יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים
ראשי » כל מיני » צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים

צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 באוקטובר 2020 22 תגובות

לא סתם בחרתי לצ'ורוס האלה את השם "צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים". מתכון מדוייק להפליא של קונדיטור צרפתי שדרך נפלאות האינסטגרם השגתי את המתכון שלו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים

כן, אני יודעת שיש לי כבר בבלוג מתכון לצ'ורוס, אבל לא כזה!! נשבעת שזה הצ'ורוס הכי טעים שאכלתי בחיי ואכלתי! מה כל כך מיוחד בו? הוא מדוייק, הוא קריספי ונשאר קריספי כל היום, הוא פשוט טעים בטירוף במרקם הכי מוצלח שאכלתי. אל תדאגו, הפעם, בניגוד למתכון של הארטיק כדורי שוקולד שעפתי על עצמי :), הפעם המתכון לא שלי, רק הביצוע.

למרות שכבלוגרית אני נמצאת די הרבה ברשתות החברתיות, יש לי לא מעט ביקורת עליהן. הן גזלניות זמן ואני מוצאת את עצמי מבלה רוב היום באינסטגרם וקצת בפייסבוק. אבל, ויש אבל גדול, לעולם לא הייתי מכירה כל כך הרבה אנשים מדהימים מהארץ ומהעולם לולא הפלטפורמות האלה וזה גם הסיפור של המתכון המושלם הזה.

את המתכון השגתי מקונדיטור צרפתי השם קווין לקוט (אני מקווה שאני כותבת נכון את השם שלו).מה זה השגתי? השיגו לי כי מה לי ולקונדיטור מפאריס? יעל, חברה מהאינסטגרם העלתה אצלה את התמונה של הצ'ורוס של קווין. מי זו יעל ומה הקשר שלה לקווין? תמשיכו לקרוא 🙂

יעל היא עולה חדשה מצרפת וכרגע נמצאת בפאריס בביקור משפחתי. איך שראיתי את התמונה ביקשתי ממנה לבקש מקווין את המתכון. ועל מה המהומה אם יש לי כבר בבלוג מתכון מצויין לצ'ורוס? כי זה נראה לי צ'ורוס אחר, שונה ממה שאנחנו מכינים פה בארץ, הוא נראה קריספי ומיוחד והאמת, לא טעיתי. יצא בול כפי שדמיינתי ונשאר קריספי כל היום, גם אחרי המון שעות. בדרך כלל הצ'ורוס מתרכך אחרי הטיגון ופחות כייף לאכול אותו. הפעם, המרקם יצא מדהים ואני מבחינתי מוכנה לחנוכה.

צ'ורוס הכי טעימים שהכנתי בחיים

לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
  • ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
  • חובה משקל ומדחום למתכון הזה! אין דרך אחרת לדייק בכמויות. יש משמעות לכל רכיב ושלב בבצק ובתהליך ולכן זה יצא כל כך מוצלח. אם אין לכם משקל ומדחום זה לא יצליח ב -100% וחבל. זה אגב ישמש אתכם גם למתכונים נוספים ובטח ובטח לחנוכה שגם שם חייב מדחום לטיגון הסופגניות.
  • את הבצק של הצ'ורוס מקפיאים לפני הטיגון. יש לזלף את הצ'ורוס על תבנית שהגודל שלה מתאים למקפיא שלכם.
  • אפשר לטגן את הכמות שרוצים ואת שאר הצ'ורוס הקפואים לשמור במקפיא כמה חודשים. כשרוצים לטגן, מטגנים ישר מהמקפיא.

מצרכים לכ – 20-30 יחידות (תלוי באורך שמזלפים)

  • 400 גרם חלב
  • 1 כפית מחית וניל או תוכן של 1 מקל וניל
  • 120 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 300 גרם קמח מנופה
  • 140 גם ביצים טרופות

לטיגון:

  • 1 – 1.5 ליטר שמן

להגשה

  • סוכר
  • סוכר וקינמון
  • גנאש שוקולד (כמות שווה של שוקולד מריר/חלב ושמנת מתוקה מומסים יחד)
  • ריבת חלב

אופן הכנה

מכינים בצק רבוך: שמים בקלחת חלב, מחית וניל, חמאה, סוכר ומלח ומחממים עד לסף רתיחה (לא לתת לזה לרתוח ממש ולבעבע אלא רק עד שהכל נמס היטב). כשהכל נמס מכבים את האש ומוסיפים את כל הקמח בבת אחת. מערבבים עם כף עץ ומעבירים מייד למיקסר עם וו גיטרה להמשך ערבוב.

מערבבים את הבצק על מהירות בינונית כמה דקות עד שהוא מתקרר מעט. מתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. מתקבל בצק דומה לבצק של פחזניות, רק פחות רך ונוזלי.

מזלפים: מכינים תבנית עם נייר אפייה. התבנית צריכה להתאים בגודל כך שתוכל להיכנס למקפיא. מעבירים את הבצק לשקית זילוף חזקה וטובה ומזלפים על נייר האפייה "מקלות" של בצק באורך של כ – 12-15 ס"מ.

אין צורך לשמור כל כך על מרווחים כיוון שהם לא נכנסים לאפייה אלא רק להקפאה לפני הטיגון.

מקפיאים את הצ'ורוס כשעה – שעה וחצי, עד שהם קפואים לחלוטין וניתן להרים אותם בקלות מהנייר.

מטגנים: מחממים שמן בסיר נמוך יחסית ורחב, מביאים את השמן לטמפרטורה של 190 מעלות. מטגנים בכל פעם 5-6 צ'ורוס עד להזהבה יפה. במהלך הטיגון חום השמן יירד מעט וזה בסדר. לשחק עם הלהבה בהתאם – אם החום יורד – מגבירים להבה ולהפך.

כשהצ'ורוס שחומים מגלגלים אותם מייד בסוכר (אפשר גם קינמון למי שאוהב) ומניחים על רשת צינון לקירור.

הצ'ורוס יוצאים קריספיים ונשארים טעימים וטריים במשך כמה שעות טובות.

אפשר להגיש עם גנאש שוקולד, ריבת חלב או סתם לנשנש עם הסוכר.


Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת כדורי שוקולד וקרם פקאן
    עוגת כדורי שוקולד משודרגת עם קרם אגוזי פקאן
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • מופלטה ללא גלוטן
    מופלטה ללא גלוטן
  • תפוחי אדמה על שמנת חמוצה
    תפוחי אדמה בתנור על מטבל שמנת חמוצה
צ'ורוס

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

22 תגובות

  1. רפאל הגב 16 בדצמבר 2020 בשעה 18:50

    שלום יהודית. המתכון מוצלח במיוחד, לעניות דעתי ניסוח הוראות הכנת המתכון לא מדויק בשלב חימום החלב ושאר הרכיבים ואסביר. הכנתי היום את המתכון בדיוק מפליא מבחינת כמויות ומעקב אחר הוראות ההכנה מילה במילה התוצאה- "בצק" נוזלי ומימי לגמרי, נזרק לפח. ישבתי וחשבתי מה הבעיה, החלטתי להכין אותו שוב אך שיניתי משהו אחד בלבד. כתבת בהוראות הכנה שמחממים את החלב עם חמאה, סוכר, וניל ומלח רק עד שבכל נמס!!! ובלי להרתיח! כך עשיתי בפעם הראשונה, ולדעתי הטעות נמצאת כאן. מכיוון שכשמחממים רק עד המסה בלבד זה אומר שהחמאה והסוכר יהיו נמסים בטמפרטורה יחסית נמוכה בסביבות ארבעים עד חמישים מעלות, וכאשר מוסיפים את הקמח לתערובת המומסת בטמפרטורה כזו אז הוא לא סופח אליו את הנוזלים ומתבצק, אלא הוא נטמע בתערובת הנוזלית ונהיה חלק מהתערובת הנוזלית. כאשר הכנתי בפעם השניה מה שעעשיתי חיממתי את התערובת הנוזלית לסף רתיחה, שזה אומר טמפרטורה הרבה יותר גבוהה ואז הוספתי את הקמח ואז הוא מייד התבצק כמו שצריך. מכאן המשכתי את התהליך כמו שכתבת, התוצאה הסופית הייתה פשוט מעולה וטעימה במיוחד כל מה שהכנתי נאכל תוך דקות. תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בדצמבר 2020 בשעה 19:32

      אוקיי רפאל,
      תודההה רבה. אני אחדד.
      ככה אגב זה ההוראות מהקונדיטור ששלח לי את המתכון המקורי.
      תודה רבה רבה

  2. מיכל תירושי הגב 13 בדצמבר 2020 בשעה 6:55

    היי יהודית,
    האם אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בדצמבר 2020 בשעה 8:22

      היי מיכל,
      לא יודעת מה הכמויות עם קמח ללא גלוטן. את יכולה לנסות לשים את אותה כמות כמו במתכון ואם חסר והבצק ממש דליל תוסיפי עוד קצת

