יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר
ראשי » גלידות ומקפאים » קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר

קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 16 ביוני 2017 25 תגובות

קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר. הקרם ברולה הכי טעים שתכינו אי פעם. בזכות ההקפאה הוא מקבל מרקם מיוחד וטעיםםם שאי אפשר להפסיק לאכול

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר

 

לפייסבוק יש המון חסרונות בעיני ואפשר לדבר על זה שעות…על זה שאנחנו כבר לא באמת אנשים פרטיים, שכל החיים והפרטים האישיים שלנו גלויים וחשופים לעולם, השימוש המופרז באינטרנט שבא על חשבון החיים האמיתיים, החברויות הוירטואליות שבאות על חשבון חברויות אמיתיות, היד הקלה על המקלדת כשמישהו רוצה לספר משהו לעולם או להתלונן על מישהו/משהו ואפשר להמשיך ולמנות עוד ועוד חסרונות.

אחרי הקפאה של לילה בתוך תבנית סיליקון – יוצאים מושלמים. הנקודות השחורות זה מחית וניל 

אבל….אני מוצאת שיש בפייסבוק גם לא מעט יתרונות: היכולת שלנו לדעת בזמן אמת את כל מה שקורה בעולם היא מופלאה בעיני, קשרים חברתיים מכל העולם שלולא הפייסבוק לעולם לא היו נרקמים, פרסום, שיווק, קידום והפצת עסקים קטנים וגדולים, קבוצות עניין משותפות כמו למשל קבוצת האוכל שהקמתי לפני כמה שנים שרק הולכת וגדלה מיום ליום ומקבצת במקום אחד את כל האנשים שיש להם אהבה לאוכל.

מפזרים סוכר ותכף נשרוף אותו עם הברנר שתכל'ס זה הכי כייף

כך הכרתי גם את סיגל ברמר המהממת, שהפכה להיות חברה אמיתית, מעבר לחיים הוירטואליים. זה שלסיגל יש בלוג מגרהההה (כנסו כנסו) סיפרתי כבר בכמה וכמה הזדמנויות, פה בבלוג וגם בפייסבוק וגם יצא לי להכין לא מעט מתכונים מהבלוג שלה ויש לי דבר אחד לומר עליהם: מדוייקים! כפי שאתם בטח יודעים, יש מלאאאאא בלוגים ואתרים של מתכונים אבל, אין הרבה בלוגים ואתרים שאני סומכת על המתכונים שלהם בעיניים עצומות. הבלוג של סיגל הוא אחד מאלה שאני יודעת בוודאות שכל מתכון שאכין יצליח בול! מה שרואים זה מה שמקבלים.

אתם לא מבינים כמה שזה טעיםםםםם

הנהההה אני כבר מגיעה למתכון ההורס הזה….שנייה, סבלנות 🙂 🙂 אני חייבת לספר לכם לפני  שאני כותבת את המתכון –  שטעמתי!! אני טעמתי את הקרם ברולה הכי טעים שאכלתי אי פעם ותאמינו לי שאכלתי לא מעט. נכון שקרם ברולה הוא מסוג המתכונים המסורתיים המוכרים לכולם ולמרות זאת המתכון הזה מיוחד בגלל שיטת ההכנה שלו או יותר נכון שיטת האחסון שלו – סיגל מקפיאה את הקרם לאחר האפייה (כן!) אתם לא מבינים איזה מרקם הורססס יש לקינוח הזה כשהוא חצי קפוא….לא היה לי ספק ולו הקל שבקלים שאני מאמצת את המתכון (ואת סיגל :))) לתמיד ואתם, תתחילו להקפיא קרם ברולה. ואגב, אם תהיתם ביניכם לבין עצמכם מה פירוש השם של הקינוח הזה אז הפירוש הוא בצרפתית: Crème brûlée‏, "קרם שרוף".

