בכל פעם שאני מתחילה להכין את הבצק מהקמח המופלא הזה אני בחרדות שלא ייצא כלום. אמנם אפיתי איתו כבר כמה דברים אבל כל דבר חדש שאני רוצה לנסות מעלה בי את החשש שלא ייצא מוצלח וכל פעם מחדש אני נפעמת מכמה זה יוצא ממש ממש כרגיל….המרקם מאוד דומה, הבצק קיבל בדיוק את הקראנצ'יות שאנחנו אוהבים, הטעם מאוד דומה ואני אף פעם לא מספרת לטועמים שלי שזה קמח מיוחד, רק אחרי שמסיימים לאכול ומתלהבים…. הפעם הכנתי את הפיצה שלי, ממש זו שאני מכינה תמיד רק שיניתי את הקמח וכמויות המים…ויצא מעולה…לא נשאר פירור…והנה התוצאה לפניכם.
פיצה ללא גלוטן מקמח "כרגיל"
חומרים: ל- 4 פיצות אישיות
- 2 כוסות קמח לחם ללא גלוטן "כרגיל"
- 1 כפית שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2-3/4 כוסות מים חמימים
אופן הכנת הבצק
- לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב.
- להוסיף שמן וסוכר ולערבב.
- להתחיל ללוש תוך כדי הוספת מים.
- להוסיף מלח וללוש 10 דקות על מהירות בינונית. הבצק מתקבל מעט דביק וזה בסדר גמור.
- לתת לבצק לנוח 20 דקות במקום חם ובינתיים להכין את הרוטב.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- לפתוח כל חלק לעלה דק ולהניח על תבנית הפוכה מרופדת בנייר אפייה (תבנית הפוכה יוצרת מרקם של אפייה בתנור אבן).
- למרוח רוטב עגבניות, לפזר גבינה ותוספות שאוהבים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות כ- 15 דקות עד שתחתית הבצק מזהיבה.
רוטב עגבניות (הכמות מספיקה ליותר מכמות הפיצות הרשומה במתכון. ניתן להקפיא לפעם הבאה):
- 5 עגבניות רכות מגורדות או קופסת עגבניות מרוסקות (750 גרם)
- 2 כפות רסק עגבניות איכותי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית סוכר
- 1/8 כפית כמון
- מעט אורגנו טרי או מיובש
אופן הכנת הרוטב:
- לבשל עגבניות בשמן זית ושום עד לאידוי הנוזלים. להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב 20 דקות לקראת הסוף להוסיף את האורגנו.
לפיזור ותוספות:
- 200 גרם גבינת גלבוע מגורדת
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 5 פטריות טריות פרוסות
- חצי כוס זיתים
- 4 כדורי גבינת עזים (שמתי של "גד")
יצאה לי פיצה מדהימה
תודה רבה!!!
איזה כייף לשמוע
שלום וברכה , ממש חדשה בעניין
אשמח לתשובות .
בטעות שפכתי קצת יותר מידי מים …והוספתי 5 כפיות נוספות מהקמח כרגיל..האם זה בסדר?
הבצק יצא אלסטי ונעים , מעט דביק
שאלה נוספת
אם אני נןתנת לו לתפוח / לעמוד יותר מ20 דק ,זה בסדר ?
היי הילה,
אני מציעה שכשאת מכינה בצק חדש תיצמדי להוראות ולאט לאט תפתחי טכניקות חדשות ואולי גם כמויות.
מקווה שיצא בסדר
בצק מדהים. אפינו בטאבון לכמה שניות ויצא קריספי וטעים. תודה רבה.
האם יש עוד קמחים ללא גלוטן וללא סוכר שאפשר להשתמש בהם לפיצה?
איזה כייף שאהבתם. זה הקמח היחיד שניסיתי
חג שמח
עשיתי היום את הפיצה ויצא מעולה
היי נעמי, אני ממש שמחה לשמוע
יצא בצק לא טעים..
עניין של טעם
כייף לשמוע. תודה רבה שחזרת לעדכן
שמעי, הפיצה יוצאת מעולה!!!
אני בכלל לא יודעת לבשל, והמתכון כל כך פשוט וקל!
וגם כל כך קל להפוך אותו לטבעוני. מדהים, תודה רבה רבה!
לא
שלום, האם אפשר להוריד את הסוכר לגמרה ואת השמרים להחליף לאבקת אפיה ללא אלומיניום?…
לא ניסיתי להקפיא. אני מניחה שזה בסדר להקפיא. נסי פעם אחת ותדעי. להפשיר מחוץ למקפיא ואז לחמם בתנור כדי להחזיר את הקריספיות
היי, אם אני לא צריכה 4 אישיות אלא רק 2 האם אפשר להקפיא את החצי השני ואם כן באיזה שלב ואיך זה עובד עם ההפשרה. זה נשמע ונראה מדהים 🙂
וויני הקמח הזה פשוט מופלא…באמת כל מי שרגיש צריך להכיר אותו. תודהההה אהובה ושבת שלום
יאוווווווווווווווווו
מה אני אגיד לך? הפיצות פשוט ניראות מ ע ו ל ו ת !! הייתי חוטפת אחת מהמסך אם יכולתי 🙂