עוגת מצות ושוקולד על מחבת. אלתור שהבזיק לי בפסח והתגלה כטעים מאוד מאוד. וריאציה למצה עם שוקולד שכולם אוהבים מאוד בפסח. יצאה עוגה טעימה ויפה

ואם על מצה עם שוקולד אין ויכוח אז עוגת מצה עם שוקולד זה מתבקש. לכבוד חג הפסח, שידוע גם כחג ההתחדשות, קיבלתי מחבת מהסדרה החדשה EXPERTISEמבית TEFAL. הסדרה החדשה, משלבת את Titanium Excellence ציפוי נון-סטיק חדש, מחוזק עם חלקיקי טיטניום,עמיד פי 3 יותר מכל מחבת אחרת. בנוסף, המחבת מוליכה חום בצורה אחידה וגםםםם הכלים מהסדרה החדשה מתאימים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה.
ואז…….. הבזיק לי רעיון – להכין עוגת מצה עם שוקולד על מחבת. האמת היא שהרעיון הסתובב לי בראש כמעט שבוע. לא ידעתי איזה מרקם וצורה יתקבלו מהרעיון שלי ואם זה בכלל אפשרי להכין את מה שהיה לי בראש על מחבת. אבלללל שאני לא אנסה?? אז ניסיתי ויצא מעולה!
הבסיס של העוגה הוא כמו של המצה בריי – מצות שבורות שהשריתי חצי שעה בחלב, ביצים וסוכר. המסתי חמאה ושמן בנדיבות על המחבת (חייב מחבת נון סטיק אחרת העוגה עלולה להידבק וחבל על כל החומרים והעבודה), מזגתי תערובת של שוקולד שהכנתי ומעל הנחתי עוד שכבה של המצות הספוגות בחלב.
יצאה עוגה טעימה בטירוף, שוקולדית ואם לא תספרו ממה היא עשויה, אף אחד לעולם לא ינחש שזה שוקולד ו….מצות
עוגת מצות ושוקולד על מחבת
חומרים למחבת נון סטיק בקוטר 26 ס"מ
להשריית המצות
- 7 מצות שבורות גס
- 2 כוסות חלב
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
למלית השוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/4 כוס קקאו (רצוי הולנדי כהה)
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- קורט מלח
לטיגון
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן קנולה
לקישוט
- 50 גרם שוקולד חלב
- 1 כפית חלב
- 30 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
- השריית המצות: מערבבים יחד בקערה את החלב, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. שוברים את המצות לחתיכות גסות ומשרים חצי שעה בתערובת החלב והביצים עד שהן סופחות את כל הנוזלים (דואגים שהמצות יהיו ממש בתוך החלב).
- מלית השוקולד: שמים בקערת זכוכית שוקולד וחמאה וממסים במיקורגל דקה – דקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים ביצים ושמנת מתוקה וטורפים היטב עם מטרפה ידנית. מנפים לתוך הקערה קקאו, מוסיפים מלח ואבקת סוכר ומערבבים עד לאחידות.
- טיגון העוגה: ממסים על אש בינונית חמאה ומוסיפים שמן. בעזרת כף מוזגים מחצית מתערות המצות למחבת ומהדקים עם הכף.
- מוזגים את השוקולד ומפזרים בצורה אחידה על כל שטח המצות. מוזגים את שארית המצות (אם נשארו נוזלים, סוחטים קלות את המצות), מסדרים עם כף את המצות על כל המלית שוקולד כך שהיא תכוסה לחלוטין.
- מטגנים על אש בינונית 7-8 דקות, מנמיכים את האש למינימום ואם יש פלטה מבודדת מהלהבה אז מניחים אותה מתחת למחבת, מטגנים עוד 15-20 דקות עד שכאשר מנענעים את המחבת רואים שהעוגה התחילה להתייצב והיא נפרדת מדפנות המחבת.
- מניחים צלחת גדולה יותר מקוטר המחבת ובעזרת מטלית מטבח הופכים את העוגה על הצלחת (ממש כמו שהופכים פשטידה), ומחליקים חזרה למחבת. מטגנים 5 דקות על אש בינונית ומנמיכים שוב את הלהבה, מטגנים עוד 5-7 דקות עד שהעוגה יציבה לחלוטין ושחומה.
- מסירים מהאש ומקררים.
- הופכים שוב על צלחת הגשה ומקשטים.
- קישוט: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן וחלב חצי דקה ומערבבים, מזלפים על העוגה ומפזרים פיסטוקים (אני המסתי עם יותר מכף חלב ולכן השוקולד יצא לי דליל מידי. אז פשוט במקום לזלף מרחתי על העוגה ופיזרתי פיסטוקים).