פשטידה דלה בקלוריות יחסית וטעימה בטירוף. מגישים עם סלט ירוק וממרח פלפלים ואנחנו מסודרים לארוחת ערב קלה וטעימה. הבונוס – הפשטידה נשארת טעימה גם אחרי ששהתה במקרר כך שאפשר להכין מראש ולקחת כל יום לעבודה או סתם לנשנש בין הארוחות
אחרי כל הטיגונים והמתוקים שהכנתי/אכלנו בחג הכי טעים בעולם, הלא הוא חג האורים,חג המכבים, חג הגבורה, חג הטיגונים, חג השמן….נראה לי שזה אחד החגים עם הכי הרבה שמות 🙄 בכל מקרה, נראה לי שאני לא מטגנת עכשיו חודשיים 😉
אז לכבוד סוף חג הטיגונים והקלוריות המושחתות החלטתי לחזור קצת לשפיות ולהכין פשטידת פלפלים קלויים אפויה. השילוב של הפלפלים הקלויים יחד עם הגבינות שלמרות שהן דלות שומן הן טעימות בטירוף, הוא מושלם. אני אוהבת לשלב בפשטידות ובקישים שלי גם גבינות עיזים שנותנות אקסטרה טעם למאפים ועדיין משאירות טעם מעודן ולא משתלט. הפשטידה נטעמה גם על ידי אנשים שפחות אוהבים גבינות עיזים והייתה להם מאוד טעימה כי הטעם עדין מאוד. היתרון של הפשטידה הזו ופשטידות בכלל זה שהן טעימות מאודדדד מאודדדד ביום האפייה אבל טעימות מאוד גם מהמקרר, כך שאפשר להכין מראש ולקחת לעבודה גם במהלך השבוע. על הדרך, כיוון שקליתי כבר פלפלים ונשארו לי כמה, הכנתי ממרח פלפלים הורס שיהפוך להיות דייר קבע על השולחן אצלנו בבית.
בוחרים פלפלים בכמה צבעים. לא בחרתי ירוק כי אני פחות אוהבת את הטעם שלו אבל מי שאוהב מוזמן לשים גם פלפלים ירוקים ועדיף את הבהירים. בוחרים גם את הגבינות שרוצים לשלב במתכון. אני שילבתי כמה סוגי גבינות במתכון – גם קוביות בולגרית וגם גבינות עיזים 5% שומן
קולים את הפלפלים בתנור, קולפים אותם, שמים במסננת להגרת הנוזלים ופורסים לרצועות ברוחב של כ -½1 ס"מ
מכינים שטרוייזל פרמז'ן שיהיה גם בבסיס הפשטידה כדי לספוח את הנוזלים וגם מעל הפשטידה בשביל עוד מרקם וטעם
מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מעט פירורי לחם וחופן עד שני חופנים של שטרוייזל פרמז'ן. מגלגלים כל רצועת פלפל למעין שבלול קטן ומניחים על השטרוייזל
מערבבים יחד את כל חומרי הפשטידה ומוזגים לתבנית על הפלפלים. מפזרים מעל מלית הגבינה את שארית השטרוייזל
משבללים גם את שאר הפלפלים ומסדרים בצורה חופשית בתוך הגבינה. אופים בחום של 170 מעלות כשעה, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת
מצננים כ – 15 דקות, נעזרים בנייר האפייה כדי לחלץ את הפשטידה מהתבנית ופורסים. אל דאגה, היא יציבה ונחתכת בקלות לפרוסות מהממות. מכינים סלט ירוק ליד ואנחנו מסודרים
פשטידת גבינות, פלפלים קלויים ושטרוייזל פרמז'ן
מצרכים לפשטידה מרובעת בגודל 24 ס"מ
לשטרוייזל פרמז'ן
- 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גרם פרמז'ן מגורר גס
- ¾ כוס קמח רגיל
- קורט פלפל שחור
לפשטידה
- 3 פלפלים צהובים
- 3 פלפלים כתומים
- 3 פלפלים אדומים
- 1 קופסת קוביות בולגרית 5% שומן של פיראוס (200 גרם)
- 1 קופסת גבינת עיזים למריחה 5% שומן של פיראוס (240 גרם)
- 100 גרם בולגרית עיזים (קניתי במשקל)
- 1 יוגורט 3% שומן (200 גרם)
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כוס קמח תופח
- ½ כפית פלפל שחור
- קורט מלח (ממש מעט כי הגבינות מלוחות)
- 4 ביצים
- חופן פירורי לחם
לממרח פלפלים קלויים
- 3-4 פלפלים בצבעים – קלויים, קלופים, מנוקים מגרעינים ומסוננים
- 1 כף שמן זית
- מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
אופן הכנה
- הכנת השטרוייזל: שמים בקערה את כל החומרים יחד וממוללים עם הידיים עד שמקבלים פירורים גסים של בצק חמאתי.
- קליית הפלפלים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הפלפלים על התבנית וקולים במשך כ- 50 דקות סה"כ כאשר באמצע הופכים את הפלפלים כדי שייקלו מכל הכיוונים. כשהפלפלים קלויים מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים את הפלפלים. קולפים את הפלפלים, מנקים אותם מגרעינים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים.
- הכנת הפשטידה: שמים בקערה את כל סוגי הגבינות, היוגורט, החמאה הרכה והקמח ומערבבים יחד. לא מועכים את קוביות הבולגרית אלא מערבבים בעדינות על מנת שהקוביות יישארו שלמות ויורגשו אחרי האפייה בכל ביס. מתבלים בפלפל שחור, טועמים וממליחים לפי הטעם. אחרי שטועמים והתיבול מספק, מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד.
- הרכבת הפשטידה: משמנים היטב בחמאה את נייר האפייה, מפזרים פירורי לחם על בסיס התבנית וגם על הדפנות. מפזרים כשני חופנים של פרמז'ן על התבנית.
- פורסים את הפלפלים לרצועות ברוחב של כ – ½1 ס"מ. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומניחים על השטרוייזל בצורה חופשית על כל התבנית.
- בעזרת כף מוזגים בזהירות את בלילת הגבינה על התבנית עם הפלפלים.
- מפזרים מעל הגבינה את שארית הפרמז'ן.
- משבללים את שאר הפלפלים ומניחים אותם כשהם חצי גובה בתוך הגבינה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה, עד שהפשטידה יציבה והשטרוייזל זהוב.
- מקררים 15 דקות, נעזרים בנייר האפייה כדי לחץ את הפשטידה מהתבנית ופורסים.
- מגישים עם סלט ירוק וממרח פלפלים.
- הכנת ממרח פלפלים קלויים: טוחנים את הפלפלים הקלויים בעזרת בלנדר מוט ידני או במעבד מזון. מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ושום כתוש ומערבבים.