עוגת שייש זאת עוגה שמתאימה בדיוק לתקופה הזאת בשנה. התקררות מזג האוויר עושה חשק להכניס עוגה לתנור, שהריח יתפשט בכל הבית ואז להתכרבל איתה ועם כוס קפה חמים וטעים
For the recipe in English scroll down
אחת העוגות הכי רכות, הכי יפות והכי טעימות! עוגה שאני מכינה מלאאאאא שנים. למעשה זאת עוגה שהייתי מכינה פעם בסיר פלא ובשנים האחרונות אני אופה אותה בתבנית אנג'ל שזו תבנית גבוהה עם 3 רגליים. את העוגה המוכנה הופכים מייד על הרגליים וכוח המשיכה עושה את שלו, מושך את העוגה כלפי מטה והיא הופכת להכי רכה ואוורירית שתכינו. תחשבו שבמקום לצנוח קצת כלפי מטה, היא צונחת הפוך ואז כשהופכים אותה היא מרגישה ממש כמו ספוג או ענן. חשוב מאוד לא לשמן בכלל את התבנית ולאפות אותה אפייה מלאה מלאה אחרת כשנהפוך אותה היא תיפול מהתבנית.
עוגת שייש שמכינים בתבנית טורט עם רגליים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כדי לקבל עוגה מאוד גבוהה, צריך להשתמש בביצים גדולות מאוד. במידה ואין שמים עוד 1-2 ביצים בנוסף על ה – 6 שרשומים במתכון, כלומר – 7 – 8 ביצים אחרת היא תצא נמוכה יותר שזה גם מעולה.
- את העוגה הזו אני אופה בתבנית אנג'ל שזה תבנית טורט עם שלוש רגליים שהופכים מייד אחרי שמוציאים מהתנור. לא משמנים בכלל את התבנית ואופים את העוגה אפייה מושלמת אחרת היא נופלת כשהופכים אותה. זמן האפייה משתנה מתנור לתנור אבל עדיף לאפות עוד כמה דקות כדי להיות בטוחים שהיא מספיק אפוייה.
- במתכון שלי משתמשים רק בקמח רגיל! כל קמח אחר לא יתאים מבחינת הכמויות.
מצרכים לתבנית אנג'ל בקוטר 26 ס"מ
לבלילת העוגה
- 6 ביצים XL בטמפרטורת החדר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ¾ כוס שמן (150 גרם)
- 1 כוס מים מהברז (240 גרם)
- קליפה מגוררת מתפוז שלם
- ½2 כוסות קמח רגיל מנופה (350 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם – להקצפת החלבונים)
לבלילת הקקאו
- ¼ כוס סוכר (50 גרם)
- ¼ כוס מים (60 גרם)
- ¼ כוס קקאו (35 גרם)
- ¼ כוס שמן (50 גרם)
אופן הכנה
מכינים את בלילת העוגה: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערה גדולה שמים את החלמונים, סוכר וניל, שמן, מים וגרידת תפוז וטורפים במטרפה ידנית חצי דקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים עד לאחידות. הבלילה יוצאת מאוד סמיכה וזה בסדר. שמים את החלבונים ו – ¼1 כוסות סוכר בקערת המיקסר ומקציפים על מהירות נמוכה – בינונית כמה דקות. מגבירים מהירות וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק אבל עדיין רך. מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים וטורפים עם מטרפה (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף מקפלים עם מרית בעדינות לתוך תערובת החלמונים. מכינים את בלילת הקקאו: שמים את הסוכר, המים והקקאו בקערית ומערבבים עם מטרפה לבלילה אחידה. מחממים חצי דקה במיקרוגל על מנת להמס את הסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוזגים את בלילת הקקאו לתוך בלילת העוגה בתנועה סיבובית ובעזרת מרית מקפלים מייד 3 פעמים בלבד!! יותר מזה לא תתקבל צורת השייש אלא הצבע הכהה ישתלט על כל העוגה. מוזגים את הבלילה לתבנית אפייה לא משומנת! זה חשוב לא לשמן את התבנית אחרת העוגה צונחת. מעבירים את העוגה לתנור ומניחים אותה על רשת בשליש התחתון של התנור, אופים שעה ורבע (לא פחות!) בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מייד על הרגליים עד שהעוגה קרה לחלוטין. מחלצים את העוגה – מעבירים סכין סביב דפנות התבנית, מכניסים סכין או מרית מתחת לבסיס העוגה כדי לשחרר אותה מהתבנית והופכים על צלחת.
בתאבון!
A marble cake made in a torte pan with legs
Before starting
To get a very high cake, you need to use very large eggs. If not, put another 1-2 eggs in addition to the 6 listed in the recipe.
I bake this cake in an angel mold, which is a torte mold with three legs that turn over immediately after removing from the oven. Do not grease the pan at all and bake the cake perfectly baked otherwise it falls when you turn it over. The baking time varies from oven to oven, but it is better to bake a few more minutes to be sure that it is baked enough.
In my recipe, only plain flour is used! Any other flour will not fit in terms of quantities.
Ingredients for an angel mold with a diameter of 26 cm
for the cake batter
6 XL eggs at room temperature
2 bags of vanilla sugar (20 grams)
¾ cup of oil (150 grams)
1 cup water (240 grams)
Grated peel from a whole orange
2 1/2 cups of sifted plain flour (350 grams)
1 bag of baking powder (10 grams)
1¼ cups of sugar (250 grams – for whipping the egg whites)
for the cocoa batter
¼ cup sugar (50 grams)
¼ cup of water (60 grams)
¼ cup cocoa (35 grams)
¼ cup of oil (50 grams)
Method of preparation
Prepare the cake batter: heat the oven to 160 degrees. Separate the eggs into yolks and whites. In a large bowl, put the egg yolks, vanilla sugar, oil, water and orange zest and beat with a manual whisk for half a minute. Add the flour and baking powder and beat until smooth. The batter comes out very thick and that's fine. Put the egg whites and 1¼ cup of sugar in the mixer bowl and beat on low-medium speed for a few minutes. Increase speed and continue whipping until a stable and shiny foam is obtained but still soft. Transfer 1/3 of the amount of egg white foam to the egg yolk mixture and beat with a whisk (comparing textures). Gently fold the rest of the foam with a spatula into the yolk mixture.
Prepare the cocoa batter: put the sugar, water and cocoa in a bowl and mix with a whisk for homogeneous batter. Heat for half a minute in the microwave to dissolve the sugar, add the oil and mix well. Pour the cocoa batter into the cake batter in a circular motion and with the help of a spatula fold immediately 3 times only!! More than that, the marble shape will not be obtained, but the dark color will take over the entire cake. Pour the batter into an ungreased baking pan! It is important not to grease the pan otherwise the cake will fall. Transfer the cake to the oven and place it on a rack in the lower third of the oven, bake for an hour and a quarter (no less!) in an oven preheated to 160 degrees. Remove the cake from the oven and immediately turn it over until the cake is completely cold. Take out the cake – run a knife around the sides of the pan, insert a knife or spatula under the base of the cake to release it from the pan and invert onto a plate.
אשמח שתהיה. חלבית אפשר במקום מים חלב?
ואם כן חלב חמים או קר
אין שום ייתרון לחלבי במקרה הזה
גבוהה ומרשימה אבל למה כשפורסים-בפנים יש חור אוויר ?
יש מצב שהשתמשת בסוכר של סוגת שיש עליו פרסומים שזה מה שעושה לעוגות. גם אני עם שימוש בסוכר של סוגת קרה לי ככה. תקני סוכר אחר
יהודית מהממת תודה על מתכון נפלא, הכנתי לשבת יצאה מושלמתתתת❤️❤️❤️
איזה כייףףף לשמוע ♥
היי,תודה על המתכון.
עדיין אפייה רגילה או ניתן גם לאפות בטורבו?
רגילה תמיד אם לא מצויין אחרת
היי יהודית, העוגה נראית נהדרת. אני רוצה לשים שוקולד מומס בבלילת הקקאו. כמה לשים והאם להוריד משהו מהמריכבים האחרים?
שימי כוס שלמה שמן בבלילת העוגה
לא להכין את בלילת הקקאו.
להמיס 100-150 גרם שוקולד מריר ואז לשים קצת מהבלילה , לזלף שוקולד ולערבב עם קיסם וככך הלאה עם כל הבלילה
בהצלחה
עשיתי הכל לפי ההוראות הפכתי את העוגה כמו שאמרת בתבנית אנגל והיא אחרי כמה דקות נפלה לי מהתבנית! לא שימנתי אותה כמו שציינת
למה זה קרה????
כשהעוגה נופלת זה כמעט תמיד כי היא לא אפויה מספיק. מכיוון שכל תנור אופה אחרת צריך תמיד בנוסף למתכון להפעיל שיקול דעת. יש הרבה שמצליחים ויש כאלה שהיא נופלת להם אז זה אומר שכנראה משהו בזמני האפייה אצלך צריך עוד זמן.. אצלי מעולם לא נפלה ואני מכינה אותה שנים כך שאין לי מושג למה זה קורה
הי, נהנית מהמתכונים שלך אז קודם כל את נפלאה!
האם יש חלופה מתאימה לשמן חמניות או קנולה שמתאים לעוגה? מלבד חמאה.
האם יש משקל מוסכם לגודל ביצה
לא תמיד מה שרשום משקף את גודל הביצה בפועל…
בוקר טוב נטלי,
תודה רבה רבה
1. את יכולה לשים שמן זית אם אין לך בעייה עם הטעם. חמאה זה לא תחליף לשמן.
2. יש גודל מוסכם לביצים:
ביצים בגודל XL הן מעל 73 גרם
ביצים בגודל L נע בין 63 ל-73 גרם
ביצים בגודל M נע בין 53 ל-63 גרם
ביצים בגודל S -ישקלו מתחת ל-53 גרם.
האם אפשר מיץ במקום מים?
אני מניחה שכן. אף פעם לא הכנתי עם מיץ
הי, אין לי תבנית עם רגליים. אופציה אחרת?
כל תבנית איכותית שיש לך ומתאימה בגודל. (לא חד פעמית!) כמובן לא להפוך אחרי האפייה.
העוגה נראית ניפלא
אבל לא ציינת לכמה זמן להכניס אותה לתנור 160 מעלות?
הסמן מאוב קריטי בעוכות בחושות.תודה
תודה רבה. הכל כתוב. מעבירים את העוגה לתנור ומניחים אותה על רשת בשליש התחתון של התנור, אופים שעה ורבע (לא פחות!) בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מייד על הרגליים עד שהעוגה קרה
היי יהודית ,
שאלה לי אליך האפייה במצב סטטי או אפייה טורבו?
היי עידית,
בכל המתכונים שלי אם לא מצויין במפורש טורבו – האפייה על מצב סטטי
אני רוצה את הכדורים האם יש בהם זרעי פשטו כי אני אלרגית
איזה כדורים?
היי
נראה מושלם אני אופה הרבה בתבנית עןגת טורט וניל מטורפת ,שמחתי לקרוא על שיש,
איזה מצב התנור טורבו או 2 פסים עליון תחתון?
תודה רבה
תודה רבה 🙂 גם עוגת גבינה ובעצם כל עוגה.. אם לא מצויין במתכון טורבו זה תמיד סטטי (עליון תחתון)