
מסוג החטיפים שלוקח 5 דקות להכין, גם בריא וגם טעים מאוד, גם ללא גלוטן וגם מתאים לפסח. אני שומרת במקפיא קוביות של החטיף ובכל פעם שאני זקוקה לתמריץ מתוק אבל בריא (בשביל המצפון), אני גונבת קובייה אחת (או שתיים,שלוש,ארבע, חמש…..קטנות:):))
עכשיו אני חייבת לציין משהו – יש בחטיף הזה טחינה. חשוב מאוד גם בחטיף הזה ובכלל בכל מתכון שמשתמשים בטחינה לשים טחינה איכותית וטעימה. בעיני טחינה טובה היא טחינה שטעימה לי גם כשהיא גולמית.
חטיף שומשום וטחינה בריא
חומרים לתבנית בגודל של כ – 20*30 ס"מ
- 2 כוסות שומשום מלא
- 1/2 חבילה פצפוצי אורז מלא (225 גרם)
- 1 כוס סילאן
- 1/2 כוס טחינה
- 50 גרם חמאה (טבעוניים יכולים לשים שמן קוקוס במקום חמאה)
אופן הכנה
- קולים על מחבת יבשה או בתנור את השומשום.
- מרתיחים יחד סילאן, חמאה וטחינה למשך דקה.
- מוסיפים שומשום קלוי ופצפוצי אורז ומערבבים היטב עד שהכל מכוסה בבלילת הטחינה והסילאן.
- מניחים על תבנית נייר אפייה ומוזגים את התערובת לתבנית.
- מהדקים ומיישרים בעזרת כף או מרית ומקפיאים עד להתייצבות.
- מוציאים מהמקפיא ונעזרים בנייר האפייה כדי לחלץ את החטיף.
- בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות בגודל הרצוי.
- שומרים במקרר או במקפיא ובכל פעם שמתחשק משהו מתוק חוטפים קובייה.
חייבים שומשום מלא? אפשר רגיל?
היי תרצה,
לא חייב מלא
תודה על המתכון!
אשמח לדעת כמה זמן זה יכול להיות במקפיא מבלי שתיהרס הטריות והקראנציות?
וגם אם אני רוצה להגיש בשולחן קינוחים, אין בעיה שזה יהיה בחוץ? זה לא חייב מקפיא? או מקרר?
היי לימור,
זה יכול להיות במקפיא חודשים. מחזיק גם מחוץ למקרר
יהודת שלום
האם אפשר להשתמש בפצפוצי אורז רגיל ומה הכמות בגרמים בבקשה?
היי אנדרה, מניסיון המלא הוא הרבה יותר קריספי אבל אפשר ועדכנתי את הכמות במתכון
הי ממי, בא לי להכין כאלה!!
אפשר לוותלר על פצפוצי האורז???
לא מומלץ ממוש. זה מוסיף קראנץ' וגוף
שלום יהודית,
העניין הוא שאני רוצה להוריד את הסוכר כליל.
השאלה אם זה יפגום במרקם של העוגיות?
זה פשוט לא יהיה מתוק.
יהודית,
המתכונים שלך מוצלחים במיוחד, תאוה לעיניים ולפה 🙂
רציתי לשאול, האם במתכון הנ"ל ניתן לוותר על הסילאן?
תודה
פרידה
תודה רבה פרידה. את יכולה לשים דבש או ממתיק אחר במקום סילאן