תפוחי אדמה ירושלמיים שאין להם שום קשר לעיר הקודש. מקורם במרוקו, יש להם טעם ומרקם מיוחד וכשהם מגיעים לשוק, אני מייד קונה ומכינה את התבשיל האהוב על החצי שלי
בטטה קסבייה או תפוח אדמה ירושלמי. למה ירושלמי? מממ…. תתפלאו לדעת שאין קשר לעיר הקודש. המקור שלו הוא במרוקו והשם העברי שלו הוא "חמנית הפקעות". המרוקאים קוראים לו "בטטה קסבייה" כלומר תפוח אדמה של הקנה כי הגבעול שלו מזכיר קנה (נפלאות הויקיפדיה) ואני….כשהחצי האהוב שלי מבקש בטטה קסבייה, אני מייד נדרכת, מחפשת בסופרים וכשאני מוצאת אותם אז הם מוצאים את דרכם לסיר יחד עם שוקי עוף, תבלינים ולימון כי התפוח הזה אוהב חמצמצות. אני חייבת לציין שאני אישית פחות מתחברת לטעם של התפוח הזה אבל מי שאוהב, אוכל ומתמוגג.
תבשיל תפוחי אדמה ירושלמיים ועוף
מצרכים ל-4 מנות
- 8 שוקי עוף נקיים ושטופים (או כל חלק אחר שאוהבים)
- 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים קלופים ושטופים
- ¼ כוס שמן זית
- 3-4 כוסות מים רותחים
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון גדול
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן זית, כורכום, פלפל שחור, מלח ולימון.
- צורבים את העוף כמה דקות מכל צד עד שהוא נעשה זהוב.
- מוציאים את העוף מהסיר לצלחת ומכניסים לסיר את תפוחי האדמה. מסדרים מעל תפוחי האדמה את העוף ומוסיפים מים רותחים.
- סוגרים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ובשלב הזה אסור לפתוח את הסיר לפחות שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין (השמועה אומרת כי אם פותחים את הסיר ונכנס משב רוח לתוכו, תפוחי האדמה לא מתרככים).
- אחרי שעה בערך פותחים את הסיר, טועמים, מתקנים תיבול וסוגרים שוב ומבשלים עד שרוב הרוטב מצטמצם ומסמיך (לא לצמצם את כל הרוטב כי כל הכייף זה לנגב אותו עם לחם).
- קונים לחם שחור טרי ולמחרת לא עולים על המשקל כי הלחם מתחסל לחלוטין!
יצא ממש טעים!! ???
איזה כייף לשמוע. תודהה
נראה נפלא ובדיוק בזמן! מכינה עוד היום ❤️
איזה כייף שיצא לך טעים ואהבת