לחם ללא לישה משני סוגי קמחים – קמח כפרי וקמח רותה שזה קמח חיטה מלא בהיר. בלי מיקסר, רק עם סבלנות כדי לקבל לחם עם טעמים עמוקים והרבה יותר בריא
איך שהתחילה הקורונה ונכנסנו לסגר, התחלתי לעבוד מהבית, בקושי יצאתי החוצה למעט קניות כדי למלא את המזווה. ואז התחילה אצלי שגעת הלחם ללא לישה. עוד הרבה לפני הקורונה הכנתי אותו אבל לא בתדירות של יום יום. אפשר לומר שמאז הקורונה ושגעת הלחם אני לא קונה יותר לחמים ובאופן קבוע יש לי לחמים שאני מכינה במקפיא. בכל פעם אני משלבת קמחים שונים ועושה אינסוף ניסיונות, מנסה להכין לחמים בריאים יותר והאמת – הכל יוצא טעים כי אין כמו לחם חם שיוצא מהתנור, קריספי ומלא אוויר. אחרי ההקפאה אני מפשירה אותו במיקרוגל ונותנת חימום קל בטוסטר אובן, הלחם חוזר להיות קריספי וטעים כאילו יצא עכשיו מהתנור.
מה שהכי כייף בלחם הזה, זה שאני לא מפעילה בשבילו את המיקסר! מערבבת חצי דקה עם הידיים ושולחת להתפחה ארוכה מאוד. אל תקצרו זמני התפחה כי הלחם מקבל טעמים עמוקים מאוד בהתפחה ארוכה וגם זה קל יותר לעיכול. אחרי התפחה ארוכה אני עושה סשן של קיפולים, עיצוב ואפייה. כן, צריך להיות זמינים בשביל הלחם הזה אבל מתכננים יום של התעסקות עם הלחם, מכינים מראש כמות כפולה ואז יש שקט לשבוע – שבועיים (תלוי כמה אוכלים).
עוד מתכונים ללחמים ללא לישה
- לחם ללא לישה
- לחם ללא לישה אפוי בסיר ג'חנון
- לחם ללא לישה, מהיר, מקמח כפרי וקמח לבן
- לחם כוסמין ללא לישה עם אגוזים
- לחם קיפולים ביתי מושלם (ללא מיקסר וללא לישה)
- פוקצ'ה ללא לישה -מ ד ה י מ ה !!
לחם ללא לישה מקמח כפרי וקמח מלא בהיר
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הלחם הזה הכנתי עם שני סוגי קמחים – קמח כפרי וקמח רותה של שטיבל. על קמח רותה תוכלו לקרוא כאן באתר של שטיבל ולא, הפעם זו לא פרסומת, הקמחים באמת מעולים.
- את הלחם הכנתי בשיטת הלחם קיפולים שלי שלא דורש מיקסר או לישה ארוכה אלא רק זמן המתנה ארוך כדי לקבל לחם עם טעמים עמוקים.
- כמות המים במתכון גדולה יחסית וזה קצת מקשה על העבודה איתו אבלללל יוצא לחם אוורירי במיוחד וטעים.
- הלחם פה הוא בהתפחה ארוכה. ההתפחה הארוכה מעניקה ללחם טעמים עמוקים יותר, הוא טוב יותר לעיכול ואי לכך בריא יותר. אז אפשר להגדיל את כמות השמרים במתכון ולקצר את זמני ההתפחה אבל ממליצה מאוד על התפחה ארוכה.
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח כפרי (של שטיבל)
- 1/2 ק"ג קמח רותה (של שטיבל)
- 3 גרם שמרים יבשים
- 30 גרם מלח
- 1 ליטר מים
אופן הכנה
מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים מלח ומים ומערבבים עם היד רק עד שהבצק מתגבש. הבצק מאוד דביק וזה בסדר.
מכסים ומתפיחים כ – 4-5 שעות (תלוי במזג האוויר ובטמפרטורה שיש בבית בזמן ההתפחה).
אחרי 4-5 שעות עושים סשן קיפולים ראשון ומתפיחים שעה וחצי.
אחרי שעה וחצי – סשן קיפולים שני והתפחה של עוד שעה וחצי.
חוזרים על שלבי הקיפולים וההתפחה עוד פעמיים. מכסים ומעבירים למקרר עד למחרת.
***סך הכל יש לנו 4 סשנים של קיפולים והתפחה. הבצק יבלה כל הלילה במקרר ולמחרת נמשיך בהכנת הלחמים.
למחרת: מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל – 6 חלקים.
מקמחים מעט את משטח העבודה והלחמים עם סמולינה ומחלקים את הבצק ל – 6 חלקים. מעבירים כל חלק לתבנית. הבצק מאוד רך ומומלץ להיעזר בשפכטל לאפייה כדי להעביר את הבצק. מפזרים מעט סמולינה על הלחמים ומתפיחים שעה – שעה וחצי.
מחממים את התנור על מצב רגיל לחום של 200 מעלות.
אופים את הלחמים כ – 30 דקות או עד שהם משחימים ונראים מוכנים.
מוציאים מהתנור ומקררים על רשת צינון.
בשלב הזה ניתן להקפיא את הלחמים עד שבועיים. כשרוצים לאכול מפשירים במיקרוגל ולאחר מכן מחממים בתנור להחזרת הקריספיות.