יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ
ראשי » בשר » מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ

מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 26 בנובמבר 2017 15 תגובות

מרק חרירה או מרק המשי, מרק מרוקאי אולטימטיבי, אחד הטעימים והבריאים, מרק סמיך וחמצמץ שהוא למעשה ארוחה שלמה ובריאה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

מרק חרירה או מרק ה"משי" זה המרק המרוקאי האולטימטיבי!!! מרק שהוא ארוחה שלמה בסיר אחד, מזין ומשביע. איך שמתחיל להיות קר וגשום, אני משרה קטניות מכל הסוגים וכשמגיע יום שישי, אני מעמידה סיר גדול שמספיק לכל השבת וגם ליום ראשון. יש כמה וכמה גרסאות למרק הזה אבל הבסיס נשאר תמיד אותו בסיס, עשיר, מלא בקטניות וסמיך. יש כאלה שמוסיפים מיץ לימון/מלח לימון בזמן הבישול ויש כאלה שלא מוסיפים בכלל לימון ומגישים את המרק עם לימון בצד. אני מעדיפה לבשל עם מיץ לימון טרי. יש כאלה שמוסיפים אטריות דקות בסוף הבישול, אני לא מוסיפה כי החצי שלי לא אוהב. 

מתחילים בהשריית הקטניות לילה לפני שרוצים להכין את המרק. איך שמתחיל החורף אני משרה כמות של קטניות ומקפיאה, וכך כל פעם שאני רוצה להכין משהו בספונטניות, יש לי את המצרכים במקפיא מוכנים לשימוש. 

מרק חרירה מרוקאי סמיך וחמצמץ 

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • שמים  לימון רק עד שמגיעים לחמיצות הרצויה- כלומר חמיצות שאתם אוהבים.
  • כנ"ל לגבי שלב ההסמכה- תסמיכו במידה שאתם אוהבים. יש מי שאוהב מאוד סמיך ומי שאוהב פחות, זה לגמרי תלוי בכמות הקמח או הקורנפלור שתשימו במרק. בכל אופן תמיד אפשר לתקן אם יצא דליל או סמיך מידי. כדי לדלל- מוסיפים מים רותחים ומתקנים תיבול וכדי להסמיך שמים שוב מים וקמח ומערבבים לסמיכות הרצויה.
  • אם רוצים מרק פרווה- מוותרים על הבשר ועצמות המח.

מצרכים לסיר גדול

  • ½ ק"ג בשר בקר טרי חתוך לקוביות קטנות בגודל של כ –  2*2 ס"מ – אפשר צלי כתף, שריר הזרוע, פילה מדומה, צוואר או כל חלק שאוהבים.
  • 3-4 עצמות מח טריות 
  • 1/3 כוס שמן זית – כמות שתכסה יפה את בסיס הסיר
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 5-6 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות עם העלים
  • 2-3 עגבניות  טריות חתוכות לקוביות
  • ½1 כוסות עדשים חומות  שהושרו לילה במים רותחים
  • 1 כוס חומוס לבן גדול שהושרה לילה במים רותחים (אפשר לקצר תהליכים ולשים חומוס מקופסת שימורים)
  • 3 ליטר מים
  • מלח – לפי הטעם
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור 
  • ½ כפית כורכום
  • מיץ מלימון אחד שלם (או יותר אם אוהבים יותר חמוץ)

