תבשיל שומר, עלי סלק ועוף חמצמצים. אנחנו אוהבים לאכול את השומר בכל צורה אפשרית – חי, מבושל וצלוי בתנור. השומר המבושל מקבל מרקם נימוח וטעים במיוחד

שומר אנחנו אוהבים לאכול בכל צורה אפשרית – חי חמצמץ בסלטים, אנטי פסטי בתנור זה אחד הדברים הטעימים שתאכלו ומבושל עם עוף חמצמץ. השומר המבושל מקבל מרקם נימוח וטעים בטירוף. כדי להוסיף עוד עניין, צבע וטעם, הוספתי לחגיגה גם עלי סלק, שגם אותם אנחנו אוהבים לאכול.
תבשיל שומר, עלי סלק ועוף חמצמצים
מצרכים לכמות של כ-5 מנות
- 8 שוקי עוף
- 2 חבילות סלק עלים
- 4 ראשי שומר
- 10 שיני שום
- 3 כוסות מים רותחים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- מיץ מחצי לימון טרי
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב ושטוח יחסית שמן זית.
- צורבים את שוקי העוף על להבה בינונית מכל הכיוונים עד שהעוף משחים. מוציאים את העוף מהסיר.
- מוסיפים לסיר את השום, מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
- חותכים גס את עלי הסלק ומוסיפים לסיר. מטגנים כ- 15 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהעלים מאבדים את הנפח.
- מחזירים לסיר את העוף. פורסים את השומר לרבעים ואז לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים כ- 3 כוסות מים רותחים ומבשלים כשעה – שעה ורבע עד שרוב הרוטב הצטמצם.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם כמעט לגמרי.
- הכי טעים לאכול את זה עם לחם בית טרי.
היי יהודית ?
סליחה על הבורות אבל למה את מתכוונת בסלק עלים?
האם מדובר בעלי מנגולד?
או עלי בייבי קטנים סגולים?
איך הם בדיוק נראים? איפה אפשר להשיג?
תודה!
היי דנה,
סלק עלים זה מנגולד.
בחנות ירקות או בסופרים
תודה רבה?
המתכון נראה מושלם ?
תודה רבה דנה
שבוע טוב. גם אצלנו המרוקאים מתים על שומר בכל צורה. את עלי הסלק זה כולל החלק הלבן ? והשום שלמים? תודה רבה. נהנית מאוד מהאתר והמתכונים
היי סימה. אני שמה את כל הסלק ושיני שום שלמות. שבוע טוב ♥
התבשיל נראה מעולה. במידה ואינם אוהבים אוכל חמצמץ האם אפשר לוותר על הלימון או זה חובה בגלל השומר. תודה על תשובתך
תודה רבבה. לא חובה רק משדרג
אני מאד אוהבת תבשילי שומר, וזה פשוט נראה מעולה!
תודה אפרת. זה באמת טעים