כיוון שאפייה זה מדע מדוייק, חשוב מאוד לדייק וכדי שנהיה מתואמים מבחינת הכמויות – אני משתמשת בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים ובמשקל. הכנתי פה טבלה עם כל הכמויות כך שגם אם לא מצויין במתכון מסויים מידה מסויימת, תוכלו להמיר לפי המידות פה.
מצרכים יבשים
כוס קמח/קורנפלור – 140 גרם
כף קמח/קורנפלור – 10 גרם
כוס קקאו – 110 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כף אבקת סוכר – 8 גרם
כפית אבקת אפייה – 3 גרם
כף אבקת אפייה/סודה לשתייה – 8 גרם
שקית אבקת אפייה/סודה לשתייה – 10 גרם
כוס קמח מלא – 120 גרם
כף קמח מלא – 8 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כף סוכר – 10 גרם
כפית סוכר – 5 גרם
כף מלח שטוחה – 15 גרם
כפית מלח – 5 גרם
כוס דחוסה של סוכר חום – 240 גרם
כף סוכר חום – 15 גרם
כוס פרג – 70 גרם
שקית שמרים/קובייה – 50 גרם
כף שמרים יבשים – 8 גרם
2 כפות שמרים יבשים = 50 גרם שמרים טריים
כוס אגוזים/שקדים/שיבולת שועל/קוקוס – 100 גרם
כוס אגוזים טחונים לאבקה – 85 גרם
כוס אורז/פתיתים – 200 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
שקית ג’לטין – 14 גרם
כף ג’לטין – 10 גרם
עלה ג’לטין – 4 גרם
מצרכים רטובים
כוס דבש/סילאן – 340 גרם
כף דבש/סילאן – 20 גרם
כוס חמאה – 240 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כוס שמן – 200 גרם
כוס שוקולד צ’יפס – 200 גרם
איך מכינים קמח תופח בבית?
כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
ק”ג קמח תופח = ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
המרת שמרים
50 גרם שמרים טריים (שקית) = 2 כפות שמרים יבשים
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3
ביצים
52 גרם ומטה – S
53-63 גרם – M
63-73 גרם – L
73 גרם ומעלה – XL
מידות אוניברסליות- כוסות וכפות מדידה
כוס – 240 מ”ל
3/4 כוס – 180 מ”ל
2/3 כוס – 160 מ”ל
1/2 כוס – 120 מ”ל
1/3 כוס – 80 מ”ל
1/4 כוס – 60 מ”ל
כף – 15 מ”ל
כפית – 3 מ”ל