ריבה מעולה שאפשר לשים על פטה כבד וצנימונים…נשמרת הרבה זמן במקרר.
מצרכים
- 5-6 בצלים גדולים יבשים
- 1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
- 1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
- להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
- להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
- שומרים במקרר. נשמרת אפילו שנה במקרר.
שלום רציתי לשאול למה שהריבה התקררה היא נהפכה לגוש סוכר תודה
כנראה בישול יתר
בס"ד
אפשרי להחליף את הסוכר בסילאן?
היי אלישבע.
לא. זה מרקם שונה