      • האם אפשר לאפות? ואם כן איך? הגב 19 ביוני 2024 בשעה 23:06

        האם ניתן לאפות? באיזה טמפרטורה וכמה זמן? תודה

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביוני 2024 בשעה 12:22

          צ'ורוס אפוי זה פחזניות 🙂

  3. קרן שאולי הגב 6 בדצמבר 2020 בשעה 13:04

    היי יהודית , עשיתי את המתכון בדיוק כפי שרשמת והבצק יצא נהדר ! לא נוזלי בכלל
    הקפאתי אותם ושמרתי על טמפ של 190 ( עם מד חום ) כמובן שהבצק נפגש עם השמן הוא מוריד את הטמפ
    אבל לצערי כל הצורוס לא נאפה כלל מבפנים מבחוץ יצא יפייפיה אבל בפנים היה לא אפוי
    אפיתי גג 3-4 בכל פעם
    לדעתי הטיגון צל בטמפ הרבה הרבה יותר נמוכה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בדצמבר 2020 בשעה 0:24

      היי קרן,
      האמת שאין לי מושג למה. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה סוג הצנטר שגם משפיע לפעמים על התוצאה. זו הטמפרטורה שטיגנתי בה ויצאו מעולים ולא רק לי אלא עוד אנשים הכינו

  4. רות הגב 3 בדצמבר 2020 בשעה 21:57

    תודה על המתכונים המפורטים והמסירות.
    יש לך טעות במתכון ( או שצריך להחזיר לסיר לבישול או שיש פחות מידי קמח) יצא מאוד נוזלי

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בדצמבר 2020 בשעה 22:08

      היי רות,
      אין שום טעות במתכון! המתכון הוכן כמה פעמים בדיוק כך והוא מדוייק.
      תבדקי את עצמך האם דייקת בתהליך ובכמויות.

  5. רות הגב 3 בדצמבר 2020 בשעה 21:43

    מאוד אוהבת את הבלוג המסור שלך.
    הכנתי את הבצק והוא יצא נוזלי לגמרי. את בטוחה שצריך לשים 300 גר קמח ו400גר חלב?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בדצמבר 2020 בשעה 22:08

      היי רות,
      ראשית תודה רבה.
      שנית, בטוחה לחלוטין! המתכון הזה משום מה מתחלק לשניים – או הצלחה היסטרית או כאלה שקרה להם מה שקרה לך.
      אי לכך הכנתי שוב את המתכון ויצא מדוייק ומושלם ויש עוד המון אנשים שהכינו ויצא להם בול.
      משהו בתהליך כנראה לא היה נכון. תעברי שוב על המתכון ותבדקי איפה לא דייקת. סה"כ מתכון פשוט ומדוייק על הגרם. חשוב לדייק בו בדיוק לפי ההוראות.

  6. אירה הגב 10 בנובמבר 2020 בשעה 19:56

    היי
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? ואם כן, האם לשנות יחסים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 בנובמבר 2020 בשעה 7:25

      היי אירה,
      לא יודעת לגבי מלא, כוסמין לבן אין בעייה. מלא זה מתכון אחר

  7. הדס הגב 4 בנובמבר 2020 בשעה 9:46

    שלום יהודית,
    האם ניתן להכין צ'ורוס פרווה? אם כן, עם מה להחליף את החמאה?
    כמו כן, איזה רוטב היית ממליצה להכין ליד?

    תודה רבה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 בנובמבר 2020 בשעה 12:03

      היי הדס, תמיד אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה. רוטב שוקולד, ריבת חלב, קרמל. מה שאוהבים מתאים

  8. ז'אנה הגב 24 באוקטובר 2020 בשעה 14:24

    היי
    האם אפשר להחליף את החלב בחלב סויה/שיבולת שועל? (למי שאלרגי לחלב)
    האם לדעתך זה יכול להרוס את המתכון?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באוקטובר 2020 בשעה 15:56

      היי ז'אנה, אפשרי בהחלט. לא יהרוס.
      בהצלחה

  9. עינת הגב 20 באוקטובר 2020 בשעה 20:52

    הלו, על איזו מחית וניל את ממליצה? האם ניתן להחליף עם תמצית וניל?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2020 בשעה 0:11

      היי עינת יקרה,
      אני קונה מחית וניל של מדגסקר. אפשר לשים תמצית וניל אמיתית

  10. אורית כספי הגב 20 באוקטובר 2020 בשעה 20:17

    יהודית, המתכון נראה מדהים כמו כל דבר שאת מעלה ותמיד תמיד מצליח לי ואני קוטפת מחמאות. האם אפשר להחליף את מחית הוניל בתמצית וניל איכותית ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באוקטובר 2020 בשעה 0:10

      היי אורית,
      תודה רבה! בהחלט אפשר

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו חומוס עולמי! אל תתעצלו, תהיו אמיצים ולכו להשרות חומוס, מחר תבשלו עד שרך רךךךך ואזזז תטחנו במכתש ועלי או במעבד מזון. 
המתכון בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״ ויהיה לינק בסטורי ובהיילייטס

בבלוג יש גם מתכון לחומוס בסיסי וחומוס עם בשר וצנוברים

לא מצאתם את המתכון? תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק

#חומוס 
#חומוסביתי 
#חומוספטריות
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס