תבשיל שלמדתי להכין מחמותי. כמה שהוא פשוט ככה הוא מיוחד וטעים בטירוף. בלי לטגן בצל ובלי שום ובכל זאת טעם מפתיע מדהים וממכר
את התבשיל הזה אתם הולכים לאמץ קבוע לתפריט שלכם. אחד התבשילים הקלים והפשוטים להכנה שלמדתי להכין מחמותי,אבל בשנים האחרונות עבר שינויים והתאמות משלי לטעמים שלנו. בתבשיל המקורי היה המון מרק עוף ובהתחלה גם אני בישלתי בדיוק לפי המקור. היום, אני לא מסוגלת לאכול תבשילים עם מרק עוף והוא נעלם לחלוטין מהמטבח שלי ופינה מקום לטעמים הנקיים והבולטים של הירקות והבשר. עקרונית אני לא אוהבת קישואים (כןןן, זה אולי הירק היחיד שאני לא ממש אוהבת) אבלללל, אני מוכנה לאכול קישואים בלי סוף בתנאי שהם יתבשלו בתבשיל הספציפי הזה. ואם לא הבנתם 🙂 🙂 אז אני לא אוכלת קישואים כמעט בשום צורה אחרת, טוב נו, אולי גם בפוקצ'ה…אבל זהו, באמת שאני לא מתה על קישואים אבל בתבשיל הזה הם יוצאים פשוט מושלמים.

אין פה טיגון של בצל ואין פה שום, רק תבלינים בסיסיים ביותר ובכל זאת זה אחד התבשילים הכי טעימים שתכינו (באחריות!) קונים קישואים קטנים ודקים עם כמה שפחות גרעינים, שוטפים היטב ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ, שמים במסננת ומפזרים עליהם מלח, משאירים כך לילה שלם, כך שהם מגירים את כל הנוזלים שלהם ומוכנים לקלוט את הרוטב שבו הם יתבשלו. אני לא קולפת את הקישואים גם כי כל הוויטמינים נמצאים בקליפה וגם זה יותר טעים עם הקליפה.
אצלנו בבית זה תבשיל של שישי בצהריים, לעולם לא אכין אותו ביום אחר כי הטעם יהיה שונה. אז תכינו את החלות (אחת לכל אחד) ותתכוננו להתמכר.
תבשיל קישואים ובשר פיקנטי
חומרים ל-4-5 מנות
- 2 ק"ג קישואים קטנים ודקים
- ½1 ק"ג בשר לגולש חתוך לקוביות ( אפשר מספר 8,4,5,6 או אסאדו או כל בשר אחר שאוהבים ומתאים לבישול ארוך)
- 1/3 כוס שמן זית
- מים לבישול הבשר
- 1/3 כוס שמן זית או בכמות שתכסה את בסיס הסיר
- 6-7 פלפלים סודניים יבשים חריפים
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח בעדינות כי הקישואים כבר היו לילה עם מלח
- כ-3 כוסות מים +ציר הבשר שנותר מבישול הבשר
אופן הכנה
את הקישואים והבשר אפשר ורצוי להכין יום מראש ולמחרת רק לבשל
- הקישואים: שוטפים את הקישואים ופורסים לעובי של 1-1.5 ס"מ (לא קולפים). שמים במסננת גדולה שמניחים תחתיה צלחת עמוקה לקליטת הנוזלים וזורים מעט מלח על הקישואים. משאירים כך כמה שעות טובות ורצוי לילה.
- הבשר: מחממים 1/3 כוס שמן זית בסיר רחב ועמוק. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחרי השנייה ולא נוגעים כמה דקות טובות כדי שהבשר ייצרב טוב. כשהבשר נצרב הופכים וצורבים מכל הכיוונים עד שהבשר משחים היטב. מוסיפים לסיר מים שיכסו את הבשר ומבשלים עד שהוא רך לחלוטין. מסננים את הבשר מהנוזלים, מסננים גם את הנוזלים ושומרים את ציר הבשר לבישול הקישואים.
- התבשיל: מחממים בסיר גדול ורחב 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים לסיר פלפלים סודניים, כורכום, פפריקה חריפה/מתוקה ופלפל שחור ומטגנים כמה דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים לסיר את קוביות הבשר המבושלות ומטגנים כמה דקות עד שהם משחימים ומשחררים את הטעמים שלהם לשמן. מידי פעם מערבבים כדי שהבשר לא יידבק לתחתית הסיר.
- מוציאים את הבשר לצלחת. מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים לסיר את המים וציר הבשר ומביאים לרתיחה. מסדרים מעל את קוביות הבשר ומבשלים על אש נמוכה וכשהסיר מכוסה כשעה וחצי – שעתיים עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר ומרטיבים את הבשר והקישואים שלא נמצאים בתוך הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים ומוסיפים מלח על פי הצורך.
- מגישים חם עם חלה טרייה.
מה אפשר לשים במקום הפילפלים כדי שיתאים גם לילדים ?
היי דנה. שימי גמבה מתוקה או פשוט תוותרי על החריף
האם אפשר להשתמש בתפוח אדמה במקום קישוא?
היי זורי. אין בעייה. יש לי תבשיל דומה עם תפוחי אדמה. עדכני איך יצא
תודה, עכשיו הכל יותר ברור. זה נראה פגז, יבוצע. תודה שוב על כל הטוב שאת משפיעה עלינו. שבת שלום.
הם ישמשו בסיס לרוטב
סליחה אבל שאלה : המים שבהם בישלתי את הבשר ישמשו כבסיס לרוטב ? או שאותם שופכים ומשתמשים במים/ ציר בשר נקיים ?