לביבות עטייף ממולאות גבינה ותפוחים. מעין פנקייקס ערביים טעימים במיוחד שמילאתי אותם בגבינות ותפוחים וטיגנתי בחמאה. יצאו טעימות במיוחד
הפעם הראשונה שהתוודעתי לפנקייק הזה שמגיע אלינו מהמטבח הערבי, הייתה במסעדה תל אביבית שהייתה חביבה על נוביק. כל פעם שהיינו מגיעים לתל אביב זה היה נגמר בהמתנה של מינימום שעה רק כדי לאכול באותה מסעדה שבאותם ימים הייתה כנראה חביבה על המון אנשים. כל פעם מחדש נשבעתי שאני לא מחכה אפילו דקה כדי להיכנס אליה, מה גם שהאוכל לא באמת היה כזה להיט…אבל נוביק אהב את הסטייק שלהם ואהב במיוחד את הקינוח המתוק שתמיד סגר אצלו את הארוחה ונקרא "שלום בית".
אז "שלום בית" היה אותו עטייף, שבאותו זמן לא היה לי מושג שזה שמו ומה מקורו ורק אחרי שגיגלתי קצת מצאתי מלאאא מתכונים וגיליתי את השם המקורי של הקינוח. שמחה וצוהלת על התגלית המרעישה אמרתי לנוביק שגיליתי את המתכון לקינוח שהוא כל כך אוהב ואני הולכת להכין לו בבית ולא צריך יותר לחכות שעה רק כדי להיכנס למסעדה ועוד לא כזאת מי יודע מה… אז הכנתי ויצא מושלם…הרבה יותר טעים מאותה מסעדה אבל…..לא תאמינו, נוביק עיקם את הפרצוף, אמר שנחמד אבל חסר לו משהו……לא תאמינו מה היה חסר לו – הטעם המזעזע של השמן השרוף של המסעדה שבו טיגנו את העטייף. כן! נוביק אומר שזה מה שעושה את הקינוח ליותר טעים…אני קטונתי, כי לטגן עם שמן שרוף??? OMG….לא ולא!!
מאז, הכנתי את זה אולי עוד פעם אחת (וזה היה לפני אולי 4-5 שנים) עד שהשבוע לקראת חנוכה התחשק לי להכין לביבות לא שגרתיות. כל השנה אני מכינה כל מיני סוגים של לביבות גבינה (אצלנו זה בשגרה כי מטורפים על גבינות) ובא לי לגוון עם משהו קצת שונה. אז חשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתי וחשבתיייייי………ואז זה עלה – לביבות עטייף ממולאות בגבינה מתוקה (יההה, תודו שזה רעיון מגניב). במקום להכין את הפנקייק ולקפל לשניים החלטתי ללבב אותו, אז הנחתי אחד על השני כשבמרכז שמתי מלית גבינה מתוקה וכדי שלא ישעמם אז הכנתי גם עם גבינה ותפוחים מקורמלים. יצא טעים בטירוף והכי טעים זה לאכול את זה חמים. את העטייף גבינה טבלתי בסירופ לימוני ומעל פיזרתי פיסטוקים. את העטייף גבינה ותפוחים טבלתי באותו סירופ לימוני ופיזרתי מעל אגוזי מלך וקוביות תפוחים מקורמלים כדי שחלילה לא יחסר.
את הבצק אני מכינה משני סוגים של קמח – קמח רגיל וקמח שמיועד לפסטה (00). למי שאין את הקמח המיוחד יכול לשים במקומו סולת באותה כמות. בזמן שהבצק נח מכינים את המליות. את העטייף מטגנים רק מצד אחד על מחבת קרה ולא משומנת. רצוי לעבוד עם שתי מחבתות במקביל כאשר כל פעם מקררים את המחבת לפני שמוזגים את הבלילה. אם אין שתי מחבתות, אחרי כל נגלה שוטפים את המחבת במים קרים, מנגבים וממשיכים לטגן עד שמסיימים את כל התערובת. אני טיגנתי במחבת לפנקייקס ולכן יצאו לי עיגולים מושלמים. אם אין מחבת לפנקייקס, אפשר לעבוד עם פורמה או רינג (אפשר גם לפי העיין שיהיו עיגולים שווים פחות או יותר ).
לביבות עטייף ממולאות גבינה ותפוחים
לבלילה
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- 250 גרם קמח 00 לפסטה או סולת
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 ליטר מים פושרים
- 1 כפית מלח
- 1 קופסת גבינת נפוליאון 30% שומן (225 גרם)
- 125 גרם גבינה לבנה 5% שומן (חצי קופסא קטנה)
- 1 כפית חמאה מומסת
- גרד מלימון שלם
- 1 כפית מחית וניל
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית קלופים, מנוקים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות
- 2-3 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כף גדושה חמאה
- 1/2 כפית מחית וניל
- מיץ מחצי לימון טרי
- חצי מכמות המלית גבינה מתוקה
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס שמן קנולה
- קליפה מלימון צהוב שלם
- מים לבישול הקליפות
- 3 כפות סוכר +2 כפות מים
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- מיץ מלימון שלם
- פיסטוקים קלויים קצוצים
- אגוזי מלך קצוצים
- תפוחים מקורמלים
- הבצק: לשים בקערה את שני סוגי הקמח(או קמח וסולת), שמרים, סוכר ואבקת אפייה ולערבב. למזוג את המים הפושרים תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה. להוסיף מלח ולערבב עוד דקה. להניח במקום קריר שעה עד שנוצרות בועות בבצק (בקיץ לשים במקרר).
