יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
פלפלים ממולאים בשר ואורז
ראשי » אורז » פלפלים ממולאים בשר ואורז

פלפלים ממולאים בשר ואורז

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 8 בדצמבר 2016 7 תגובות

פלפלים ממולאים בשר ואורז. מנה קלה להכנה למרות שנראית מורכבת. מנה שמתאימה לימות החורף הקרים, מנחמת, טעימה, מזינה ומשביעה וגם יפה להגשה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פלפלים ממולאים בשר ואורז
בדרך כלל אני ממלאת את הפלפלים באורז ובשר בקר טחון. הפעם החלטתי לשנות ולשים בשר בקר קצוץ ולשדרוג הוספתי קצת אגוזי מלך כך שבכל ביס יש מעין קראנצ'יות נעימה וטעימה.
לרוב אני גם מכינה גם עם פלפלים ירוקים והפעם החלטתי ללכת רק על הצבע העז שכל כך יפה בתוך הסיר….אני מתה על הצבעים האלה באוכל, אבל לעומת זאת, לא תמצאו אצלי אפילו בגד אחד באדום. לא אוהבת בכלל בגדים אדומים או נעליים אדומות….לא אוהבת אדום בכלום חוץ מאשר באוכל ופריטי עיצוב לבית (אבל גם ממש בקטנה).
למרות שזה נחשב לצבע סקסי, חם, מלא תשוקה….לא אוהבת! מה לעשות שאני לא מתחברת אליו? תמיד נראה לי עז ובוטה מידי…קצת To much, אבל באוכל זה הצבע הכי מדהים שיכול להיות (ע"ע תותים)….אוי התותים….

פלפלים ממולאים בשר ואורז

מצרכים לסיר של 10 ממולאים
  • 10 יחידות פלפלים אדומים בינוניים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ ק"ג בשר בקר מספר 10 (צוואר)
  • 4-5 גבעולי סלרי קצוצים
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½1 כוסות אורז יסמין
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות מרוסקות
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט לקובות
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כפית גרידת תפוז (לא לוותר!)
לרוטב
  • 6-7 עגבניות טריות טחונות במעבד מזון או 1 קופסת שימורי עגבניות איכותיות (רק תוצרת איטליה).
  • ¼ כוס שמן זית
  • 5-6 שיני שום קלופות
  • ½ פלפל אדום חריף טרי פרוס
  • 2-3 פלפלים סודניים יבשים
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית צ'ילי מקסיקני גרוס/פפריקה חריפה
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים רותחים/ציר בשר
אופן הכנה
  1. המלית: חותכים את הבשר לקוביות ומבשלים במים עד שהוא רך לחלוטין. מצננים מעט וקוצצים לקוביות קטנות מאוד.
  2. מחממים בסיר רחב ונמוך שמן זית, מטגנים את הבצל הקצוץ כמה דקות טובות עד שהוא זהוב ורך. מוסיפים את הבשר המבושל הקצוץ לסיר ומטגנים על להבה גבוהה כ-5-6 דקות.  מוסיפים עלי סלרי קצוצים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר שחום וספג את הטעמים. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מקררים את הבשר. לא לשטוף את הסיר כי הוא ישמש להכנת הרוטב.
  3. מעבירים את הבשר המבושל לקערה. מוסיפים לקערה אורז, אגוזי מלך, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, קינמון וגרידת תפוז. מערבבים הכל היטב. טועמים קצת כדי לוודא שהכל מתובל היטב ומניחים בצד עד למילוי.
  4. מילוי הפלפלים: לשטוף את הפלפלים. בעזרת סכין לחתוך את ראש הפלפל לרוחב אבל לא עד הסוף, להשאיר אותו מחובר. לנקות את הגרעינים מתוך הפלפל. להכין כך את כל כמות הפלפלים.
  5. למלא כל פלפל במלית עד ל- 3/4 מגובה הפלפל (האורז תופח במהלך הבישול). להניח בצד ולהכין את הרוטב.
  6. הרוטב: באותו סיר שבו טיגנו את הבשר, מבלי לשטוף אותו, שמים את העגבניות  ומבשלים על אש בינונית 5-10 דקות עד שהעגבניות מתאדות ומאבדות קצת נוזלים. להוסיף שמן זית, שיני שום שלמות, פלפל חריף, פלפלים סודנים, מלח, פלפל שחור, סוכר חום וצ'ילי. לערבב היטב כמה דקות.
  7. להוסיף לסיר מים רותחים/ציר בשר ולבשל 10 דקות. לערבב, לטעום ולתקן תיבול לפני שמכניסים לסיר את הפלפלים.
  8. לסדר בסיר את הפלפלים הממולאים אחד ליד השני בצפיפות כדי שיחזיקו אחד את השני.
  9. לבשל שעה – שעה וחצי כשמידי פעם מרטיבים את האורז עם הרוטב.
  10. התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך והאורז נראה רך ומוכן. לא לצמצם את כל הרוטב אלא להשאיר די הרבה רוטב להגשה.
  11. הפלפלים משתבחים אחרי יום במקרר.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כרוב סגול ממולא בשר ואורז
    כרוב סגול ממולא בשר ואורז
  • פלפלים ממולאים בסיר יציקה
    פלפלים ממולאים אפויים בתנור
  • עלי גפן ממולאים
    עלי גפן ממולאים אורז
  • תבשיל פלפלים מתוקים ועוף
    תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
אורז בשר פלפלים ממולאים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. אושרית חיזגילוב הגב 21 בדצמבר 2020 בשעה 14:08

    מדהיממממההה אחחתתת ככ נהנת לבשל מהאתר שלך הכל יוצא מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בדצמבר 2020 בשעה 23:54

      איזה כייף אושרית
      תודההה ♥ ♥ ♥

  2. סוזן הגב 10 בדצמבר 2020 בשעה 7:04

    אפשר גם עם חזה עוף טחון במקום בשר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בדצמבר 2020 בשעה 8:22

      היי סוזן, בוודאי שכן

  3. תמי הגב 15 באפריל 2020 בשעה 19:00

    מושלם. הכנתי היום. הכל כמעט לפי המתכון ויצא מעולה. תודה שאת מבשלת נהדר וטורחת להכין את המתכונים המפורטים והטובים האלה.

  4. יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בדצמבר 2016 בשעה 18:52

    תודההה חברה יקרה. איזה כייף

  5. יפה ימין הגב 9 בדצמבר 2016 בשעה 5:56

    מדהים…חייבת סדנת צילום אצלך ♥♥

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס