דג מרוקאי זה מאכל חובה אצלנו בשישי ובפסח חובה עם פולים. זו המנה הראשונה האולטימטיבית בכל בית מרוקאי ובשנים האחרונות בעוד הרבה בתים לא מרוקאים שהבינו שאין כמו הדג המרוקאי. יש המון גרסאות לבישול הדג הזה, המון סוגי דגים מתאימים לבישול וכולם טעימים. זו אחת הגרסאות שאני מכינה בפסח והפעם הכנתי עם פילה אמנון טרי שיש לו טעם ומרקם שאנחנו אוהבים. אופציה נוספת שבעלולי אוהב זה עם דג טונה.
דג מרוקאי חריף עם פולים
מצרכים ל- 5 מנות
- 5 יחידות פילה אמנון טרי
- שקית פולים של סנפרוסט (1/2 ק"ג)
- 6 פלפלים חריפים אדומים יבשים שטופים שלמים
- 3 פלפלים אדומים חריפים טריים מנוקים רק מהגבעול
- 2 יחידות פלפלים אדומים מנוקים מגרעינים ופרוסים לרצועות ברוחב 2 ס"מ
- 10 שיני שום קלופות
- חבילה כוסברה שטופה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כפית גדושה פפריקה חריפה
- כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 2.5 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- הטיפול בדג: אם קונים דג טרי וזה כמובן הכי מומלץ אז רק שוטפים אותו קלות ובשלב הבישול מוסיפים לסיר. אם קונים דג קפוא (לא מומלץ): משרים אותו כמה שעות במעט מלח, שוטפים היטב במים, שופכים עליו מעט מיץ לימון ל- 5-10 דקות ושוטפים היטב. מניחים במקרר עד לשימוש.
- להכין בקערית תערובת של שמן קנולה, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח וכורכום.
- בסיר רחב ושטוח למזוג חצי מכמות תערובת השמן והתבלינים ולחמם מעט.
- לטגן קלות ותוך כדי ערבוב את הפלפלים היבשים, הפלפלים הטריים, רצועות פלפלים אדומים מתוקים ושיני שום 5-7 דקות.
- להוסיף לסיר את הפולים וחצי חבילה כוסברה לא קצוצה ולערבב עוד 2 דקות.
- להוסיף מים רותחים ולבשל על אש בינונית כשעה עד שכל הירקות והפולים רכים לחלוטין ומוכנים. בסוף הבישול צריך להישאר בסיר כ – 1 כוס מים.
- לסדר את הדג בתוך הסיר בשכבה אחת כשהעור כלפי חוץ.
- למזוג את יתרת תערובת השמן והתבלינים מעל הדגים, לקצוץ את יתרת הכוסברה ולפזר מעל הדג.
- להטות את הסיר על הצד ולהרטיב את הדג עם הרוטב. לעשות כך עוד פעמיים במהלך הבישול.
- לבשל את הדג כ- 10-15 דקות על אש גבוהה ועם מכסה חצי פתוח עד שכל הנוזלים מצטמצמים ונשאר רק שמן בתחתית הסיר.
פשוט מעולה. תודה רבה.
תודה רבה רבה
תודה על מתכון מעולה.
למי שלא חובב פולים, במה להחליף?
מנגולד?
אופציות נוספות?
תודה!!!
יש מתכונים נוספים בבלוג עם גזר ולחם אדום.
אפשר עם תפוחי אדמה גם
היי יהודית,
כבשלן חובב הכנתי חלק מהמתכונים שלך
התבשילים והסלטים יצאו מעולה, מה גם שהם קלים להכנה.
האתר שלך טוב. ללא פרסומות הקופצות כל שניה. ❤
כייף לשמוע תודההה
מנסה
עושה למשפחה הפתעה
איזה כייף להם
שאלה לגבי הפולים הקפואים, לקלף אותם או לא ? אני יודעת שיש סוג של מחלוקת לגבי זה. לאיזו "אסכולה" את שייכת ?
כרגיל, תודה מראש לך ולבלוג בישול מעולה שבמעולים.
היי אילנה. תודה רבה על המחמאה. אני לא מקלפת את הפולים.
אוהבת!!
טעיםםםם נראה מעולה מנה מטריפה ריח וטעם של ערב שישי לנגב את הרוטב עם החלה פשוט נפלא מוכשרת ???