קרפ צרפתי במלית נוטלה ובננות זה אחד הדברים הכי טעימים בעולם! השילוב של הנוטלה יחד עם הבננות, אפשר להוסיף אגוזים או קוקוס הוא מושלם!
חורצ`ק שלי מטורף על קרפ צרפתי. לא אוהב שום תוספות רק עם נוטלה. אז אחת לשבוע לפחות הוא מקבל קרפ צרפתי עם נוטלה והרבה אהבה. אני דווקא אוהבת עם המון תוספות כמו קוקוס, שברי אגוזים, פצפוצי שוקולד, בננות, שברי בוטנים……..ואני מכינה אותם גדולים בדיוק כמו בדוכני הקרפים.
לפני המון שנים כשיצא מכשיר המולטי שף, כמובן שרכשתי – לא אחד אלא שניים – אחד חלבי ואחד בשרי. כעבור זמן לא רב אחד מהם (החלבי) התקלקל. באינסטינקט הראשוני רציתי מייד לזרוק, אבל החצי היקר שלי שהוא לא פחות יצירתי ממני, רק בתחומים אחרים ולא בענייני בישול – יותר בתחום הטכני – פירק לי מלמטה את הגוף חימום וקיבלתי מחבת ענקית מעולה שאני עובדת איתה ישירות על הגז. המחבת הזו היא בדיוק בגודל של המכשיר שאיתו עושים את הקרפ הצרפתי. אז אם כבר יש מחבת לא נעשה קרפ צרפתי?? ברור שכן!!
בעיקרון אני מכינה את התערובת לפי העיין. אין לי כמויות מדוייקות. אני יודעת איך צריך להיות המרקם ולפי זה שמה את החומרים. אבל לכבוד הפוסט מדדתי כמויות. בכל מקרה כיוון שכל סוג קמח סופג כמות אחרת של נוזלים אני ממליצה להיצמד למתכון אבל גם לראות שהמרקם אכן נכון. אם יצא נוזלי מידי – להוסיף קמח ואם סמיך מידי – אז חלב. תמיד אפשר לתקן. ועוד המלצה קטנה: כאשר הגעתם כבר לשלב הטיגון- אם יצא לכם עבה מידי כנראה שהתערובת סמיכה – אז פשוט לדלל אותה בעוד מעט חלב. וכמו בכל מקרה של הכנת קרפ – לפעמים השניים הראשונים לא כל כך מצליחים, אבל אחר כך זה הולך חלק. אפשר להכין את התערובת ולשמור אותה עד שבוע במקרר וכל פעם שרוצים להכין אז מכינים טרי וטעים.
קרפ צרפתי עם נוטלה ובננות
מצרכים לכמות של 10-12 קרפים גדולים
- 3 כוסות חלב
- 3 ביצים
- ¼ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¼ כפית מלח
- מעט תמצית וניל אמיתית
- ¼2 כוסות קמח
- 75 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
- לשים בקערה ביצים ולהקציף אותן קלות במטרפה ידנית.
- להוסיף חלב, סוכר,סוכר וניל, מלח, תמצית וניל, ולערבב היטב לבלילה אחידה.
- לנפות את הקמח ולהתחיל להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית (מיקסר חשמלי מקל על המלאכה אבל ממש לא חובה), עד שמקבלים בלילה די חלקה.
- מעבירים את הבלילה דרך מסננת.
- מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ושמים במקרר למנוחה של מינימום 20 דקות.
- לחמם מחבת טפלון על אש בינונית.
- לשמן קלות את המחבת בחמאה ובעזרת מצקת לצקת מהתערובת ולפזר את התערובת בתנועה סיבובית ממרכז התערובת כלפי חוץ. לטגן כ – 1/2 דקה ולהפוך. מבחן המוכנות להפיכה – כשזה מוכן זה מתנתק בלי שום בעייה מהמחבת. אם קשה להפוך לתת לזה עוד כמה שניות ואז להפוך.
- לקפל את הקרפ לחצי וכשהוא עדיין חם למרוח שכבת נוטלה, לשים תוספות שאוהבים ולקפל למעין משולש.
הערה: לשחק עם חום האש עד שמגיעים לחום שבו הטיגון חלק – הקרפ לא נדבק, לא נשרף ומתהפך בקלות.
הקרפים יצאו מושלמים! עם נוטלה, השחר, ריבת תות ואפילו בלי כלום! מושלם!
איזה כייף לשמוע לימור
שבת שלום