מפרום תפוחי אדמה שאני מכינה בדרך כלל ביום שישי בצהריים. אמנם דורש מעט עבודה אבל התוצאה לגמרי שווה וטעימה ואם תכינו ליד מטבוחה וחצילים זה יהיה מושלם

ימי שישי אצלנו בבית היו חגיגה שלמה כשהילדים היו קטנים יותר וכולם היו בבית. הייתי מכינה מיליון וחצי מאכלים לשישי בצהריים כך שאין מצב לפספוסים – שניצלים הורסים, קציצות תפוחי אדמה מטריפות, חומוס מבושל מדהים, כרובית מטוגנת הכי טעימה, זיתים מבושלים חריפים מושלמים, לחמניות ביתיות ועוד. נכון שזה די היה בא על חשבון ארוחת הערב, כי היינו שבעים מהצהריים אבל לא היינו מוותרים על ארוחת שישי, עם קידוש, חלה ביתית ודג מרוקאי – ארוחת שישי כהלכתה. גם היום אני מכינה המון מאכלים לצהריים אבל לא באותן כמויות ולא אותו מגוון כי מה לעשות, אדירוש התחתן ומן הסתם לא גר בבית, חורצ'ק כרגע לומד אז גר עדיין בבית ונוביק, הקטן לפני גיוס אז בוודאי גר בבית. אבללל יש הבדל עצום בין בנים מתבגרים שיכלו לאכול אותי יחד עם המקרר בתקופת גיל הנעורים, לעומת גברים ששומרים על הגזרה ועל תזונה נכונה, עושים ספורט ולכן אוכלים הרבה פחות.
בכל יום חמישי אני קונה מהקצב את הבשרים שאני מתכננת לבשל איתם בשישי. אז כהרגלי, קניתי גם בשר טחון (טרי!) וכשנוביק ראה את הבשר שאל מה אני מתכננת להכין איתו. האמת, שלא באמת תכננתי משהו מיוחד והתכוונתי לזרום בבוקר על משהו טעים שכולם אוהבים. ואז נוביק אמר שבא לו מפרום אבל כזה בלי רוטב, ששמים בחלה עם מטבוחה וחצילים. ואני, רק מחכה שמישהו יבקש ספיישלים אז ברור שהכנתי ואפילו צילמתי את כל השלבים.
כל הסרטונים המלאים של השלבים נמצאים אצלי באינסטגרם. אז אם בא לכם להציץ אלי למטבח און ליין – זה קורה שם.
הפרופיל שלי באינסטגרם – yehudit_aviv 
המפרום אמנם דורש קצת עבודה ומיומנות בחיתוך תפוחי האדמה שצריך לפרוס אותם דק כמו נייר, אבל ברגע שקולטים את הרעיון וזה כמובן רק עניין של פרקטיקה, זה הכי טעים ושווה. אנחנו אוהבים לאכול את המפרום כשהוא חם מהטיגון בלי רוטב, בתוך חלה או לחמנייה ביתית עם מטבוחה וסלט חצילים או חצילים מטוגנים. את מה שנשאר אני שומרת במקרר והוא בהחלט טעים בכריך גם כשהוא קר. אפשר להקפיא את המפרום אחרי הטיגון אבל אז אי אפשר לאכול אותו "יבש" אלא חייב לבשל אותו ברוטב. בתוך תבשיל או מרק של קוסקוס זה טעים ביותר. מומלץ ובעיני הכי טעים לפרוס את תפוחי האדמה מאוד מאוד דק, אחרת הוא לא מתרכך בטיגון כמו שצריך והרבה פחות טעים לטעמי. הטיגון חייב להיות בשמן עמוק, כך שכמעט כל המפרום שוחה לו בתוך השמן (לא אמרתי דיאטטי :)) וטיגון די ארוך- כמעט רבע שעה כל צד.
מפרום תפוחי אדמה הכי טעים
חומרים להמון מפרום
- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים
- חצי קילו בשר טחון טרי
- 250 גרם חזה עוף או הודו טחון
- 2 בצלים
- 3 שיני שום
- 2 פרוסות חלה או לחם לבן שהושרה במים ונסחט
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ½ כפית קינמון
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
לטיגון
- 3 ביצים
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כף רסק עגבניות
- קמח לטבילת תפוחי האדמה.
- שמן בגובה בינוני (כזה שתפוחי האדמה שוחים בתוכו 3/4 גובה)
- שמים במעבד מזון את הבצל, הלחם, השום, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים יחד.
- מערבבים יחד עם הבשר וחזה העוף.
- מוסיפים תבלינים ולשים עם הידיים היטב את הבשר כמה דקות.
- שמים במקרר שעה להתייצבות.
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות מאוד, לא חותכים עד הסוף אלא משאירים את תפוח האדמה מחובר בקצה.
- ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בבשר.
- מכינים צלחת עם ביצים מתובלות בפפריקה, מלח, פלפל שחור ורסק עגבניות.
- טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח מכל הכיוונים,מנערים שאריות קמח מיותרות, טובלים בביצים ומטגנים על אש נמוכה עד שתפוח האדמה משחים ורך לגמרי (לבדוק עם מזלג או שיפוד).
- בשלב הזה הכי טעים זה לשים בתוך חלה טרייה או לחמנייה ביתית ולהתענג. את מה שנשאר שומרים במקרר ואוכלים במהלך השבוע (זה נשאר טעים מאוד במקרר) או מקפיאים ומוסיפים לתבשיל או מרק ירקות ומניחים על קוסקוס.
האם אפשר לוותר על העוף הטחון ?
אפשר. אני אוהבת כי זה תורם למרקם מעולה
אני נשואה לטריפולטאי ולכן מכירה את המטבח של המפרום …
סוף כל סוף אני רואה מפרום כמו שצריך להיות תפו"א דק ולא עבה כמו שהרבה עושים
אבל אני שמה לב שאת רק מטגנת ?
לאחר הטיגון אני מרפדת סיר בגזור וסלרי מסדרת מעליהן את המפרום
בקעה נפרדת מכינה רוטב מרסק מיים ותבלנים שופכת על הכל שיכסה מעט נותנת רתיחה ואח"כ על אש קטנה
טיפ קטן להוסיף לבשר כוסברא ולרוטב סלרי וזה מקפיץ
תודה לימור. כן אני רק מטגנת כי אני לא אוהבת ברוטב. אבלל יש פה בבלוג מתכון למפרום ששמים ברוטב של מרק קוסקוס
היי ..מתחשק לח להכין..רק לא צריך ביצה לתערובת הבשר? תודה . ונהנית מהבלוג.
היי סימה. אין צורך בביצה
בוקר טוב,
ראיתי סרטון שאת מראה איך לחתוך את תפ"א ושמתי לב שיש לך סכין טובה מאוד שחותכת בקלות,
אשמח שתייעצי לי על סכין טובה למטבח.
תודה
היי. יש לי המון סכינים אבל זו הכי טובה בעיני. קניתי בלובלינסקי בתל אביב. יש להם עכשיו מבצע 1+1 באתר.
הנה לינק לאתר: http://www.lublinsky.co.il/
תפוחי האדמה לא מתקלקלים במקפיא?
כשהם חתוכים דק אז זה נשאר טעיםםםם ממש