
מרק מעולה שתמיד כיף לאכול. דורש מעט עבודה אבל שווה. אצלי מאוד מאוד אוהבים את המרק הזה.

מרק עוף עם כיסני בשר
מצרכים לכיסנים
- 2 כוסות קמח
- 1 ביצה
- כ- 1/2 כוס מים מהברז
- קורט מלח
מצרכים למלית
- 250 גרם בשר טחון טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- מלח
- פלפל שחור
- מעט מאוד אגוז מוסקט
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן אגוזי מלך קצוצים דק.
מצרכים למרק
- חלקי עוף נקיים ושטופים (אפשר גב או גרונות כי זה רק לטעם).
- 2 גזרים חתוכים לטבעות
- 2 קישואים חתוכים לטבעות
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- עלי סלרי לטעם
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
אופן הכנת הבצק והכיסנים
- לשים בקערה קמח, ביצה ומלח. להוסיף תוך כדי לישה את המים עד שמתקבל בצק רך ונוח שלא נדבק לידיים. להניח 1/2 שעה למנוחה.
- על משטח מקומח לרדד את הבצק דק לעלה בעובי של 1-2 מ"מ. בעזרת חותכן לקרוץ עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ.
- לשים כפית מהמלית, למרוח את הקצוות בחלבון ביצה ולסגור לחצי. להדק היטב בעזרת שתי אצבעות ולהניח על משטח מקומח היטב בשכבה אחת עד לשימוש (לא במקרר).
הכנת המלית
- לחמם על מחבת רחבה שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- להוסיף את הבשר ולפורר אותו בעזרת מזלג. כל הזמן לערבב עד שמשנה את צבעו לחום. להוסיף תבלינים. לכבות את האש ולהוסיף פטרוזיליה ואגוזים. להניח בצד עד שמתקרר.
טיפ והערה:
- ניתן להכין את הכיסנים מבעוד מועד, לבשלם במי מלח כ- 1/4 שעה, לסנן ולהקפיא. לפני ההגשה לחמם בתוך המרק.
- הערה: אחרי מילוי הכיסנים, לשים אותם על משטח מקומח היטב כדי שלא יידבקו וייקרעו. לא לשים אותם אחד על השני!!
הכנת המרק
לשים בסיר גדול את כל הירקות ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי. להוסיף תבלינים ולבשל עוד חצי שעה או עד שנראה שהמרק טעים ומוכן. להוציא מהמרק את עלי הסלרי ואת חלקי העוף (אם החלקים אכילים אפשר לקצוץ אותם ולהוסיף למרק). להוסיף את הכיסנים ולבשל עוד 20 דקות.
לשים בסיר גדול את כל הירקות ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי. להוסיף תבלינים ולבשל עוד חצי שעה או עד שנראה שהמרק טעים ומוכן. להוציא מהמרק את עלי הסלרי ואת חלקי העוף (אם החלקים אכילים אפשר לקצוץ אותם ולהוסיף למרק). להוסיף את הכיסנים ולבשל עוד 20 דקות.