קרם ברולה קפוא של סיגל ברמר

לפני שמתחילים

    • קרם  ברולה הוא למעשה קרם וניל אפוי שמצפים בסוכר לבן או חום. הסוכר עובר תהליך של שריפה בברנר שמקרמלת אותו והופכת אותו לפריך.
    • את הקרם הכנתי כהמלצתה של סיגל בתבניות סיליקון שהקלו מאוד על החילוץ ויצאו מושלמים. אפשר להכין בכל תבנית שיש לכם בבית שמתאימה לאפייה בתנור ואז אין צורך לחלץ מהתבנית אלא לקרמל את הסוכר כשהם בתוך התבנית ולהגיש איתה.
    • את הקרם אופים על חום מאוד נמוך (125 מעלות) בתוך באן מארי, כלומר, אמבט מים חמים. אם אופים בתבניות סיליקון, לא שוכחים להניח אותן  על תבנית תנור יציבה לפני שמוזגים אליהן את הבלילה. את המים הרותחים מוזגים לתבנית רק כשהתבנית כבר בתנור (זה ימנע נזילות מיותרות).
    • את הקרם ברולה מומלץ לאכול חצי קפוא, אבלללל אם מעדיפים קינוח לא קפוא ובהנחה שאפיתם בתבניות סיליקון – תקפיאו כמה שעות, תחלצו מהתבנית ותעבירו למקרר.  במידה ואפיתם בתבניות רגילות אפשר להעביר ישר למקרר לכמה שעות טובות עד להתייצבות מלאה (אבל תקשיבו לי – תקפיאו!)
    • כדי לשרוף את הסוכר ולקבל משחק של מרקמים וטמפרטורות בקינוח אחד, כדאי/חייב  לקנות ברנר. זה עולה בסביבות 100 שקלים אבל ממש מומלץ שיהיה לכם בבית. נכון שכותבים בכל מיני מתכונים שאפשר לשרוף את הסוכר בתנור וזה…. אבל זה לא נותן בכלל בכלל את אותה תוצאה. אז המלצה שלי – אם אין לכם ברנר, לא כדאי להכין קרם ברולה. ואם אתם שואלים את עצמכם ומתלבטים האם לקנות ברנר ומה בכלל יש לכם לעשות איתו חוץ מלשרוף את הסוכר של הקרם ברולה – אז אתם צודקים. אין הרבה מה לעשות עם ברנר חוץ מלשרוף את הסוכר של הברולה, להשחים את המרנג של הפאי לימון, להיעזר בו כדי לחלץ את הרינגים שמכינים בהם עוגות ומקפיאים, להדליק את המנגל הרבה יותר בקלות, להמיס מרשמלו, להכין בננה מקורמלת בצ'יק ובטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל…. מי שחובב גאדג'טים שיקנה. יש גאדג'טים שהם ייעודיים לדברים מאוד ספציפיים וזה בסדר…וזה גם לא כזה יקר.
    • ניתן להקפיא את הקרם ברולה המוכן עד חודשיים.
    • לקרם ברולה פרווה – מחליפים את השמנת המתוקה בקרם קוקוס באותה כמות.

מצרכים ל – 6 יחידות בתבנית שקעים סיליקון בנפח של כ- 100 מ"ל

  • 2 מיכלים  שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית מחית וניל / 1/2 מקל וניל
  • 5 חלמונים

להגשה: סוכר לבן

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה לחום 125 מעלות.
  2. בסיר קטן שמים יחד שמנת מתוקה ומחית וניל ומביאים לסף רתיחה.
  3. בקערית נפרדת מערבבים יחד חלמונים וסוכר עד שהסוכר נמס.
  4. מוזגים את השמנת החמה בזרם דק לחלמונים תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (השוואת טמפרטורה).
  5. מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר משאריות חלמונים.
  6. מניחים את תבניות הסיליקון על גבי תבנית רגילה של תנור.
  7. מוזגים את הבלילה  לתבניות הסיליקון  עד לגובה של  3/4 מגובה התבנית.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ומוזגים לתוך תבנית האפייה הרגילה (של התנור) מים רותחים עד לחצי מגובה תבניות הסיליקון.
  9. אופים 25 – 35 דקות (תלוי בגודל תבניות הסיליקון) עד שהקרם נראה די יציב אך עדיין רוטט במרכז.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  11. מעבירים את התבניות למקפיא לכמה שעות עד שהקרם קפוא לחלוטין.
  12. להגשה: מחלצים את הקרם ברולה מהתבניות, מניחים בצלחת, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ושורפים במהירות עם ברנר.
  13. הקרם ברולה הכי טעים כשהוא חצי קפוא. ממתינים 2-3 דקות לפני שאוכלים, כך הקרם הכי טעים בעיני.

עדכונים מהשטח: החצי אהב מאוד (הוא לא חסיד של מתוקים ובכל זאת אהב), נוביק התעלף ואמר שזה הברולה הכי טעים שאכל אי פעם וחורצ'ק ביקש אספקה קבועה במקפיא…….יאללה לכו להכין ותחזרו לספר לי שהתמכרתם.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה
    סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה
  • שוקולד דובאי
    שוקולד דובאי
  • לחם ללא לישה בסיר ברזל
    לחם קיפולים שאופים בסיר ברזל יצוק
  • אורז מתוק
    אורז מתוק בחלב ושמנת בסגנון קרם ברולה
סיגל ברמר קרם ברולה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

25 תגובות

  1. סיגלית הגב 5 ביוני 2022 בשעה 10:53

    הכנתי פעם ראשונה קרם ברולה.
    אין אחד שלא התלהב.
    מעדן!!!!!
    תודה על המתכון.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 ביוני 2022 בשעה 11:20

      איזה כייף

  2. שובל הגב 31 במאי 2022 בשעה 16:15

    היי ..
    האם ניתן להקפיא גם עם הסוכר המקורמל ? האם הסוכר לא מאבד את הקריספיות שלו ? אם כן כמה זמן לפני צריך להפשיר ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביוני 2022 בשעה 9:58

