אוזני המן מלוחות ממולאות בחצילים, תרד וגבינת פטה. הבצק הוא הבצק שאני מכינה איתו את הקישים שלי שהוא כל כך טעים ואפשר להכין ממנו אינסוף עוגיות, קישים ועכשיו גם אוזני המן קטנטנות וטעימות במיוחד


יש לי בבלוג כל כך הרבה סוגים של אוזני המן הכי מיוחדים אבל כולם בגרסה מתוקה. הפעם החלטתי ללכת על גרסה מלוחה והשתמשתי בבצק שאני מכינה איתו קישים להכנת האוזניים. זה יצא כל כך טעים ומיוחד שאני הולכת להכין עוד כמה גרסאות מלוחות בהמשך. הבצק הזה הוא באמת אחד הבצקים הכי טובים שתכינו לקישים! הוא נימוח וכל כך טעים שאין מי שלא יחמיא לכם עליו.



אוזני המן מלוחות במילוי חציל, תרד וגבינת פטה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק המלוח הוא הבצק שאני מכינה לקישים שלי והוא מעולה בפני עצמו וכל כך טעים כך שאפשר להכין ממנו עוגיות מלוחות, קישים ועכשיו גם אוזני המן.
- אפשר למלא את אוזני ההמן בכל מלית מלוחה שאוהבים, רק שהיא חייבת להיות מלית יציבה ו"יבשה".
- ניתן להקפיא את אוזני ההמן עד חודשיים ומומלץ לחמם אותם מעט בתנור על חום נמוך יחסית (160 מעלות) כדי להחזיר להם את הפריכות והמרקם הנימוח.
מצרכים ל – 40 אוזני המן
לבצק פריך מלוח
- 4 כוסות קמח עוגיות (560 גרם)
- 300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס מים קרים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ (רגיל/תפוחים או הדרים)
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
למלית
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חציל בינוני
- 1 מארז תרד טרי (כ – 200 גרם)
- 120 גרם גבינת פטה/בולגרית
- 1/2 גביע קוטג'
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים במג'ימיקס את הקמח והחמאה ומעבדים דקה לתערובת פירורית. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים ממש חצי דקה רק עד שהבצק מתאחד מעט. ממשיכים לאחד את הבצק עם הידיים אבל לא לשים אותו. מקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לחצי שעה למקרר.
מכינים מלית: קולפים את החציל כמו זברה וחותכים לקוביות קטנטנות בגודל של כ – 3/4 ס"מ. ממליחים קלות ומניחים במסננת רצוי בשמש למשך שעה. מחממים מחבת נונסטיק עם שמן זית ומטגנים את החצילים כמה דקות עד שהם זהובים ורכים אבל עדיין שומרים על צורתם. את הטיגון עושים עם מחבת מכוסה ובמהלך הטיגון מערבבים מידי פעם כדי לטגן מכל הכיוונים. מעבירים את החצילים לקערה ובאותה מחבת מבלי להוסיף עוד שמן, מאדים כמה דקות את התרד רק עד שהוא מאבד את הנפח. מעבירים את התרד לקערת החצילים ומקררים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים וטועמים כדי לוודא שלא חסרה מליחות או תיבול.
מכינים אוזני המן: מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מקמחים משטח עבודה. אני אוהבת תמיד לעבוד על המשטח סיליקון המעולה של מגנוס שעושה לי חיים קלים בעבודה עם בצקים. כרגע יש עליו הנחה של 18% בהזנת קוד קופון: yehudit. מניחים את הבצק ומקמחים גם אותו. אם הבצק קר מידי מעבדים אותו מעט עם הידיים כדי קצת לחמם אותו. מרדדים את הבצק לעובי של כ – 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 7 ס"מ. מניחים כפית מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. את שאריות הבצק מאחדים, מרדדים שוב וקורצים לאוזני המן. אופים על 190 מעלות כ – 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם) או עד שאוזני ההמן מזהיבות בחלק התחתון ועדיין בהירות בחלק העליון.
בתאבון!
היי יהודית,
מזה קמח עוגיות?
אפשר להשתמש גם בקמח לבן רגיל?
זה קמח דל בגלוטן והוא הכי מתאים לעוגיות. יש כמעט בכל סופר. אפשר קמח רגיל