אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס? וגלידת וניל? גם אנחנו!! השילוב של עוגייה עמוסה בשוקולד שנשארת צ'ואית לגמרי גם במקפיא, יחד עם גלידת וניל שמכינים בבית, בלי מכונה ועם חלב מרוכז שמכינים לבד, זה מושלם!!
שניםםםם אני מכינה גלידות בבית. הן יוצאות רכות וכל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. אני מקפיאה פירות או קונה פירות קפואים, מכינה חלב מרוכז שגם אותו אני מקפיאה במנות ומקציפה עם שמנת מתוקה. מתקבלת גלידה הורסת.
מתחילים בהכנת שתי עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות. אפשר בתבנית עגולה, אני דווקא העדפתי הפעם תבנית מרובעת. מכינים גלידת וניל וממלאים את התבנית. מקפיאים ומניחים עוד עוגייה ומקפיאים שוב ללילה שלם לפחות עד שהגלידה קפואה לגמרי. מוציאים מהמקפיא, פורסים לפרוסות ומחזירים למקפיא.
עוגת שוקולד צ'יפס וגלידת וניל ביתית
לפני שמתחילים
- אני הכנתי את העוגה בתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ. העוגה יוצאת גבוהה. במידה ומעוניינים בעוגה נמוכה יותר, מכינים בתבנית גדולה יותר – 30*30 ס"מ ואין צורך לשנות את הכמויות.
- העוגה נשמרת במקפיא טעימה עד חודש.
- העוגיות יוצאות צ'ואיות ונשארות כך גם במקפיא. הן נגיסות ולא קשות גם כשהן קפואות.
מצרכים לעוגיות – לתבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
- 250 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית סודה לשתייה
- 250 גרם שוקולד חלב קצוץ דק
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
לגלידת וניל
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 1/3+1 כוסות חלב מרוכז (אני מכינה בבית)
- 1 כף מחית וניל / תוכן של מקל וניל (חובה)
להגשה
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה
- מכינים עוגיות: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר והמלח ומקציפים עם וו גיטרה 5 דקות. מידי פעם מגרדים את החמאה מהדפנות וממשיכים.
- מוסיפים ביצים ותמצית וניל וממשיכים להקציף עוד 2 דקות לבלילה בהירה.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים לבלילה ומעבדים ממש רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
- מוסיפים את השוקולדים הקצוצים ומעבדים עוד כמה שניות.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (630 גרם כל חצי).
- מניחים רינג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מחצית מהבצק על התבנית. אופים 15 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והעוגייה נראית מוכנה אבל עדיין רכה ולא יבשה.
- מוציאים מהתנור ומייד כשהעוגה חמה מעבירים סכין בין העוגייה לדפנות התבנית כדי לשחרר את העוגייה.
- אופים גם את העוגייה השנייה (אין צורך לשטוף את הרינג). מקררים את העוגיות.
- מכינים גלידה: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה, חלב מרוכז ומחית/תוכן של מקל וניל ומקציפים כמה דקות לקרם סמיך ודי יציב. הקרם לא מתייצב עד הסוף, הוא ימשיך להתייצב במקפיא.
- הרכבת העוגה: מניחים את הרינג על תבנית שיכולה להיכנס למקפיא ומרפדים בנייר אפייה או בניילון נצמד. מניחים שקף על דפנות הרינג. מניחים עוגייה אחת על נייר האפייה ומוזגים את הגלידה. מקפיאים שעתיים עד שהגלידה מתחילה להתייצב, מוציאים מהמקפיא ומניחים את העוגייה השנייה מעל הגלידה. מחזירים למקפיא ללילה שלם, עד שהגלידה קפואה לגמרי. מוציאים מהמקפיא, נפטרים מנייר האפייה ובעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בגודל הרצוי. העוגייה נפרסת בקלות וזה נוח יותר להגשה.
- ממיסים שוקולד מריר ושמנת מתוקה במיקרוגל ומוזגים על העוגה לפני ההגשה.
היי רציתי לשאול אם אני מכינה גלידת וניל לפי המתכון הנפלא שלך ואני רוצה להוסיף מחית תות כמה להוסיף ? כמו כן אם רוצים להוסיף שוקולד מומס או נוטלה כמה להוסיף?
בלוג נפלא ניסיתי כבר המון מתכונים וכולם מוצלחים
תודה רבה רונית יקרה.
תטחני 500 גרם תותים טריים או מחית תותים
לגבי נוטלה שימי לפי העיין עד שתהיי מרוצה מהטעם. קחי בחשבון שהמתיקות יורדת בהקפאה אז זה צריך להיות מתוק כשזה לא קפוא ואחרי הקפאה המתיקות מתאזנת
הי, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? או נוטורינה? לגרסא פרווה
היי שלומית. עקרונית אין בעייה. מן הסתם הטעם יהיה שונה
אשמח אם תוכלי בבקשה לפרסם את המתכון להכנת חלב מרוכז בבית.
תודה ושבוע טוב.
היי ליאונה. איפה שכתוב חלב מרוכז וזה מודגש תלחצי על זה. זה לינק למתכון