      יי שובל,
      ניתן וזה נשאר קריספי. מוציאים 15 דקות לפני שמגישים

  3. גליתי הגב 27 בספטמבר 2021 בשעה 19:12

    חג שמח
    אפשרי לעשות פרווה ? ואם כן איך
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2021 בשעה 20:23

      היי גליתי,
      בדיוק אתמול הכנתי. אותו דבר עם קרם קוקוס

  4. רחל ענבר הגב 17 באפריל 2021 בשעה 21:43

    ערב טוב, האם ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק ולהגיש בצורה מאורכת ולא במנות אישיות?
    במידה וכן – האם יש להגדיל כמויות ובכמה לערך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באפריל 2021 בשעה 9:52

      יי רחל,
      עקרונית כן. תלוי בגודל התבנית וזמן האפייה גם יגדל. לא יכולה להגיד לך במדוייק. אולי אנסה ואצלם מתכון בהמשך

  5. ג'נט הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 10:52

    שלום
    האם להקפיא יחד עם הסוכר המקורמל? יש מצב לזה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 באוקטובר 2020 בשעה 10:56

      היי ג'נט,
      אפשרי בהחלט

  6. גליתי הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 14:33

    שלום מעוניינת לדעת אם את אופה באפיה רגילה או טורבו
    תודה וגמר חתימה טובה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 16:36

      היי גליתי
      אפייה רגילה
      גמר חתימה טובה

  7. מעיין הגב 16 ביוני 2019 בשעה 23:43

    מתכון מושלם !!!
    רציתי לדעת.. אם אני רוצה להכין את המתכון כעוגה, מניחה שאני צריכה להכפיל ואפילו לשלש כמויות, ולוקחת בחשבון שזמני האפיה ישתנו, אבל האם הברולה כעוגה יכול להחזיק את עצמו בגובה של נגיד 5-6 ס״מ ? כי בכל זאת זה קרם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביוני 2019 בשעה 14:13

      היי מעיין. לא ניסיתי אבל ההיגיון שלי אומר שזה אפשרי. זה נקרא קרם אבל זה מרקם של פודינג יציב ובטח אחרי הקפאה לא תהיה בעייה. אם את מנסה וזה מצליח עדכני אותי. זה מעניין

  8. קורין הגב 8 ביוני 2019 בשעה 11:23

    היי יהודית,
    מתכון מושלם! הצלחה מטורפת. במידה ומכינים מראש, כמה זמן אפשר לשמור בהקפאה? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2019 בשעה 20:39

      היי קורין. זה אחד הטעימים. תודהה. אפשר לשמור כמה חודשים במקפיא

  9. דידי הגב 15 במאי 2019 בשעה 7:16

    היי, במידה ואני מחלצת מהתבנית ואני רוצה לקחת איתי את הקרם ברולה לאנשהו, הוא ימס לי בדרך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 במאי 2019 בשעה 8:02

      היי דידי. הוא לא יימס לך כי הוא אפוי. זה לא גלידה ולכן זה לא יימס. אבל אני ממליצה לחלץ כמה שיותר קרוב לזמן שאוכלים כי זה הכי טעים ככה. את יכולה להשאיר בתבניות וכשא מגיעה לנקום תכניסי למקפיא עד זמן הארוחה ותחלצי

      • רביד הגב 29 באפריל 2020 בשעה 17:50

        נראה מצויין.
        מה אפשר לשחם במקום מחית/מקל וניל?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באפריל 2020 בשעה 18:39

          זה כל הטעם אז כדאי לקנות או לוותר על הכנת הקינוח. זה פשוט לא יהיה טעים בלי וניל אמיתי כי אין בזה כלום חוץ מוניל

  10. מעיין הגב 19 באפריל 2019 בשעה 2:05

    האמת שזאת פעם שניה שאני עושה את המתכון עם קרם קוקוס ואני חייבת לציין שהוא מושלם!!! במיוחד עכשיו לאחרי ארוחת פסח.
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באפריל 2019 בשעה 8:30

      מעולה מעיין. חג שמחח

  11. איבט כחלון הגב 9 במרץ 2019 בשעה 13:42

    מתכון מושלם והכי חשוב ברור ומובן לעשייה

    וואו…

  12. סיגל ברמר הגב 16 ביוני 2017 בשעה 22:37

    ריגשתתת אני זכיתי , זכיתי בחברה מוכשרת , צלמת מדהימה , חברה מצחיקה, חכמה עם לב ענק שתמיד מפרגנת מכל הלב לכולם באהבה ׁוללא תמורה , העונג כולו שלי יפתי אוהבת המון וזה בהחלט הזמן להגיד תודה רבה לצוקי , התמונות מרהיבות נשיקות וחיבוקים סיגל 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 ביוני 2017 בשעה 23:10

      אוהבת ♥ ♥ והברולה הורססס

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס