יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים
ראשי » ביקורות והמלצות » קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים

קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 במרץ 2023 אין תגובות

קרפ צרפתי ממש כמו בדוכנים. מכינים בדקות בלילה בבלנדר ומטגנים במחבת החדשה של מגנוס בקוטר 40 ס"מ, ממש כמו בדוכנים. שימו תוספות שאתם אוהבים ואתם מסודרים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים

הפוסט המקורי נכתב לפני כמה שנים ועדיין רלוונטי, רק שהיום אני מכינה את הקרפים עם המחבת שפיתחו מגנוס במיוחד לקרפים, מופלטות, לאפות ועוד.

את המחבת ניתן לרכוש באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת עם קוד קופון: yehudit

תלחצו פה לרכישת המחבת של מגנוס


.


חורצ`ק שלי מטורף על קרפ צרפתי. לא אוהב שום תוספות רק  עם נוטלה. אז אחת לשבוע לפחות הוא מקבל קרפ צרפתי עם נוטלה והרבה אהבה. אני דווקא אוהבת עם המון תוספות כמו קוקוס, שברי אגוזים, פצפוצי שוקולד, בננות, שברי בוטנים ואני מכינה אותם גדולים בדיוק כמו בדוכני הקרפים.



 לפני המון שנים כשיצא מכשיר המולטי שף, כמובן שרכשתי – לא אחד אלא שניים – אחד חלבי ואחד בשרי. כעבור זמן לא רב אחד מהם (החלבי) התקלקל. באינסטינקט הראשוני רציתי מייד לזרוק, אבל החצי היקר שלי שהוא לא פחות יצירתי ממני, רק בתחומים אחרים ולא בענייני בישול – יותר בתחום הטכני – פירק לי מלמטה את הגוף חימום וקיבלתי מחבת ענקית מעולה שאני עובדת איתה ישירות על הגז.

עכשיו, זה ידוע שאני עובדת עם מגנוס ואני מטורפת על הכלים שלהם. לפני שלושה חודשים יצא לי לדבר עם גליה, שהיא הבעלים של מגנוס ואמרתי לה שאני מתה למחבת גדולה טובה שתתאים לי למופלטות ולקרפים. גליה ישר זרמה איתי והנה אחרי 3 חודשים של פיתוח וייצורף יש לנו מחבת מושלמת בקוטר של 40 ס"מ.



בעיקרון אני מכינה את הבלילה לפי העיין, אין לי כמויות מדוייקות. אני יודעת איך צריך להיות המרקם ולפי זה שמה את החומרים, אבל לכבוד הפוסט מדדתי כמויות. בכל מקרה כיוון שכל סוג קמח סופג כמות אחרת של נוזלים אני ממליצה להיצמד למתכון אבל גם לראות שהמרקם אכן נכון. אם יצא נוזלי מידי – להוסיף קמח ואם סמיך מידי – אז חלב, תמיד אפשר לתקן. ועוד המלצה קטנה: כאשר הגעתם כבר לשלב הטיגון- אם יצא לכם עבה מידי כנראה שהתערובת סמיכה – אז פשוט לדלל אותה בעוד מעט חלב. וכמו בכל מקרה של הכנת קרפ – לפעמים השניים הראשונים לא כל כך מצליחים, אבל אחר כך זה הולך חלק. אפשר להכין את התערובת ולשמור אותה עד שבוע במקרר וכל פעם שרוצים להכין אז מכינים טרי וטעים.


מחבת בקוטר 40 ס"מ של מגנוס מושלמת לקרפ, למופלטה , לאפות, פיתות ועוד ועוד


קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה


המחבת וכל האתר של מגנוס בהנחה

קוד קופון: Yehudit

כנסו פה לרכישת התבנית


לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • את הבלילה אני מכינה בבלנדר, יוצאת בלילה מושלמת!
  • את המחבת לא ממש משמנים אלא מורחים נייר ספוג בחמאה ומנגבים.
  • אפשר לפזר את הבלילה גם עם כף גדולה או כלי עץ ייעודי לקרפים שניתן לקנות בחנויות אפיה או כלי בית פשוטים. אם משתמשים בכלי עץ – מרטיבים אותו בכל פעם לפני שמפזרים את הבלילה על המחבת.
  • כשמטגנים, משחקים קצת עם גובה הלהבה. החום של המחבת צריך להיות נמוך יחסית כשמוזגים את הבלילה וגבוה יותר כשמטגנים, ממתינים עד שהקרפ "מתייבש" בחלק העליון ואז הופכים בקלות עם תרבד פלסטיק.
  • את הבלילה ניתן לשמור במקרר עד שבוע, לפני השימוש לערבב היטב.

מצרכים לכמות של 10-12 קרפים גדולים

  • 3 כוסות חלב
  • 3 ביצים גדולות
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל אמיתית
  • ¼2 כוסות קמח
  • 75 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה: שמים בקערת הבלנדר את כל החומרים ומבלנדרים כמה דקות עש שהבלילה חלקה לחלוטין. מעבירים את הבלילה לכלי ומשאירים למנוחה של 1/2 שעה לפחות.

מכינים קרפים: מחממים על אש נמוכה את המחבת, טובלים נייר סופג בחמאה מומסת ומשמנים ממש קלות את המחבת. מוזגים מהבלילה למרכז התבנית כמו שתכסה את כל שטח התבנית, מפזרים את הבלילה מייד עם כף או כלי עץ על כל שטח התבנית ומגבירים להבה לבינונית. כשהקרפ מתייבש בחלק העליון, בעזרת תרבד או מרית סיליקון מתחילים להפריד את הדפנות וכשרואים שזה משוחרר הופכים ומטגנים צד שני. מקפלים את הקרפ לחצי וכשהוא עדיין חם מורחים שכבת נוטלה, שמים תוספות שאוהבים ומקפלים צד אחד לחצי וצד שני מעליו למעין משולש.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פיתות על מחבת מקמח מלא
    פיתות על מחבת מקמח מלא קלות להכנה וקלות בבטן
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
  • לחם כמו מחמצת
    לחם כמו מחמצת שמכינים בסיר יציקת ברזל
  • סלט כרוב קריספי
    סלט כרוב קריספי כמו של מסעדת קיסו
נוטלה קרפ צרפתי שוקולד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.