יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן
ראשי » בצקים » לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן

לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 5 בספטמבר 2022 31 תגובות

הלחם הכי טעים שיצא לי להכין לאחרונה ואני מכינה הרבה לחמים. רך וכל כך טעים, כזה שמתאים לכריכים שווים במיוחד. מזכיר את הלחם של ארומה רק הרבה יותר טעים ממנו

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן

יש לי את התבנית קסטן כבר כמה שנים ולמען האמת למעט פעם אחת שנוביק אפה בה לחם חלב יפני, לא הספקתי לאפות בה ואל תשאלו למה, כי אין לי מושג! השבוע נתקלתי בה ובהכי ספונטניות שיש הכנתי בצק ואפילו לא צילמתי כי זה היה כבר בשעה מאוחרת והאור כבר לא היה במיטבו. כבר כשהעברתי את הבצק לתבנית, ידעתי שזה הולך להיות לחם מטורף, הבצק היה רך וגמיש ממש כמו פלסטלינה וידעתי שהוא יהיה מושלם אבל לא תיארתי לי אפילו כמה מושלם. כן, לתבנית יש חלק מאוד משמעותי לתוצאה אז הכי ממליצה לקנות תבנית קסטן. הגודל שהשתמשתי בו הוא 35*12 ס"מ והיא מתאימה לקילו קמח בדיוק.

  • לפני תפיחה
  • אחרי תפיחה

לתבנית יש מכסה שאם הייתי שמה אותו היה יוצא לחם מרובע שזה גם מהמם אבל אני אוהבת יותר לחמים פרועים. אני עוד אכין את הלחם המרובע כדי שיהיה גם אותו בבלוג אבל מעדיפה בלי.

הקיצר, כבר באותו יום הלחם חוסל ותבינו שאנחנו סך הכל 3 אנשים שהיינו בבית וזה חוסל!! לא הייתה לי סבלנות וכבר בערב הכנתי שוב בצק והפעם עם כמות קטנה מאוד של שמרים והתפחתי על השייש כל הלילה. בבוקר הורדתי לו את הנפח, יצאתי לקניות וכשחזרתי אחרי כמה שעות הוא היה מוכן לעיצוב והתפחה שנייה.

מושלם!

לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂 בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • כמות המים בלחמים משתנה בהתאם להמון גורמים כמו סוג הקמח, העונה בשנה ועוד. את הלחם הכנתי בשיא הקייץ וזו כמות הנוזלים שנכנסה. ייתכן שבסתיו או בחורף נצטרך פחות מים, לכן אני ממליצה להתחיל מ – 500 מ"ל/גרם ולהוסיף לפי הצורך.
  • אפשר להכין את הלחם הזה בגרסה המהירה יחסית שלו והוא יוצא מדהים אבלללל אם יש לכם סבלנות תכינו בגרסה הארוכה שזה התפחה של לילה ולמחרת עוד קצת התעסקות ותקבלו לחם עוד יותר מדהים ויותר נעים לעיכול בבטן בגלל ההתפחה הארוכה.
  • יוצא לחם ממש גדול שביום האפייה הוא מטורף אבל נשאר טעים מאוד גם למחרת וגם אחרי יומיים.
  • אם נשאר לכם לחם, תכינו ברד פודינג כי זה בדיוק הלחם שמתאים לקינוח המושלם הזה.

מצרכים – גרסה מהירה

  • 600 גרם/מ"ל מים
  • 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם שמן זית
  • 1 ק"ג קמח רגיל (שמתי של "נפלאות")
  • 30 גרם מלח

אופן הכנה גרסה מהירה

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמרים, סוכר ושמן זית ומערבבים.

מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הקמח.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש ולהוסיף את שארית הקמח.

לשים 15 דקות על מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך, גמיש וחלק.

מעצבים לכדור חלק, משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את כדור הבצק. מכסים עם ניילון ומתפיחים שעתיים (בחורף אפילו 3 שעות).

אחרי שעתיים מורידים לבצק את הנפח בעדינות ועם הידיים פותחים אותו למלבן גדול, הבצק מאוד גמיש ומתמסר ונפתח בקלות. את המלבן מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית.

מתפיחים שעה או עד שהבצק מגיע ל – 3/4 מגובה התבנית.

בעזרת מסננת שמים על החלק העליון קמח.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הלחם 45-60 דקות או עד שהוא מקבל צבע שחום בחלק העליון.

מוציאים בזהירות מהתבנית ומחזירים לתנור כשהלחם שוכב על הדופן שלו. התבנית קסטן משאירה את הדפנות בהירות מידי וצריך לתת להם עוד 5-7 דקות אפייה בלי התבנית.