להסמכה

  • ½ כוס קמח/קורנפלור
  • כוס אחת מים מהברז
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילה כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול ועמוק מחממים שמן זית.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר אחת אחת כדי לא להוריד את חום השמן. מוסיפים גם את העצמות. צורבים את הבשר היטב מכל הכיוונים כמה דקות טובות כשמידי פעם מערבבים עד שקוביות הבשר מתחילות להתרכך.
  3. מוציאים את הבשר לצלחת, את העצמות משארים בסיר.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ לסיר ומטגנים עד להזהבה (אם חסר שמן – מוסיפים מעט).
  5. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים לסיר ומטגנים כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מידי פעם מערבבים.
  6. מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות ומטגנים כמה דקות.
  7. מוסיפים את העדשים והחומוס ומטגנים תוך כדי ערבוב כרבע שעה.
  8. מחזירים לסיר את הבשר  וממשיכים לטגן עוד כרבע שעה עד שהקטניות מתרככות מעט.
  9. ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה.
  10. מבשלים את הכל יחד כשעה או עד שכל הקטניות והבשר רכים ומוכנים.
  11. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומבשלים עוד 30 דקות.
  12. שלב ההסמכה: לוקחים קערית ושמים בה כוס מים מהברז + קמח/קורנפלור. מערבבים יחד היטב עם מטרפה ידנית עד שהכל חלק לחלוטין ואין גושים. מוסיפים  לקערית את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים ומערבבים היטב.
  13. מוזגים למרק את הרביכה של הקמח והירק תוך כדי בחישה מתמדת – בשלב הזה צריך כל הזמן לבחוש את המרק כדי שהקמח לא יידבק לתחתית הסיר. המרק הולך ומסמיך תוך כדי הבישול. במידה והמרק סמיך מידי לטעמכם, אפשר לדלל אותו עם מים רותחים ואם דליל מידי – חוזרים על פעולת ההסמכה רק עם פחות קמח ומים.
  14. מוסיפים מיץ מלימון שלם טרי ומבשלים עוד 10 דקות.
  15. טועמים ,מתקנים תיבול ומבשלים עוד 15 דקות בערך כשכל הזמן מערבבים כדי שהקמח לא יידבק לתחתית הסיר.
  16. כשמרוצים מהטעם מכבים את הגז (אם רוצים להוסיף אטריות למרק אז מוסיפים בשלב הזה. אין צורך לבשל אותן, הן מתרככות במרק הרותח. על הכמות הזו לשים חצי כוס אטריות דקות למרק)
  17. המרק צריך להיות חמצמץ עדין. אפשר להוסיף לימון כמה שאוהבים.   

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מרק כרובית ובטטה סמיך וטעים
    מרק כרובית ובטטה סמיך וטעים
  • מוקפץ עם חזה עוף, ירקות ואטריות אורז
    מוקפץ עם חזה עוף, ירקות ואטריות אורז
  • המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
    המבורגר ביתי - המדריך השלם להמבורגר מושלם
  • קוסקוס חלבי עם חמאה ולבן
    קוסקוס חלבי עם חמאה ולבן
חרירה מרק חרירה מרק חרירה מרוקאי מרקים קטניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

15 תגובות

  1. דניאלה הגב 8 ביולי 2021 בשעה 12:17

    תודה על המתכון, נקרא טעים מאד.
    האם מתאים להקפאה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 ביולי 2021 בשעה 8:05

      היי דניאלה, אני לא מקפיאה אוכל כך שאין לי מושג. לדעתי אין בעייה להקפיא

  2. אדיר הגב 15 בינואר 2021 בשעה 21:08

    המרק שלך פשוט יצא מושלם, ממש ממש מומלץ.
    שתמיד תעלי מתכונים טובים שנוכל להנות.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2021 בשעה 13:39

      תודה רבה אדיר
      כייף ממש לשמוע

  3. תמר הגב 13 בינואר 2021 בשעה 8:39

    היי, האם הכוונה לכוס וחצי עדשים לפני או אחרי ההשריה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 9:43

      היי תמר, אחרי השרייה

      • תמר הגב 13 בינואר 2021 בשעה 13:51

        תודה, יצא מעולה!!

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בינואר 2021 בשעה 14:42

          מהמם תמר. תודה שחזרת לעדכן ♥

  4. עז תלם הגב 7 בדצמבר 2018 בשעה 8:52

    נשמע מרק ממש חלומי יהודית! מושלם לחורף ☺️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2018 בשעה 18:53

      תודהה עוז. זו הגרסה שלי למרק

  5. מיכל זכות הגב 1 בנובמבר 2018 בשעה 22:57

    הי
    פעם ראשונה שלי באתר ובחרירה…
    יש לי שאלות
    א. כמה מנות בערך יוצאות? מספיק לחמש נפשות/שבע/ יותר?
    ב. אין לי עצמות אבל יש גרונות הודו. מתאים? (בנוסף לבשר(
    ג. אם לא מוסיפים פול, לא צריך לשנות כמויות של שאר הדברים?
    תודה! מיגח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בנובמבר 2018 בשעה 12:49

      היי מיכל. ברוכה הבא לבלוג.
      א. זה סיר גדול מאוד שמספיק לשש שבע נפשות
      ב. גרונות גם בסדר.
      לא צריך לשנות כמויות אם אין פול

  6. מיכל הגב 1 בנובמבר 2018 בשעה 21:21

    הי-
    א. רציתי לדעת בכמה מנות בערך מדובר?
    ב. אין לי עצמות אבל יש לי גרונות הודו- מתאים להוסיף?
    תודה!

  7. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 בדצמבר 2016 בשעה 12:38

    מהמם. תודה שחזרת לעדכן

  8. יוכי אשואל הגב 19 בדצמבר 2016 בשעה 9:58

    הכנתי …יצא טעיםםםם

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס