קרפ צרפתי ממש כמו בדוכנים. מכינים בדקות בלילה בבלנדר ומטגנים במחבת החדשה של מגנוס בקוטר 40 ס"מ, ממש כמו בדוכנים. שימו תוספות שאתם אוהבים ואתם מסודרים
הפוסט המקורי נכתב לפני כמה שנים ועדיין רלוונטי, (גם לא צילמתי תמונות חדשות :)) רק שהיום אני מכינה את הקרפים עם המחבת שפיתחו מגנוס במיוחד לקרפים, מופלטות, לאפות ועוד.
את המחבת ניתן לרכוש באתר של מגנוס בהנחה של 20% עם קוד קופון: yehudit20
תלחצו פה לרכישת המחבת של מגנוס
.
חורצ`ק שלי מטורף על קרפ צרפתי. לא אוהב שום תוספות רק עם נוטלה. אז אחת לשבוע לפחות הוא מקבל קרפ צרפתי עם נוטלה והרבה אהבה. אני דווקא אוהבת עם המון תוספות כמו קוקוס, שברי אגוזים, פצפוצי שוקולד, בננות, שברי בוטנים ואני מכינה אותם גדולים בדיוק כמו בדוכני הקרפים.
לפני המון שנים כשיצא מכשיר המולטי שף, כמובן שרכשתי – לא אחד אלא שניים – אחד חלבי ואחד בשרי. כעבור זמן לא רב אחד מהם (החלבי) התקלקל. באינסטינקט הראשוני רציתי מייד לזרוק, אבל החצי היקר שלי שהוא לא פחות יצירתי ממני, רק בתחומים אחרים ולא בענייני בישול – יותר בתחום הטכני – פירק לי מלמטה את הגוף חימום וקיבלתי מחבת ענקית מעולה שאני עובדת איתה ישירות על הגז.
עכשיו, זה ידוע שאני עובדת עם מגנוס ואני מטורפת על הכלים שלהם. לפני שלושה חודשים יצא לי לדבר עם גליה, שהיא הבעלים של מגנוס ואמרתי לה שאני מתה למחבת גדולה טובה שתתאים לי למופלטות ולקרפים. גליה ישר זרמה איתי והנה אחרי 3 חודשים של פיתוח וייצורף יש לנו מחבת מושלמת בקוטר של 40 ס"מ.
בעיקרון אני מכינה את הבלילה לפי העיין, אין לי כמויות מדוייקות. אני יודעת איך צריך להיות המרקם ולפי זה שמה את החומרים, אבל לכבוד הפוסט מדדתי כמויות. בכל מקרה כיוון שכל סוג קמח סופג כמות אחרת של נוזלים אני ממליצה להיצמד למתכון אבל גם לראות שהמרקם אכן נכון. אם יצא נוזלי מידי – להוסיף קמח ואם סמיך מידי – אז חלב, תמיד אפשר לתקן. ועוד המלצה קטנה: כאשר הגעתם כבר לשלב הטיגון- אם יצא לכם עבה מידי כנראה שהתערובת סמיכה – אז פשוט לדלל אותה בעוד מעט חלב. וכמו בכל מקרה של הכנת קרפ – לפעמים השניים הראשונים לא כל כך מצליחים, אבל אחר כך זה הולך חלק. אפשר להכין את התערובת ולשמור אותה עד שבוע במקרר וכל פעם שרוצים להכין אז מכינים טרי וטעים.
מחבת בקוטר 40 ס"מ של מגנוס מושלמת לקרפ, למופלטה , לאפות, פיתות ועוד ועוד
קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבלילה אני מכינה בבלנדר, יוצאת בלילה מושלמת!
- את המחבת לא ממש משמנים אלא מורחים נייר ספוג בחמאה ומנגבים.
- אפשר לפזר את הבלילה גם עם כף גדולה או כלי עץ ייעודי לקרפים שניתן לקנות בחנויות אפיה או כלי בית פשוטים. אם משתמשים בכלי עץ – מרטיבים אותו בכל פעם לפני שמפזרים את הבלילה על המחבת.
- כשמטגנים, משחקים קצת עם גובה הלהבה. החום של המחבת צריך להיות נמוך יחסית כשמוזגים את הבלילה וגבוה יותר כשמטגנים, ממתינים עד שהקרפ "מתייבש" בחלק העליון ואז הופכים בקלות עם תרבד פלסטיק.
- את הבלילה ניתן לשמור במקרר עד שבוע, לפני השימוש לערבב היטב.
מצרכים לכמות של 10-12 קרפים גדולים
- 3 כוסות חלב
- 3 ביצים גדולות
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית מחית/תמצית וניל אמיתית
- ¼2 כוסות קמח
- 75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה: שמים בקערת הבלנדר את כל החומרים ומבלנדרים כמה דקות עש שהבלילה חלקה לחלוטין.
מעבירים את הבלילה לכלי ומשאירים למנוחה של 1/2 שעה לפחות.
מכינים קרפים: מחממים על אש נמוכה את המחבת, טובלים נייר סופג בחמאה מומסת ומשמנים ממש קלות את המחבת.
מוזגים מהבלילה למרכז התבנית כמו שתכסה את כל שטח התבנית, מפזרים את הבלילה מייד עם כף או כלי עץ על כל שטח התבנית ומגבירים להבה לבינונית.
כשהקרפ מתייבש בחלק העליון, בעזרת תרבד פלסטיק מתחילים להפריד את הדפנות וכשרואים שזה משוחרר הופכים ומטגנים צד שני.
מקפלים את הקרפ לחצי וכשהוא עדיין חם מורחים שכבת נוטלה, שמים תוספות שאוהבים ומקפלים צד אחד לחצי וצד שני מעליו למעין משולש.