כשהלחם מקבל צבע יפה גם בדפנות מוציאים מהתנור ומצננים על רשת צינון.

כמו כל מאפה שמרים, הלחם הכי טעים ביום האפייה אבל נשאר טרי וטעים גם יום יומיים אחרי האפייה.

מצרכים – גרסה ארוכה

  • 600 גרם/מ"ל מים
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם שמן זית
  • 1 ק"ג קמח רגיל (שמתי של "נפלאות")
  • 30 גרם מלח

אופן הכנה גרסה ארוכה

**אני מכינה את הבצק בלילה ומשאירה להתפחה על השייש.

שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את המים, השמרים, סוכר ושמן זית ומערבבים.

מתחילים ללוש על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הקמח.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש ולהוסיף את שארית הקמח.

לשים 15 דקות על מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך, גמיש וחלק.

מעצבים לכדור חלק, משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את כדור הבצק. מכסים עם ניילון ומתפיחים 10 שעות על השייש.

אחרי 10 שעות מורידים לבצק את הנפח ומתפיחים עוד 5 שעות.

אחרי 5 שעות מורידים שוב לבצק את הנפח ובעזרת הידיים פותחים למלבן גדול. הבצק גמיש ונפתח בקלות. את המלבן מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית.

מתפיחים שעתיים – שלוש עד שהבצק מגיע כמעט עד סוף התבנית.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הלחם 45-60 דקות או עד שהוא מקבל צבע שחום בחלק העליון.

מוציאים בזהירות מהתבנית ומחזירים לתנור כשהלחם שוכב על הדופן שלו. התבנית קסטן משאירה את הדפנות בהירות מידי וצריך לתת להם עוד 5-7 דקות אפייה בלי התבנית.

כשהלחם מקבל צבע יפה גם בדפנות מוציאים מהתנור ומצננים על רשת צינון.

כמו כל מאפה שמרים, הלחם הכי טעים ביום האפייה אבל נשאר טרי וטעים גם יום יומיים אחרי האפייה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
  • עוגת שמרים בתבנית קסטן
    עוגת שמרים במילוי קקאו שמכינים בתבנית קסטן
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

31 תגובות

  1. יהודית הגב 11 באוגוסט 2025 בשעה 2:34

    חורשת על האתר שלך… כל המשפחה יודעת שהמתכונים החדשים המוצלחים ממך:)

    הכנתי מקמח כוסמין בהתפחה ארוכה יצא שלמותתתת

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 באוגוסט 2025 בשעה 8:16

      יווו איזה כייףףף לשמוע

  2. ימית הגב 30 ביולי 2023 בשעה 23:42

    איזה תבנית קסטן יש לך, ציפוי סיליקון, טפלון או ללא ציפוי? והאם אפשר לדעת היכן קנית? הרבה תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוגוסט 2023 בשעה 8:26

      יש לי גדולה
      קניתי מפה: https://www.nir-yam.co.il/blank-1?utm_campaign=9f5e3c43-cf1f-47d5-b450-e84779a4dc0a&utm_source=so&utm_medium=mail&cid=3f730300-454e-487a-b795-b0d6e3a83b13

  3. דיקלה גבע הגב 1 ביולי 2023 בשעה 16:20

    היי יקירה, יש אפשרות חהתפחה במקרר ללילה? ואז אולי לשים כמות שמרים רגילה?
    נסיתי פעם התפחה ארוכה בחוץ והיה ריח חמוץ… קצת חוששת מזה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 ביולי 2023 בשעה 17:37

      היי דקלה, את יכולה להתפיח לילה במקרר. תכיני בצק עם כמות רגילה של שמרים, תתפיחי שעה מחוץ למקרר ואז למקרר. למחרת תוציאי שעה מראש מהמקרר, תעצבי, תתפיחי ותאפי. קחי בחשבון שההתפחה אחרי המקרר תהיה ארוכה יותר.
      ואגב, אי אפשר לשים כמות רגילה של שמרים ולהשאיר שעות מחוץ למקרר

  4. אוסנת הגב 28 בנובמבר 2022 בשעה 19:36

    מכורה למתכונים שלך … יאללה , עוד אתגר. יש לי את התבנית 💜

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 בנובמבר 2022 בשעה 8:02

      איזה כייףףף

      • אוסנת הגב 1 בדצמבר 2022 בשעה 16:04

        יצא מושלם! טעים ורך כמו נוצה
        התבנית שלי משום מה כן יצרה השחמה של הצדדים, אז לא הייתי צריכה אפיה נוספת, למעט זה עשיתי אחד לאחד את הגרסה הארוכה שלך ויצא סוףףף

