הוא אפוי, הוא טבעוני, הוא ללא גלוטן , הוא קריספי במיוחד בזכות טריק קטן והוא טעיםםםם כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש
כבר סיפרתי לפני כמה שנים טובות שחצילים למדתי לאהוב בגיל מאוד מאוחר והיום אני מטורפת על הירק הזה שאפשר להכין ממנו אינסוף מנות וזה תמיד יהיה טעים. אפשר להכין אותו מטוגן, קלוי, מבושל וריבת חצילים זו אחת הריבות הכי טעימות שתאכלו. כל מה שצריך זה ללמוד לבחור חציל טוב ואז השמיים הם הגבול.
הפעם הכנתי חציל אפוי בתנור שיוצא קריספי במיוחד ובזכות טריק קטן הוא נשאר עסיסי מבפנים ולא נשרף.
אז איך בוחרים חציל?
הכי מבאס זה להכין חצילים ואז לגלות שהטעם שלהם מריר ומלא גרעינים. יש כמה כללים לבחירת חצילים:
ראשית: החציל חייב להיות יפה, חלק וקשה למגע. תלחצו על החציל עם האצבע, אם נשאר שקע, סימן שהחציל לא טרי.
שנית: החציל חייב להיות קל, אם החציל כבד זה אומר שיש בו הרבה גרעינים והוא יהיה מריר.
שלישית: העלים בחלק העליון של החציל צריכים להיות כמה שיותר ירוקים. הם צריכים להיות צמודים לחציל. כשהעלים של החציל מתרופפים ולא צמודים אליו והופכים לחומים, סימן שהחציל היה בקירור ולא הגיע ישר מהשדה.
רביעית: גם ירקות מתחלקים לזכר ונקבה וגם פה הנקבה עדינה וטעימה יותר. איך יודעים אם החציל זכרי או נקבי? אם יש לו בתחתית נקודה בתחתית יודעים שזו חצילה ואם יש קו אז זה חציל. לנקבה יש טעם עדין וטעים יותר.
כל מתכוני החצילים שלי
- חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
- חצילים שרופים בטחינת יוגורט מתובלת
- חצילים בטחינה ורוטב צ'ימיצ'ורי
- חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות טריות
- לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים
- לחמעג'ון עם חצילים
- סלט חצילים ופלפלים שרופים בטחינה
- קיש גבינות עיזים, חצילים, תרד ועגבניות מיובשות
- רביולי במילוי חצילים וגבינות ברוטב ערמונים
- סלט חצילים,עגבניות ופלפלים שרופים
- תבשיל חצילים ובשר פיקנטי
- סלט חצילים שרופים
- סלט סביח על פיתה/לאפה מהירת הכנה במחבת
- חציל על האש עם טחינה
- ארוחה יוונית ביתית מושלמת
- ריבת חצילונים מדהימה וגם מדריך להכנת קונפיטורות
חציל אפוי בתנור קריספי במיוחד (טבעוני וללא גלוטן)
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- המתכון הבא הוא בסיסי מבחינת הטעמים. אפשר לתבל את החצילים במה שאוהבים כגון: שום, בצל מיובש, פפריקה מעושנת, עשבי תיבול יבשים וכו'.
מצרכים
- 1 חציל גדול
- 2 ליטר מים (להשריית החצילים)
- 2 חופנים של מלח
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 3 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
אופן הכנה
פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ואז לשלוש פרוסות לאורך.
משרים את החצילים בקערת מים ומלח למשך שעה – שמים את החצילים במים ומלח ומניחים מעל עוד קערה ומשקולת (שמתי קופסאות שימורים) על מנת שכל החצילים ישקעו במים.
אחרי שעה סוחטים בעדינות את החצילים וסופגים שאריות מים עם מגבת.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מעבירים לקערה ומוזגים על החצילים שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. אם מעוניינים בעוד תבלינים זה הזמן להוסיף ולערבב היטב. השמן והתבלינים נתפסים טוב בחציל בזכות ההשרייה במים.
שמים בקערה נפרדת קורנפלור וקמח תפוחי אדמה. טובלים כל חציל בקמחים ומסדרים בתבנית. אין צורך במרווחים כי החציל מתכווץ מעט.
אופים כ – 30 דקות, הופכים לצד שני ואופים עוד 10 דקות.
זהו! זה מוכן ואפשר לנשנש כמה שרוצים.
גם אני לא הבנתי. לא ברור. קודם טובלים בקורנפלור ואח"כ שמן זית…?! לא ברור.
חידדתי
תענוג. העשרת אותי. תודה וחג שמח
לא הבנתי מה עושים עם השמן, טובלים לפני הקמחים? מורחים על החצילים? שלוש כפות נראה לי קצת מידי לטבילה.
מוזגים. אחרי שהחציל היה במים הוא לא ״שותה״ הרבה שמן. מוזמנת לראות סרטון הדגמה באינסטגרם שלי
אפשר לטגן החצילים?
היי נירה
בהחלט כן
אפ אין קמח תפוחי אדמה במה אפשר להחליף?
כל קמח אחר