פלפלים ממולאים בשר ואורז. מנה קלה להכנה למרות שנראית מורכבת. מנה שמתאימה לימות החורף הקרים, מנחמת, טעימה, מזינה ומשביעה וגם יפה להגשה
בדרך כלל אני ממלאת את הפלפלים באורז ובשר בקר טחון. הפעם החלטתי לשנות ולשים בשר בקר קצוץ ולשדרוג הוספתי קצת אגוזי מלך כך שבכל ביס יש מעין קראנצ'יות נעימה וטעימה.
לרוב אני גם מכינה גם עם פלפלים ירוקים והפעם החלטתי ללכת רק על הצבע העז שכל כך יפה בתוך הסיר….אני מתה על הצבעים האלה באוכל, אבל לעומת זאת, לא תמצאו אצלי אפילו בגד אחד באדום. לא אוהבת בכלל בגדים אדומים או נעליים אדומות….לא אוהבת אדום בכלום חוץ מאשר באוכל ופריטי עיצוב לבית (אבל גם ממש בקטנה).
למרות שזה נחשב לצבע סקסי, חם, מלא תשוקה….לא אוהבת! מה לעשות שאני לא מתחברת אליו? תמיד נראה לי עז ובוטה מידי…קצת To much, אבל באוכל זה הצבע הכי מדהים שיכול להיות (ע"ע תותים)….אוי התותים….
פלפלים ממולאים בשר ואורז
מצרכים לסיר של 10 ממולאים
- 10 יחידות פלפלים אדומים בינוניים
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- ¼ כוס שמן זית
- ½ ק"ג בשר בקר מספר 10 (צוואר)
- 4-5 גבעולי סלרי קצוצים
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½1 כוסות אורז יסמין
- 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 2 עגבניות בשלות מרוסקות
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט לקובות
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית קינמון
- 1 כפית גרידת תפוז (לא לוותר!)
לרוטב
- 6-7 עגבניות טריות טחונות במעבד מזון או 1 קופסת שימורי עגבניות איכותיות (רק תוצרת איטליה).
- ¼ כוס שמן זית
- 5-6 שיני שום קלופות
- ½ פלפל אדום חריף טרי פרוס
- 2-3 פלפלים סודניים יבשים
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית צ'ילי מקסיקני גרוס/פפריקה חריפה
- 4 כפות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים רותחים/ציר בשר
אופן הכנה
- המלית: חותכים את הבשר לקוביות ומבשלים במים עד שהוא רך לחלוטין. מצננים מעט וקוצצים לקוביות קטנות מאוד.
- מחממים בסיר רחב ונמוך שמן זית, מטגנים את הבצל הקצוץ כמה דקות טובות עד שהוא זהוב ורך. מוסיפים את הבשר המבושל הקצוץ לסיר ומטגנים על להבה גבוהה כ-5-6 דקות. מוסיפים עלי סלרי קצוצים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר שחום וספג את הטעמים. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מקררים את הבשר. לא לשטוף את הסיר כי הוא ישמש להכנת הרוטב.
- מעבירים את הבשר המבושל לקערה. מוסיפים לקערה אורז, אגוזי מלך, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, קינמון וגרידת תפוז. מערבבים הכל היטב. טועמים קצת כדי לוודא שהכל מתובל היטב ומניחים בצד עד למילוי.
- מילוי הפלפלים: לשטוף את הפלפלים. בעזרת סכין לחתוך את ראש הפלפל לרוחב אבל לא עד הסוף, להשאיר אותו מחובר. לנקות את הגרעינים מתוך הפלפל. להכין כך את כל כמות הפלפלים.
- למלא כל פלפל במלית עד ל- 3/4 מגובה הפלפל (האורז תופח במהלך הבישול). להניח בצד ולהכין את הרוטב.
- הרוטב: באותו סיר שבו טיגנו את הבשר, מבלי לשטוף אותו, שמים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית 5-10 דקות עד שהעגבניות מתאדות ומאבדות קצת נוזלים. להוסיף שמן זית, שיני שום שלמות, פלפל חריף, פלפלים סודנים, מלח, פלפל שחור, סוכר חום וצ'ילי. לערבב היטב כמה דקות.
- להוסיף לסיר מים רותחים/ציר בשר ולבשל 10 דקות. לערבב, לטעום ולתקן תיבול לפני שמכניסים לסיר את הפלפלים.
- לסדר בסיר את הפלפלים הממולאים אחד ליד השני בצפיפות כדי שיחזיקו אחד את השני.
- לבשל שעה – שעה וחצי כשמידי פעם מרטיבים את האורז עם הרוטב.
- התבשיל מוכן כשהרוטב מסמיך והאורז נראה רך ומוכן. לא לצמצם את כל הרוטב אלא להשאיר די הרבה רוטב להגשה.
- הפלפלים משתבחים אחרי יום במקרר.
מדהיממממההה אחחתתת ככ נהנת לבשל מהאתר שלך הכל יוצא מושלם
איזה כייף אושרית
תודההה ♥ ♥ ♥
אפשר גם עם חזה עוף טחון במקום בשר?
היי סוזן, בוודאי שכן
מושלם. הכנתי היום. הכל כמעט לפי המתכון ויצא מעולה. תודה שאת מבשלת נהדר וטורחת להכין את המתכונים המפורטים והטובים האלה.
תודההה חברה יקרה. איזה כייף
מדהים…חייבת סדנת צילום אצלך ♥♥