לביבות גבינה וצימוקים מתוקות אני מכינה בשגרה. כשהילדודס היו קטנים, זו הייתה כמעט דרך קבע ארוחת הבוקר או הערב שלהם ועד היום כולם אוהבים אותן. את הלביבות האלה מכינים בצ’יק, בלי הרבה התעסקויות והן יוצאות טעימות בטירוף.

שבועות זה לחלוטין החג שלי! אצלנו בבית כולם כולל כולם מטורפים על מאכלי גבינה – מאפים, עוגות, עוגיות, לביבות, מתוק, מלוח….הכללללל! כל דבר שמשלב גבינות אנחנו אוהבים. זה לא אומר שלא אוהבים בשר, במיוחד הקרניבורים שלי כי אני דווקא מעדיפה מוצרי חלב. כולם מחכים בכיליון עיניים לשבועות כי בשבועות אני מכינה את כל מאכלי החלב שאתם רק יכולים לדמיין לעצמכם, ביום אחד. ההכנות לחג מתחילות שבוע לפני, אני מכינה את כל מה שאפשר להכין בהכנה מוקדמת כגון: פסטה טרייה, רביולי, עוגת גבינה קרה שאני מקפיאה וכו’. אני עושה קנייה מרוכזת של מיליון וחצי גבינות ומכינה לי To do list. כל דבר שהכנתי או קניתי נמחק מהרשימה וכך אני ממשיכה עד ליום החג עצמו שבו אני קמה מוקדם מוקדם בבוקר ומתחילה את הבישולים וההכנות לארוחת השנה. אצלנו בבית אנחנו רגילים לאכול את ארוחת הגבינות המרכזית ביום השני של החג – בצהריים, ולא כפי שרוב האנשים נוהגים, לאכול בערב החג. בערב החג אנחנו דווקא אוכלים ברביקיו 🙂
לביבות גבינה מתוקות אני מכינה בשגרה. כשהילדודס היו קטנים, זו הייתה כמעט דרך קבע ארוחת הבוקר או הערב שלהם ועד היום כולם אוהבים אותן. את הלביבות האלה מכינים בצ’יק, בלי הרבה התעסקויות והן יוצאות טעימות בטירוף. אני מגישה את הלביבות עם קרם פרש וריבת תות שאני מכינה בבית וזה בכלל מושלם. מה שכן, חייב להשתמש בגבינה שמיועדת לאפייה – יבשה יותר מהרגילה שהיא מלאה בנוזלים. בגבינה רגילה יש יותר מ- 80% מים (כן!!) ואם נשתמש בגבינה רגילה, בטיגון הלביבות עלולות להתפרק.
לביבות גבינה וצימוקים מתוקות
מצרכים לכמות של כ- 15 לביבות
לפני שמתחילים:
את הלביבות האלה מכינים מגבינות יבשות שמתאימות לאפייה כגון: טוב טעם, טבורוג, גבינות שמנת למיניהן וכל גבינה שאין בה הרבה נוזלים.
לבלילת הלביבות
- 500 גרם גבינה שמיועדת לאפייה (טבורוג או כנען)
- 3 ביצים גדולות
- ½ כוס סוכר
- גרידה מחצי לימון
- כפית תמצית וניל
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס קמח רגיל
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- חופן צימוקים בהירים
לטיגון
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 50 גרם חמאה
להגשה
- קרם פרש
- ריבת תותים ביתית
אופן הכנה
- לשים בקערה את הגבינה, הביצים, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית וניל ולטרוף לתערובת אחידה.
- להוסיף לתערובת אינסטנט פודינג וניל, קמח, אבקת סודה לשתייה ולערבב היטב לתערובת אחידה. להוסיף צימוקים ולערבב.
- לחמם במחבת נון סטיק שמן וחמאה.
- בעזרת שתי כפות ליצור לביבות ולטגן על אש נמוכה כמה דקות. בעזרת מרית לבדוק שהלביבות זהובות ולהפוך לצד שני. (כשמטגנים את הצד הראשון – לכסות את המחבת).
- להוציא לצלחת עם נייר סופג.
- להגיש בטמפרטורת החדר עם קרם פרש וריבת תותים.
- מתכון שווה לריבת תותים ביתית תמצאו פה.
האם יש לך מתכון ללזניה
היי. לא בבלוג. מקווה שהסתדרת. חג שמח
לביבות הורסות !! גם אני משוגעת על חג השבועות ומוצרי חלב, אני בטוחה שאת מפנקת את הגברברים שלך כמו שצריך מוכשרת נשיקות 🙂
תודההה מקסימה שלי. מפנקת גם מפנקת