בלי סינונים ובלי הקצפות….מערבבים ואופים! כל הכללים שחלים על עוגות גבינה אפויות כדי שלא יצנחו לא חלות על העוגה הזו. יוצאת בדיוק באותו גובה שנכנסה לתנור. אחת מעוגות הגבינה הכי טובות שהכנתי (אני יודעת שאני אומרת את זה כמעט על כל עוגת גבינה שאני מכינה 🙂 :)) אבל באמת, השילוב של גבינה ולימון בעיני הוא מנצח והפעם העוגה קיבלה חיזוק לימוני נוסף שהעניק לה נימוחות מיוחדת, מרקם מוסי מדהים והטעם…אלוהי!
במתכון יש גם גבינת שמנת….בסוף המתכון של העוגה תקבלו בונוס – מתכון להכנת גבינת שמנת ביתית (גם בטעמים). הקלות והפשטות שבהכנה……ממש אי אפשר לקרוא לזה מתכון והטעם- יותר טעים מכל גבינת שמנת שתקנו שלא לדבר על המחיר שהוא זול בחצי מגבינת שמנת קנויה. זהו, מספיק דיבורים…לעבודה

עוגת גבינה לימונית חלומית
מצרכים לתבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ
- 1 ק"ג גבינה לבנה 9% שומן
- 250 גרם גבינת שמנת
- 1 גביע יוגורט 3% שומן
- 3 ביצים גדולות
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות קורנפלור
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 1/2 כוס מחית לימון קפואה להכנת לימונדה (כמו פריגת למשל. אני קונה בסופר יוחננוף מיכל של ליטר (למי שגר באזור השפלה).
- גרידת לימון מלימון שלם.
- 100 גרם שוקולד לבן מומס (במיקרוגל).
לציפוי העוגה: 2 גביעים שמנת חמוצה 15% שומן + 4-5 כפות סוכר – לערבב יחד.
לקישוט: קליפות לימון מקורמלות.
אופן הכנה
- לחמם תנור לחום של 160 מעלות ולהניח בתחתית התנור כלי עם מים רותחים.
- בקערה גדולה לערבב יחד בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים מלבד השוקולד הלבן המומס.
- להעביר 3 כפות מתערובת הגבינה לתערובת השוקולד המומס ולערבב היטב לאחידות(השוואת מרקמים).
- להחזיר את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ולערבב היטב.
- למזוג לתבנית מספר 26 ולאפות בין שעה ורבע לשעה וחצי עד שהעוגה יציבה לחלוטין (היא נשארת לבנה ורק בקצוות מעט משחימה).
- להוציא מהתנור ולמרוח בעדינות את תערובת השמנת החמוצה- כף אחר כף. ליישר ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן ולשים לילה במקרר. לקשט בקליפות לימון מקורמלות ולהתענג.
קליפות לימון מקורמלות
- לשטוף היטב 3 לימונים. בעזרת קולפן לקלוף את הקליפה הכי דק שאפשר ובלי החלק הלבן שהוא מריר.
- בעזרת סכין חדה לחתוך את הלימון לרצועות דקיקות.
- להרתיח את הקליפות ולזרוק את המים 3 פעמים (להוצאת המרירות). לוודא שהקליפות רכות. אם לא התרככו מספיק אחרי 3 פעמים לבשל עד לריכוך.
- במחבת טפלון להמיס 6-7 כפות סוכר +כף מים לקרמל זהוב.
- להוסיף את קליפות הלימון ולערבב עם כף עץ 2-3 דקות עד שכל הקליפה עטופה בקרמל ומקבלת צבע ענברי מבריק.
- לצנן ולקשט את העוגה.
גבינת שמנת ביתית – יוצאת כמות של בערך 600-700 גרם
- 2 גביעי שמנת חמוצה גדולים (1 ק"ג סה"כ).
- מעט מלח (לשים לפי הטעם).
- חיתול או בד כותנה נקי
- מסננת פלסטיק
- כלי לקליטת הנוזלים (לא תאמינו כמה נוזלים יש בשמנת).
אופן הכנה
- לערבב יחד שמנת ומלח.
- להניח מסננת (פלסטיק) מעל כלי לקליטת הנוזלים.
- להניח על המסננת את בד החיתול ולהעביר אליו את השמנת.
- לסגור את החיתול (לא לנסות לסחוט אותו בשלב זה) ולהניח במקרר ל- 24 שעות. מידי פעם לשפוך את הנוזלים שהצטברו בכלי. אחרי 24 שעות לסחוט היטב את הגבינה בעזרת החיתול ולהעביר לכלי.
- אפשר לחלק את הגבינה ולהכין גבינה בטעמים או להשאיר אותה טבעית. לעוגת גבינה צריך גבינה בטעם טבעי.
לגבינת שמנת בטעמים
- לגבינת זיתים- להוסיף זיתים קצוצים דק דק.
- לגבינה בטעם בצל – להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק.
- לגבינה פיקנטית- להוסיף מעט פפריקה חריפה.
- לגבינה בטעם שום- להוסיף שום כתוש.
- לגבינת אגוזים- לקצוץ דק דק אגוזי מלך ולהוסיף (בעיני אחת הטעימות).
