פה.
מידות נפח כלליות:
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
יבשים
1 כוס קמח רגיל/תופח = 140 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם, 1 כף = 8 גרם
1 כוס קקאו = 140 גרם
1 כוס פרג טחון – 100 גרם
1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם
1 כוס קוקוס = 100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם
1 כוס פירורי לחם = 125 גרם
1 כוס פירורי עוגיות = 110 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם
המרת קמחים
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
אבקת אפיה / סודה לשתיה
1 שקית = 10 גר'
1 כף = 8 גר'
1 כפית = 3 גר'
מלח
1 כוס = 240 גרם
1 כף = 15 גרם
1 כפית = 5 גרם
שומנים
1 כוס חמאה = 240 גר'
1 כוס שמן = 200 גר'
1 כף חמאה = 15 גר'
100 גר' חמאה / מרגרינה = ½ כוס שמן
1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גר'
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גר'
ביצה מס‘ 3 – 50 גר'
סוכר
1 כוס סוכר לבן = 200 גרם
1 כף סוכר לבן = 12 גרם
1 כפית סוכר לבן = 4 גרם
1 כוס דחוסה סוכר חום = 240 גרם
1 כף סוכר חום = 15 גרם
1 כפית סוכר חום = 5 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם
1 כף אבקת סוכר = 8 גרם
1 כפית אבקת סוכר = כ-3 גרם
1 כוס דבש = 350 גרם
1 כף דבש = 20 גרם
1 כפית דבש = 7 גרם
ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = 10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
מצרכים רטובים
כוס טחינה גולמית = 240 גרם
כוס חמאה – 240 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כוס שמן – 200 גרם
שמרים
כף שמרים יבשים – 8 גרם
2 כפות שמרים יבשים = 50 גרם שמרים טריים
התאמת כמות החומרים כשמשנים גודל תבנית אפייה
הקטנה
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ – להפחית 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ – להפחית 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ – להפחית 40%
הגדלה
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ – להוסיף 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ – להוסיף 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ – להוסיף 60%