פחזניות ברוטב כבדי עוף, לבבות, חזה עוף ופטריות. מנה שאני מכינה קבוע כבר המון המון שנים בחג הראשון של סוכות ובמיוחד לחורצ'ק שלי שמכור לזה ומסוגל לאכול בארוחה אחת 10 פחזניות (כן!)
אין סוכות בלי המנה הזאת!! כבר שנים על גבי שנים שאני מכינה מלאאאא פחזניות גדולות מהרגיל שמתמלאות להן ברוטב סמיך וטעים ומוגשות כלאחר כבוד לשולחן החג כמנה ראשונה.
לא יצא לי עד עכשיו לצלם ולהעלות מתכון אבל, אחרי שאחי שי הכין בחג הראשון של סוכות פחזניות מהמתכון המתוק שיש אצלי בבלוג (המיר למלוח כמובן) החלטתי שאני מצלמת ומעלה ולו רק שלאחי ולגיסתי האהובים יהיה את המתכון הנכון, מסודר כדי שיוכלו גם הם להכין כל סוכות ולהמשיך את המסורת. גם חורצ'ק שלי (האמצעי) מטורף על המנה הזאת ואוכל לפחות 10 פחזניות בארוחה אחת (כן!) אז אני מכפילה כמויות, מכינה מלא רוטב וכל פעם מחדש נדהמת איך חורצ'ק מחסל עוד ועוד פחזניות (לאן לעזאזל הוא מכניס אותן??) את הפחזניות האלה אני מכינה עם אבקת אפייה, כך שהן ממש תופחות ומתאימות למנה מלוחה.
איך להכין בצק רבוך וכל הטיפים לבצק המושלם כנסו לכאן.
פחזניות ברוטב כבדי עוף, לבבות, חזה עוף ופטריות
לפחזניות
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 4 ביצים גדולות
לרוטב
- 2 בצלים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 ק"ג לבבות עוף
- 1/2 פרפר חזה עוף
- סלסילת פטריות שמפיניון
- 1/2 ק"ג כבדי עוף
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס מים
- 1-2 כפות קורנפלור/קמח
- הפחזניות: שמים בסיר קטן מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה מלאה.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בבת אחת את הקמח לסיר. בעזרת כף עץ מערבבים במרץ עד שמתקבל גוש בצק שנצמד לכף ונפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ולשים עם וו גיטרה את הבצק כמה דקות עד שהוא מתקרר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת – אחרי כל הוספת ביצה הבצק כמו מתפרק ואז חוזר לעצמו.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים פחזניות בקוטר של כ- 4 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 15 דקות, מנמיכים את חום התנור לחום של 170 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות עד שהפחזניות שחומות ויציבות.
- מוציאים מהתנור ומצננים את הפחזניות.
- הרוטב: קולפים את הבצלים וקוצצים לקוביות.
- מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מנקים את הלבבות וחותכים לשניים לאורך. שוטפים את הלבבות היטב כדי להיפטר מהדם. מוסיפים את הלבבות לסיר עם הבצל ומטגנים כ- 20 דקות עד שהם מתרככים.
- חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות בגודל של הלבבות ומוסיפים לסיר. מטגנים כמה דקות ומידי פעם מערבבים.
- פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר, מטגנים כמה דקות.
- מנקים את כבדי העוף, צורבים קלות על רשת כדי להכשיר אותם, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר.
- מתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח. מערבבים עוד כמה דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומבשלים כחצי שעה.
- מכינים רביכה מרבע כוס מים ו – 2 כפות קורנפלור או קמח – מערבבים היטב מים עם קורנפלור או קמח ומוסיפים לסיר. מרגע שמוסיפים את הרביכה מערבבים כל הזמן, הרוטב יסמיך מייד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הסמיכות מספיקה מכבים את הגז. במידה ורוצים יותר סמיך אפשר לחזור על פעולת ההסמכה עם עוד רביכה שמכינים. במידה ויצא סמיך מידי אפשר לדלל עם מעט מים רותחים.
- ההגשה: פורסים את הפחזניות לרוחב אבל לא עד הסוף, ממלאים מעט מהרוטב בתוך הפחזנייה ושמים רוטב גם מעליה. מגישים מייד.
הי יהודית,
אם אני לא משתמשת בחלקי פנים ובחזה אז אני אמורה בעצם להוסיף כמות של כבד?
והאם ניראה לך יצא טוב אם אמלא את הפחזניות בפטה כבד (מהמתכון שיש לך בבלוג, זה עם הריבת בצל) במקום הרוטב הנוכחי ואזלף רוטב פטריות מעל?
תודה רבה מראש!
אוהבת את המתכונים שלך!!
תודה רבה. את יכולה להכניס את המייל שלך בתיבה שמיועדת להרשמה לבלוג
היי. כן. או כבד או פטריות. משהו שיתן גוף לרוטב
מהמם. כייף לשמוע ותודה שחזרת לעדכן. שבת שלום
הכנתי אתמול לארוחת שישי ויצא פשוט מעדן. כיון שלא אוכלים אצלי חלקי פנים, הכנתי רק
עם חזה עוף: השריתי את הקוביות בסילאן, סויה ותרכיז רימונים ובבישול הוספתי גם רסק
עגבניות קטן. הפחזניות יצאו מדהימות. בקיצור- מומלץ!!!
לא. אין צורך לחמם
האם צריך לחמם את הפחזניות לפני ההגשה או מספיק חום הבשר?