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 בדצמבר 2022 בשעה 7:38

          מהמם כייף ממש לשמוע

  5. לימור הגב 29 באוקטובר 2022 בשעה 16:02

    היי יהודית יקרה
    תודה על המתכון נראה טעים🔥🔥
    שאלה, בגרסת התפחה הארוכה רשמת רק 3 גרם שמרים, זה לא טעות?
    כי בגרסה הקצרה רשמת 22 גרם
    (רוצה להיות בטוחה לפני שמתחילה)
    והאם אפשר עם קמח כוסמין במקום רגיל?
    תודה ושבת נפלאה❤️❤️

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 באוקטובר 2022 בשעה 16:09

      היי
      אין טעות וכן טפשר עם קמח כוסמין

  6. חופית הגב 26 באוקטובר 2022 בשעה 16:37

    היי, מאוד אוהבת את האתר.
    אולי תדעי לענות – האם המתכון יכול להתאים גם לאופה לחם?
    ובמידה ורוצה לעשות חצי מהכמות – האם פשוט להוריד חצי מכמות המרכיבים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 באוקטובר 2022 בשעה 19:57

      היי אני לא מכירה אופי לחם אז אין לי מושג. אני מניחה שכן כי זה בצק פשוט של לחם. וכן לחלק לחצי

  7. נועה הגב 21 באוקטובר 2022 בשעה 21:18

    הבצק מצוין. זמן האפייה קצר מידי! חבל… לכמות של 1.75 קילוגרם בצק, 45-50 דקות ממש לא הספיקו. ואני אפיתי כמעט שעה… הבפנים שלו היה לא אפוי מספיק. חבל… נזרק לפח.

    למי שמכינה… או שתאפו לפחות חצי שעה נוספת, או שתאפו עם המכסה (וגם יותר זמן) או פחות בצק בתבנית…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באוקטובר 2022 בשעה 15:09

      היי נועה,
      זמן האפייה הוא תמיד רק המלצה. כל תנור אופה שונה לחלוטין וכשאופים צריך להיצמד למתכון אבל גם להפעיל שיקול דעת. אז לזרוק לפח כי לא נאפה?? למה לא המשכת לאפות?
      ואין צורך לתת המלצות רק מהניסיון שלך כי מלא אנשים הכינו ולהם לא הייתה בעייה.

  8. אילה הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 22:18

    ערב טוב, כמות המלח היא אכן 30 גרם? זה נראה כמו כמות עצומה ותוהה לגבי מליחות הלחם….

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 22:19

      זאת בדיוק הכמות

      • אילה הגב 20 באוקטובר 2022 בשעה 22:34

        תודה על המענה 🙂

  9. אלבז מיכל הגב 17 באוקטובר 2022 בשעה 19:27

    הכנתי לפי הגרסה המהירה. התפחתי בפעם הראשונה. וגלגלתי לרולדה. אפיתי עם מכסה. הלחם נראה גדול ויפה. אפיתי לפי הלוז.
    הלחם לא יצא ענן. יצא מעט כבד ומתפורר. מה הסיבה.? והב ק היה נעים מאוד מאוד. ויש לי נסיון באפיית לחם.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 באוקטובר 2022 בשעה 19:33

      התפחת אחרי הגלגול לרולדה?

  10. בן הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 15:50

    הולך גם עם לישה ידנית?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 16:02

      אפשר אבל ללוש ממש 15 דקות ברצף

  11. אוסנת הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 10:37

    אלופה !!! נראה מובן מאוד למה חוסל הראשון תוך יום (אולי בגלל הקמח שעושה 'נפלאות' , חחח) בכל מקרה , אולי אולי אולי תוכלי לקשר אותי למתכון אצלך ללחם כזה ללא גלוטן??? אני רוצה להכין לחג ואחת המוזמנות עם צליאק וממש רוצה לפנק אותה…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בספטמבר 2022 בשעה 16:02

      תודה רבה אסנת
      לא הכנתי מעולם בלי גלוטן את הלחם הזה. תכיני עם קמח ללא גלוטן של קאפוטו הוא מעולה

  12. הדס הגב 5 בספטמבר 2022 בשעה 20:06

    האם אפשר לשים חצי קמח מלא?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2022 בשעה 20:25

      לא ניסיתי אבל מניחה שכן

  13. רונית הגב 5 בספטמבר 2022 בשעה 17:41

    היי יהודית
    מה היתרון בתהליך הארוך?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בספטמבר 2022 בשעה 19:45

      זה כתוב בפוסט

    • גאיה הגב 10 בספטמבר 2022 בשעה 11:22

      היי, תודה על המתכון! רשמת לשים חצי מכמות הקמח, ולא מצאתי מתי צריך להוסיף את החצי השני. תוכלי לחדד בבקשה?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בספטמבר 2022 בשעה 11:31

        בודקת תודה על העירנות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.