סבתא ברכה היא לא סבתא שלי. זה סרטון מקסים מקסים שמצא לי החצי שלי ביוטיוב לפני כמה חודשים. הנכד של סבתא ברכה צילם אותה כשהיא מכינה את הפיתות שלה שלב אחר שלב תוך שהיא מסבירה את הניואנסים הקטנים שיתנו לנו פיתות מושלמות….החלטתי להכין בדיוק בדיוק לפי ההסברים של סבתא ברכה. אמנם אני עוד צריכה להתאמן כדי להגיע לרמה של סבתא ברכה אבל, בעיני אלו הפיתות הכי שוות שהכנתי ואכלתי אי פעם. הכנתי אותן מלא פעמים ועכשיו הגיע הזמן, ככה לפני חג המנגלים לצלם ולשתף גם בבלוג.
תיצמדו להוראות ולסרטון ומובטחות לכם פיתות אלוהיות. כל הרעיון בבצק הזה הוא החדרת המון נוזלים לבצק וגם לישה ומנוחה כמה פעמים. יוצאות פיתות אווריריות במיוחד וטעימות בטירוף. אני אופה את הפיתות בסיר גריל חשמלי שאת החלק התחתון שלו אני שמה על אש קטנה מאוד על הגז. הסרטון הראשון נמצא פה וההמשך של הסרטון נמצא פה.
פיתות תימניות של סבתא ברכה
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים
- כף שטוחה סוכר
- כף גדושה מלח
- 3 כפות שמן קנולה
- מים פושרים לפי הצורך – להתחיל עם 3 כוסות ואם חסר להוסיף תוך החדרה לבצק.
- לשים בקערה גדולה קמח, לערבב לתוך הקמח את השמרים. להוסיף סוכר ולערבב.
- להתחיל להוסיף מים תוך כדי לישה. להוסיף מלח. הבצק צריך להיות מאוד דביק אבל ללוש היטב במשך מינימום 5 דקות עד שהבצק נעשה אלסטי אבל מאוד דביק.
- להוסיף שמן וללוש אותו לתוך הבצק, ממש להקציף את הבצק עם הידיים תוך כדי החדרת השמן.
- לכסות עם מכסה של סיר ולהתפיח חצי שעה.
- לשים לידנו קערית עם 1/2 כוס מים. להוריד לבצק את הנפח וללוש 5 דקות תוך כדי הוספת מים והחדרתם לבצק. להרים את הבצק מהקצה למרכז תוך כדי סיבוב הקערה.
- לכסות ולהתפיח שעה.
- שוב ללוש את הבצק 5 דקות . להפוך את הבצק מהקצה למרכז.
- להתפיח 15 דקות.
- לקחת קערה שטוחה ורחבה ולשים בה 2 כוסות קמח (לפזר על כל בסיס הקערה).
- להכין מהבצק 5-6 כדורים ולגלגל בתוך הקמח (לא להחדיר את הקמח לבצק אלא רק לגלגל את הבצק בקמח).
- לתת לכדורים לנוח 10 דקות.
- לקמח משטח עבודה, לפתוח את הבצק עם הידיים לעיגול בקוטר של בערך 25 ס"מ.
- לחמם סיר גריל חשמלי, לקמח אותו מעט. את החלק התחתון לשים על האש הכי קטנה בגז. להעביר בזהירות את הפיתה לסיר ולסגור עם החלק העליון שלמעשה אופה את הפיתות. זה לוקח בערך 2-3 דקות . בשלב הזה לא זזים לשום מקום. נצמדים לסיר אחרת בשנייה תקבלו גחלים במקום פיתה.בינתיים שמחכים שהפיתה תהיה מוכנה, פותחים את הפיתה הבאה בתור.
- את הפיתות המוכנות מניחים בשכבה אחת על מגבת, לא לכסות אותן כשהן חמות.
- אפשר להקפיא את הפיתות ולהפשיר במיקרוגל – יוצאות מעולה אחרי הקפאה.
יש לי סיר גריל אך שלא שמים אותו על הגז, קניתי אותו בראש העין, גריל מלמעלה ומלמטה, גם טוב לפיתות האלו?
היי מירי אני לא מכירה אבל מניחה שכן
בסרטון בתפיחה האחרונה של העשר דקות היא שמה סיר בתוך הסיר היא שמה מים קרים או חמים למה הצורך בזה
היי מוריה,
אין לי מושג. שמתי את הסרטון רק לעזר כללי.
כרגע אין לי סיר גריל חשמלי – האם מחבת יותר טוב מתנור ?
צריך סיר גריל. אם אין לך תאפי בתנור. התוצאה שונה מן הסתם
מעדכנת שניסינו עם תנור כי הבצק כבר היה מוכן ויצאו הפיתות הכי טעימות שאכלתי מימי! תודה לך ולסבתוש
מהמםםם זיו. כל בצק יצליח גם בתנור אבללל תנסה בסיר גריל ואז תבין את ההבדלים. שמחה שאהבתם
נראה מעולה תודה! יודעת אם אפשר גם לאפות בתנור במקום הסיר המיוחד?
היי זיו, לא במקרה הזה
שלום יהודית,
עשיתי את הפיתות מספר פעמים, פשוט מעולה !!
בכלל האתר שלך מקסים, המתכונים נהדרים מדויקים ומוסברים להפליא.
תודה רבה .
יעל
תודההה רבה יעל. שמחה מאוד שאהבת ♥
היי יהודית, בשלב מספר 5
כמה מים את מוסיפה לבצק?
עדכנתי במתכון וגם שמתי קישורים לסרטונים שמהם הכנתי את הפיתות