כבד עוף במלית, כבד עוף ברוטב……..אנחנו מתים על כבד עוף בכל וריאציה. הגרסה הזו טעימה בטירוף ומתאימה למנה ראשונה של ארוחת שישי.

בורקס פילאס / בצק עלים במלית כבדים וחזה עוף
מצרכים ל – 3 רולדות
- 1 חבילה של בצק פילאס או בצק עלים מופשר לילה במקרר.
- 1 ק"ג כבד עוף טרי
- 1/2 ק"ג חזה הודו טרי
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סילאן
- 1/4 כוס יין אדום טעים
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- להכשיר את הכבד – כל אחד בדרכו. ההכשרה היא לא רק מטעמי כשרות אלא שהכבד מלא בדם שאם לא מנקזים אותו הוא נותן טעם מר לכבד. אני מכשירה במיקרוגל כך: שמה את הכבד במסננת פלסטיק עם צלחת מתחת וצלחת מעל שמכסה. מפעילה ל – 2.5 דקות ומוציאה. משאירה 1/2 שעה לניקוז הדם. להפריש כ – 10 כבדים לרוטב.
- לחתוך את חזה העוף לקוביות קטנות. להפריש רבע כמות לרוטב.
- לחמם במחבת גדולה וכבדה את שמן הזית. על אש גבוהה לטגן את הבצלים הפרוסים עד להזהבה קלה. מידי פעם לערבב. להוסיף את הכבדים כשהם שלמים ל"סגירה", להוסיף את החזה ולתת לזה להיצלות מבלי לגעת. מקסימום לנענע את המחבת, לא לערבב בשום אופן כדי שהפנים של הכבד לא יתייבש. אחרי כמה דקות קלות מאוד של צלייה כשהכבד השחים מעט להפוך ולצלות מצד שני. אחרי עוד דקה של צלייה לשים יין,מלח, פלפל שחור וסילאן. לערבב, לטעום ולתקן תיבול אם צריך. לא לייבש זה עוד עובר אפייה בתנור. לשים במסננת לניקוז הנוזלים ולקרר.
- כשמתקרר לחתוך לקוביות קטנטנות.
- למלא את בצק הפילאס, לגלגל לרולדה, למרוח בביצה ושומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להזהבה.
חומרים להכנת הרוטב:
- כבדי העוף ששמנו בצד חתוכים לקוביות קטנות
- חזה הודו חתוך לקוביות קטנות
- סלסלת פטריות טריות
- 1 בצל גדול
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 1/4 כוס שמן זית לטיגון
- מים רותחים בכמות שתכסה את הכבדים והפטריות ועוד קצת מעליהם.
- להסמכה: 3 כפות קורנפלור +1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
- לטגן בסיר עמוק בצל בשמן עד להזהבה.
- להוסיף את הכבד, החזה והפטריות ולטגן כמה דקות. מידי פעם לערבב.
- להוסיף לסיר מים רותחים, לתבל בפלפל שחור ומלח. להנמיך את האש ולבשל 5-10 דקות.
- לשים בקערית קטנה 3 כפות קורנלפור + 1/2 כוס מים ולערבב היטב. לצקת לסיר שמתבשל לו על הגז וכל הזמן לערבב. הרוטב מסמיך בשניות.
- עכשיו – אם סמיך מידי לטעמכם – להוסיף מעט מים רותחים ולדלל. אם דליל מידי לחזור שוב על פעולת ההסמכה עם עוד כף קורנפלור ו – 1/4 כוס מים. לטעום, לתקן תיבול אם צריך ולהסיר מהאש.
- להגשה: למזוג מעל פרוסת בורקס.
הכשרת כבד לפי הדת היהודית היא אך ורק בצלייה