פנקייק בריטי שאכלנו נוביק שלי ואני באמסטרדם כמה חודשים לפני שהתגייס. השבוע כשהיה ברגילה, ביקש שאשחזר את הפנקייק. כנסו למתכון פנקייק בריטי ורוטב טופי מלוח עם בננות


בשבוע שעבר נוביק שלי היה ברגילה מהצבא, קצרה מאוד יחסית. בזמן הקצר שהיה בבית הוא לרוב השלים שעות שינה וכמעט שלא יצא מהחדר למעט להתקלח ולאכול. אחרי שנח כמה ימים והתאושש מעט החלטנו לבלות יחד את היום האחרון לרגילה. לקחתי יום חופש מהעבודה ונשארתי בבית. כשנוביק ואני נשארים לבד בבית, איכשהו זה תמיד מוביל או למסעדה טובה או למטבח. העייפות הכריעה את נוביק ונשארנו בבית.

לנוביק ולי יש המון מן המשותף ויש לנו מלא שיחות על מלא נושאים שמעניינים רק את שנינו. נוביק שלי הוא מהאנשים האלה שנולדו מבוגרים והשיחות איתו כל כך בוגרות ומהנות שאני יכולה לבלות איתו ימים שלמים רק בשיחות עטמק על החיים ומהותם. מי שעוקב פה בבלוג יודע שנוביק חובב בישול אבל העייפות מהימים הקשים בצבא הרחיקו אותו מהאהבה שלו, אז התפקיד שלי זה לפנק, לפנק, לפנק.

תוך כדי שיחה, הצעתי לו שאכין פנקייקס לארוחת בוקר. לפני שנתיים בערך, לפני שהתגייס, נסענו נוביק ואני לאמסטרדם. בילינו לבד 9 ימים שלמים בשיטוטים בעיר ובכפרים מסביב, טועמים את כל מה שיש לעיר המדהימה הזו להציע. כל מי שהיה באמסטרדם, בבית אנה פרנק, טעם בוודאי את הפנקייק הטעים של פנקייק אמסטרדם. מקום ענק עם אינסוף טעמים של פנקייקים מכל העולם, עם אינסוף תוספות – מלוחות ומתוקות. נוביק הזמין פנקייק בריטי שזה למעשה פנקייק דק, ענק, שמזכיר יותר קרפ צרפתי מאשר את הפנקייק השמנמן שאנחנו מכירים. הוא הזמין כתוספות: קוביית חמאה, בננות, מייפל וקצפת. אני הייתי די מלאה אז רק טעמתי אבל יכולה לומר שהיה טעיםםם…אבל בעצם למה שלא יהיה טעים? מה כבר יכול להיות רע??

בכל מקרה, נוביק נזכר בפנקייק הזה ואמר לי: "אולי תנסי להכין פנקייק כמו שאכלנו בהולנד" ואני: "ברור, מה הבעייה" 🙂 אז הכנתי בלילה רגילה ממש כמו שאני מכינה פנקייק וכיוון שהפנקייק הבריטי הרבה יותר דק, הוספתי עוד חלב כדי לדלל את הבלילה. להגשה, החלטתי במקום לשים רק סירופ מייפל, להכין רוטב טופי מלוח והוספתי בננות שהיו לי במקפיא. יצא רוטב טעיםםםם בטירוף שלא הפסקתי לטעום ולהתלהב.
ממסים חמאה וסוכר בהתחלה זה נראה גבישי ומוזר לאט לאט זה מסתדר ונמס והופך שוב לגבישי ומתחיל שוב להימס עוד קצת והגושים נעלמים והרוטב הופך חלק לגמרי מוסיפים בננות פרוסות ממשיכים לבשל עוד קצת מוכן! פנקייק בקוטר 35 ס"מ המהפך מוכן זה לא קרפ צרפתי זה פנקייק בריטי
פנקייק ברוטב טופי בננות וזכרונות מאמסטרדם
לפני שמתחילים
- הפנקייק הזה הוא פנקייק בריטי שדומה יותר לקרפ צרפתי מאשר לפנקייק השמנמנים שאנחנו מכירים.
- הפנקייק ענק ומתאים למינימום 2 אנשים.
- אפשר לשמור את הבלילה ורוטב הטופי עד שבוע במקרר ובכל פעם להכין את הפנקייק טרי וחמים ולאכול.
- אפשר להקפיא את רוטב הטופי לחודשיים.
6-7 פנקייקים ענקיים בקוטר 35 ס"מ
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות חלב
- 1 מיכל יוגורט (200 מ”ל)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל
רוטב טופי מלוח ובננות
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות סירופ תירס
- קורט מלח ים אטלנטי
- 3 בננות פרוסות
להגשה: קצפת ללא סוכר, סירופ מייפל אמיתי
אופן הכנה
- פנקייקס: מערבבים יחד בקערה קמח,סוכר, אבקת אפייה ומלח ויוצרים גומה.
- לתוך הגומה שמים: ביצים, חלב, יוגורט, חמאה מומסת ותמצית וניל ובעזרת מטרפה לטרוף היטב עד שהכל אחיד ואין גושים. להניח בצד ל- 20 דקות לפחות.
- מחממים על אש מאוד מאוד נמוכה מחבת טפלון ענקית ובעזרת נייר סופג משמנים במעט חמאה.
- יוצקים 1 כף מצקת מרק מהבלילה ומטגנים עד שהחלק העליון נראה יבש ועם בועות קטנטנות. הופכים ומטגנים צד שני עד להזהבה.
- רוטב טופי מלוח ובננות: שמים על מחבת נונסטיק חמאה וסוכר ומבשלים כמה דקות עד שמקבלים קרמל בצבע ענברי בהיר.
- מחממים מעט במיקרוגל את השמנת המתוקה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם סירופ תירס ומלח ומבשלים כמה דקות תוך ערבוב מתמיד עד שמקבלים סירופ חלק.
- מוסיפים בננות פרוסות ומערבבים עוד כמה דקות עד שהרוטב עוטף היטב את הבננות ונראה מוכן.
- להגשה: מקציפים שמנת מתוקה כמה דקות ללא סוכר. מניחים את הפנקייק החמים על צלחת, מניחים במרכז כמה כפות של רוטב טופי, מניחים מעל את הקצפת ומזלפים על כל הפנקייק סירופ מייפל אמיתי.
מה אפשר להוסיף במקום סירופ תירס?
את יכולה להוסיף דבש במקום סירופ תירס