לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד. ההתעסקות בבצק בתקופה הזאת היא תרפיה לנפש וקצת בריחה מהמציאות הלא מציאותית ולא הגיונית הזאת
וואווו איזו תקופה הזוייה. לא חשבתי בחיים שנגיע למצב כזה, שואה!! המוח לא מצליח לעכל את הזוועות והלב מרוסק מהמראות שלא מוכרים לנו אפילו מתמונות וסיפורי השואה האכזריים. שלושה שבועות לא כתבתי פה מתכון. זה מרגיש לא הגיוני להמשיך רגיל ולחזור לשגרה, מצד שני, ההתעסקות באוכל ובמיוחד בבצקים זה ממש סוג של תרפיה לנפש וזה נותן לי כמה שעות של בריחה והתנתקות מהמציאות הנוראית הזאת.
הלחמניות האלה הן באמת פשוטות וקלות להכנה והן יוצאות מושלמות, רכות וטעימות במיוחד. הן נשארות רכות אפילו שלושה ימים וכמובן אפשר להקפיא עד שבועיים.
לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
היכנסו פה לצפייה בסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- המלצה חמה- תשתמשו בקמח מניטובה או בקמח פיצה כדי לקבל לחמניות מעולות. כמובן שאפשר עם קמח רגיל וזה ייצא, אבלללל תכינו פעם אחת עם קמח איכותי ותבינו את ההבדל. בכל מקרה אם בקמח רגיל אז של "נפלאות" מעולה.
- כל הכמויות במתכון נשקלו במשקל על מנת שכשתכינו ייצא לכם בדיוק אותו דבר.
- אני אוהבת לעבוד עם שמרים יבשים, הם זמינים תמיד ונוחים לעבודה, אבל אין בעייה לעבוד עם שמרים טריים. על כל 1 ק"ג קמח שמים 50 גרם שמרים טריים.
- הבצק הראשוני של החלות/לחמניות צריך להיות רך וגמיש כמו פלסטלינה ובשום אופן לא דביק, אחרת לא תצליחו לעצב חלות/לחמניות יפות.
- משך זמן הלישה הוא מינימום 10 דקות, זה הזמן שנדרש לפתח את הגלוטן שיש בקמח.
- הכי חשוב באפיית חלות/לחמניות ביתיות זה זמני התפחה נכונים. לבצקים יש חיים משלהם ובכל מזג אוויר נקבל תוצאה שונה. יש המון גורמים שמשפיעים על התוצאה הסופים של החלה/לחמנייה כמו סוג הקמח, מזג האוויר, המיקסר שאנחנו לשים בו ועוד ועוד ולכן, צריך להיצמד למתכון אבל להפעיל שיקול דעת כי התפחה מועטה מידי – הלחמניות ייצאו לא תפוחות ולא אווריריות. לעומת זאת, התפחה מרובה מידי תגרום לתפיחת יתר וקריסה של הלחמניות. צריך לזהות מתי הלחמניות תפחו מספיק כדי להיכנס לאפייה וזה כמובן עניין של ניסיון והבנת תהליכים כימיים של הבצק וגםםם עושים את מבחן האצבע – לוחצים על הלחמניה עם האצבע כדי ליצור שקע, אם השקע קופץ מהר חזרה, סימן שצריך עוד זמן התפחה, אם הבצק חוזר לאט, סימן שזה מוכן לאפיה ואם השקע לא חוזר בכלל, סימן שאתם בתפיחת יתר.
- חלה/לחמנייה מוצלחת תהיה תפוחה פי אחת וחצי ממה שהייתה וקלה כמו נוצה. הקלות של החלה/לחמנייה זה הסימן להצלחה ולזה שהיא תהיה רכה ואוורירית ולא דחוסה.
- זמני האפייה משתנים מתנור לתנור ולכן, צריך ללמוד את זמני האפייה של התנורים שלכם וגם פה להפעיל שיקול דעת מעבר להיצמדות למתכון.
- אפשר למרוח את הלחמניות בביצה ושמשום לקבלת מראה מבריק ושחום במיוחד ואפשר לפזר מעט קמח למראה כפרי כמו פה.
- אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי האפייה, הן נשמרות במקפיא שבועיים.
מצרכים
- 450 גרם/מ"ל מים
- 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות מדידה)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר (110 גרם)
- 50 גרם שמן זית (1/4 כוס מדידה)
- 80 גרם סוכר (5.5 כפות מדידה)
- 1 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח מניטובה של קאפוטו)
- 30 גרם מלח (2 כפות מדידה)
אופן הכנה
מכינים בצק ומתפיחים: שמים את המים, השמרים, הביצים, השמן והסוכר במיקסר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים חצי מכמות הקמח בהדרגה, מוסיפים מלח ואת יתרת הקמח. ממשיכים ללוש על מהירות נמוכה 10-15 דקות. הבצק צריך להיות רך וגמיש.
משמנים קלות קערת התפחה ומעבירים אליה את הבצק. משמנים קלות גם את הבצק, מכסים ומתפיחים שעה – שעה ורבע או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל – 17 חלקים במשקל 100 גרם. מעצבים לכדורים חלקים, מכסים ומניחים למנוחה של 10-15 דקות.
מעצבים את הלחמניות ואופים: (כנסו פה לצפות בסרטון הדגמה) מרדדים כל כדור למלבן דק בגודל של כ – 20*15 ס"מ ומגלגלים לרולדה. את הקצה מהדקים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בלי הרבה מרווחים, בעזרת מסננת מפדרים בקמח ומתפיחים כשעה או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. מחממים תנור לחום של 180 מעלות אופים את הלחמניות כ – 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות קלות ונראות מוכנות.
בתאבון!