אישית, אני לא אוהבת כדורי שוקולד רגילים עם ביסקוויטים….וגם המשפוחה לא מתעלפים על זה. חיפשתי כדורים שיהיו מעניינים יותר. אז טיילתי לי בנט וראיתי כל מיני גרסאות לפררו רושה. בהשראת כל מה שראיתי פיתחתי לי את הגרסה שלי לפררו. יצא טעיםםםם מאוד…
מתחילים בהכנת קרוקאנט מאגוזי לוז קלויים שזה טעיםםםם בפני עצמו (הייי לא לחסל את הכל צריך גם לכדורים המלצה: תכינו כמות כפולה אחרת לא יישאר לכם לכדורים). דורש קצת מיומנות בהכנת קרמל אבל ממש לא מסובך או בלתי אפשרי.
חומרים לקרוקאנט
- 5 כפות סוכר
- 60 גרם אגוזי לוז קלויים ומנוקים מהקליפה (משפשפים עם הידיים והקליפות יורדות בקלי קלות).
אופן הכנת הקרוקאנט
- להמיס בקלחת או מחבת טפלון קטנה את הסוכר- מחממים את הקלחת על אש בינונית. שמים את הסוכר ולא נוגעים עד שהסוכר מתחיל להינמס בקצוות. מערבבים את הסוכר עם כף עוד חצי דקה- דקה עד שהסוכר נמס לחלוטין ומקבל צבע ענברי עמוק. להיזהר לא לשרוף את הסוכר כי אז הוא יוצא מר!!
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים עוד דקה עד שהם עטופים בכל הסוכר. מעבירים לנייר אפייה משומן קלות ומשאירים לצינון מוחלט.
- אחרי שהקורקאנט הצטנן – לשבור אותו לחתיכות קטנות יותר ולטחון בפולסים בפוד פרוססור (לא לטחון לאבקה אלא לגרגירים קטנים).
הכנת הפררו רושה – חומרים לכ- 20 כדורים
- חבילה ופלים של לואקר בטעם חלב – וניל (200 גרם)(עם האריזה בצבע תכלת).
- 100 גרם שוקולד לבן (השתמשתי בשוקולד אוורירי עם אגוזים של מילקה).
- 3 כפות גדושות נוטלה
- 80 גרם חמאה רכה
- קרוקאנט אגוזי לוז שהכנו קודם.
ציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן.
- 50 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן.
אופן הכנה
- לטחון בפוד פרוססור את הוופלים – בפולסים – טחינה גסה.
- להמיס במיקרוגל את השוקולד הלבן והחמאה.
- להוסיף לתוך השוקולד המומס את הנוטלה ולערבב היטב.
- להוסיף את הקרוקאנט ולערבב היטב.
- לשמן מעט את הידיים וליצור כדורים בגודל של כדור שוקולד.
- לסדר על צלחת ולשים חצי שעה במקפיא.
- להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל יחד עם השמן. ובקערה נפרדת גם את השוקולד הלבן.
- בעזרת כף לטבול את הכדורים הקפואים בשוקולד – חלק בשוקולד הלבן וחלק בשוקולד המריר. את אלו עם הלבן אפשר לקשט עם השוקולד המריר.
הערות והארות:
- אפשר להשתמש באיזה טעם של ופלים שאוהבים אבל לא לוותר על הלואקר כי הטעם שלהם הכי טעים בעולם וזה הבסיס לכדורים. ופלים פשוטים יותר יתנו תוצאה הרבה פחות טעימה אם בכלל.
- אפשר לשים שוקולדים אחרים שאוהבים גם לציפוי וגם לכדורים עצמם. אני מאוד אוהבת שוקולד מילקה.
- לא לוותר על הקרוקאנט …זה ממש חמש דקות הכנה וכל כך משדרג את הכדורים.
תקשיבי את פשוט אלופה !!!!
מה זה המתכונים המשוגעים והטעימים האלה
במיוחד שזה קל ואני מאוד אוהבת מתכונים קלים.
רציתי לדעת כמה זמן זה נשאר במקרר או אולי במקפיא
ואם אפשר להשתמש בוופלים של לוקאר הרגילים חבילה אדומה
תודה ויום מוצלח
תודההה
חודשים במקפיא. אםשר עם כל לואקר