- לגבינה ירקרקה- להוסיף אבוקדו בשל.
הכנתי את העוגה בדיוק לפי המרכיבים והשלבים, היא יצאה כבדה מאד ולא טעימה. זרקתי אותה כמעט בשלמות לפח. יותר מידי גבינה, שמנת, יוגורט, שוקולד לבן, בלי להקציף את הביצים. לא מוצלחת.
היי אושרה,
היא טעימה מאוד לטעמי, אוורירית ורכה. אין לי מושג מה עשית לא נכון אבל הייתי ממליצה שתבדקי. המון אנשים הכינו והיו מרוצים וזה המבחן של העוגות בסופו של דבר. לפעמים יש מישהו שלא מצליח לו מאיזו שהיא סיבה…קורה אבל זה לא אומר שהעוגה לא טובה.
בהכנת הגבינה מצויין קילו שמנת. זה אומר 4 מיכלים ? כי כל מיכל 250 מ"ל. או שהתכוונת לגבינה?
היי דליה. 1 ק"ג גבינה. זה לא משנה איזה מיכלים תקני ורק שיהיה 1 ק"ג.
סליחה, מה הקטע לדחוף שוקולד לבן לעוגות גבינה 'פשוטות' ומהירות הכנה כאילו שזה ישדרג אותן?
אחד השווקולדים הנוראיים שיש.. וזה בכלל לא שוקולד!
אנסה אחת בלי, מקסימום, אוותר
זה עניין של טעם. אין בעייה להכין בלי
היי מושיק. יש גם מיכלים של חצי קילו.
היי מושיק. יש גם מיכלים של חצי קילו.
היי
שאלונת – להכנת גבינת השמנת רשמת שיש צורך בשמנת חמוצה (2 מיכלים שנותנים 1 ק"ג). השמנת החמוצה שאני מכיר מגיעה במיכלים של 250 מ"ל. האם התכוונת באמת לשמנת חמוצה או לגבינה לבנה?
תודה מראש
מושיק
במקרה הזה אין במקום. זה הטעם והמרקם של העוגה
היי
העוגה מעניינת מאוד , אני רוצה להכין אותה עכשיו ואין לי תרכיז לימון פריגת , מה אפשר להכין במקום?
בשמחה ובהצלחה
תודה רבה על ההתייחסות… אנסה ואעדכן
אין לי מושג. תטעמי את המחית ותרגישי עדנכמה הנענע דומיננטית…זה מתערבב עם עוד חומרים ולכן אולי לא יורגש.
בעלי קנה בטעות מחית לימונענע במקום לימון.עד כמה זה ישפיע על הטעם?
לא הייצי שמה ביסקוויטים של מן בעוגה שהשקעתי בה חומרים איכותיים. עם כל הכבוד מן נכנסים אליי הביתה. לא טעימים
יש גם ביסקווים בטעם לימון של חברת מן. אולי שווה לנסות אם רוצים להגדיל את אפקט ה"לימוניות" של העוגה
אפשר בהחלט. לא יגרע בכלל. להפך
היי, האם ניתן/כדאי להוסיף לעוגה תחתית של ביסקוויטים גרוסים עם חמאה? או שזה ייגרע מהעוגה?
אפשר לוותר וכן יבוא על חשבון הטעם. וגם על קליפות הלימון. זאת עוגה הכי פשוטה בעולם….פשוט עם התוספות היא הןפכת ליותר מפונפנת אבל קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף.השוקולד הלבן מעניק לה נימוחות מיוחדת
שלום.
האם יש אפשרות לותר על השוקולד הלבן ? (לחסוך בקלוריות, וכן אני יודע שזה על חשבון הטעם)
והאם אפשר לותר על קליפות הלימון?
באופן כללי מחפש עוגת גבינה לימונית, ולבשלן מתחיל כמוני.. אולי פשוט לקחת מתכון יותר פשוט של עוגת גבינה וביסקטוים ולשים תחתית על עוגיות לימון?
תודה
היי. לא. עוגות גבינה אפויות משנות את המרקם אחרי הקפאה.לא מומלץ בכלל.
הי, ניתן להקפיא את העוגה?
תודה
היי וויני תודההה רבה על המחמאות החמות!! כייף שאת באה לבקר!
לגבי גבינת שמנת – ב-11 שקלים (קילו שמנת) יוצא 600-700 גרם גבינה…בהשוואה ל – 200 גרם גבינה שעולה 11 שקלים…….תעשי חשבון. בטח שזול יותר.
אחת מעוגות הגבינה המרשימות שראיתי לאחרונה (וראיתי הרבההההההההההההה!)
אישית – אני אוהבת מאד את המרקם של עוגת גבינה ללא הקצפה, ובטח שאוהבת את הטעם הלימוני.
ההוספה של מחית לימון באמת נשמעת מגבינה ומעניינת
התמונות – מ ע ל פ ו ת !!!
בקשר להכנת גבינת שמנת – הכנתי כמה פעמים, וזה פשוט כייף. זה לא יוצא יותר זול, אבל מומלץ לכל אחד לנסות, כי כמו שכתבתי – זה כייףףףףףףףףףףףף
בהחלט מומלצת! תודה
מהממת חייבת לנסות