- מלית גבינה מתוקה וגבינה ותפוחים: שמים בקערה גדולה את כל חומרי המלית של הגבינה המתוקה ומערבבים היטב. מחלקים את המלית בין שתי קערות. חצי מהכמות משאירים כמו שהיא ואל המחצית השנייה נוסיף תפוחים מקורמלים.
- תפוחים מקורמלים: להמיס במחבת סוכר חום וחמאה. להוסיף את קוביות התפוחים ולערבב. להוסיף מחית וניל ולימון ולערבב עד שהתפוחים משחימים והסוכר מתקרמל. לקרר היטב ולהוסיף לקערה עם הגבינה המתוקה (להשאיר חלק מהתפוחים להגשה).
- הסירופ: לקלוף בעזרת קולף ירקות את קליפת הלימון ולבשל במים 15 דקות. לשפוך את המים, להחליף למים נקיים ולבשל שוב עד שהקליפות רכות. לסנן את הקליפות מהמים, לקרר ולחתוך לרצועות דקיקות. להמיס 3 כפות סוכר ושתי כפות מים בקלחת קטנה, להוסיף את קליפות הלימון ולקרמל אותן תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר משנה קצת את צבעו לזהוב והקליפות הופכות למעין ריבה. להוסיף לקלחת שתי כוסות סוכר ושתי כוסות מים ולבשל לסירופ כ – 20 דקות על אש בינונית. להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד 10 דקות. הסירופ לא אמור להיות מאוד סמיך. את מה שנאשר מהסירופ שומרים במקרר לשימושים אחרים או להרטבה חוזרת של הלביבות עטייף.
- הכנת הלביבות: חשוב לעבוד עם מחבת קרה! למזוג כף אחת בלבד מהתערובת ולפזר אותה על המחבת לעיגול. להעביר את המחבת לאש בינונית ולטגן רק צד אחד עד שרואים בועות והצד העליון נראה "יבש" (לא לייבש מידי כדי שאפשר יהיה "להדביק את הלביבות אחת לשנייה. אני הורדתי מהאש כשהדפנות היו יבשות והמרכז עדיין לח וזה בסדר כי זה עובר עוד טיגון). מכינים את כל כמות הפנקייקס.
- לוקחים שני פנקייקס ומדביקים אותם אחד לשני בחלק התחתון. משאירים "פה" פעור כדי להכניס את המלית. בעזרת כפית שמים מהמלית ומדביקים יחד ללביבה שמנמנה. מכינים כך את כל הכמות של הפנקייקס.
- טיגון הלביבות: מחממים 1/3 מכמות השמן והחמאה במחבת ומטגנים כל פעם כמה לביבות משני הצדדים עד להזהבה. במהלך הטיגון להרטיב עם כף את הלביבות עם השמן והחמאה שבמחבת. כל שתי נגלות מחליפים שמן וחמאה ומטגנים את כל כמות הלביבות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- טבילה בסירופ והגשה: את הלביבות טובלים בסירופ החם שהכנו, מניחים בצלחת הגשה ומפזרים פיסטוקים ותפוחים מקורמלים שהכנו מקודם למלית והשארנו בצד להגשה.
- הלביבות הכי טעימות באותו יום וכשהן חמימות. אפשר להכין מראש הכל כולל לטבול בסירופ ולהניח בכלי אטום. לפני ההגשה להניח על צלחת, למזוג עוד מהסירופ שנשאר לנו ולחמם 30 שניות במיקרוגל. לפזר פיסטוקים או תפוחים מקורמלים ולהגיש.
- אפשר להכין את העטייף עד לשלב המילוי ולהקפיא. כשרוצים לאכול, מפשירים, מטגנים בשמן וחמאה וטובלים בסירופ.
המתכון ניראה מהמם וטעים, אבל ניראה מסובך, אז נשמח לסרטון אם אפשרי, בהזדמנות שיהיה לך לפרסם בפייס, אם זה אפשרי כמובן, תודה רבה.
זה מאוד פשוט סמדר. תיצמדי להוראות. אם ייצא לי אני אכין ואצלםפ סרטון אבל זה באמת פשוט מאוד
אם אין לך קמח מיוחד לפסטה שימי סולת
לא הבנתי את עיניין הקמח והסולת
תודההה יקירתי
ואו יהודית איזה תמונות מעלפות ומעוררות תיאבון!
יאמי לגמרי
בטח. שימי תערובת של כל מיני סוגים של אגוזים,קצת סירופ סוכר כדי לאחד את האגוזים, גרידת לימון ולמלא. יוצא מטריף
בוקר טוב
אתר מדהים עם מתכונים מעולים.
מארחת לארוחה בשרית, יש לך רעיונות למילוי פרווה?
חג אורים שמח