יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
סינרול קינמון
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » סינרול קינמון

סינרול קינמון

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 ביוני 2017 10 תגובות

סינרול קינמון הוא מאפה אמריקאי טעים במיוחד. מכינים בצק שמרים עשיר ומורחים במלית קינמון וחמאה. המאפים עסיסייים טעימים במיוחד אם אופים אותם צורה מדוייקת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה

יש סיבות מספיק טובות להכין סינרולים עם קינמון 〈באנגלית – Cinnamon Roll〉 – קינמון זה בריא! עזבו שיש בהם תועפות חמאה, הקינמון מחפה על זה 〈על מי אני עובדת??〉 טוב, אבל אתם כבר יודעים שאני לא מוותרת על חמאה במתכונים שלי. אני דוגלת בלאכול מעט אבל איכותי וטעים…למה צריך לסבול?? האמריקאים עוד מצפים אותם בקרם שמנת…אני מוותרת על זה, האמריקאים ידועים כמגזימנים, אז רק פיזרתי מעט סוכר גבישי.


אם אופים את הסינרולים בצורה מדוייקת, הם יהיו הסינרולים הכי טעימים שתכינו אבל, יש אבל ענק – אם תאפו אותם אפילו דקה מעבר למה שצריך, תקבלו מאפים גומיים/צמיגיים לא כל כך טעימים. אז עדיף לכוון את הטיימר פחות מהמומלץ ולעקוב אחרי התנור שלכם כדי לדעת את זמן האפייה המדוייק. המאפים מוכנים כשהם זהובים – שחמחמים אבל רכים וקפיציים למגע ואם אופים נכון, הם נשארים טריים גם למחרת.


סינרול קינמון

לבצק – המצרכים נמדדו בכוסות מדידה אוניברסליים

  • 4 כוסות קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • ¼1 כוסות חלב פושר
  • 1 ביצה
  • 50 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • ½ כפית מלח

מלית קינמון

  • 100 גר` חמאה מומסת, פושרת
  • 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
  • 1 כף גדושה קינמון

לזיגוג

  • ביצה טרופה עם כף מים

אופן הכנה

הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד: קמח, שמרית ואינסטנט פודינג. מוסיפים סוכר, חלב וביצה ולשים 2-3 דקות. מוסיפים חמאה קובייה אחר קובייה ומלח ומעבדים עוד כ – 5 דק` עד שמקבלים בצק חלק, רך ומבריק.

משמנים קלות קערה ואת הבצק כדי שלא יתייבש ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את הנפח.

המלית: מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והקינמון.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה.

מגלגלים לגלילה ארוכה ופורסים ל – 12 פרוסות שוות. מניחים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.

טורפים ביצה עם מעט מים ומורחים את הסינרולים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 12-15 דק', עד שהמאפים תפוחים, זהובים ורכים למגע.

עוד כמה קטנות

  • מומלץ לדחוף את הקצה של השבלול מתחתיו כדי שלא יפתח במהלך התפיחה והאפייה.
  • לשים לב בזמן האפייה שלא תהייה אפיית יתר כי אז יוצאת תוצאה אחרת לגמרי ממה שצריכה לצאת, ובמקום סינרולים רכים, רכים ועסיסיים  ייצאו  סינרולים צמיגיים ולא עסיסיים בכלל (קרה לי פעם אחת).
  • כדי לפרוס באופן שווה את הסינרולים: לחתוך את הגליל באמצע לשניים, כל חצי לחתוך שוב לשניים – מתקבלים 4 גלילים ואותם לחתוך כל אחד לשלושה סינרולים.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קובנה
    קובנה תימנית מושלמת
  • פחזניות קראמבל פיסטוק
    פחזניות קראמבל במילוי קרם מסקרפונה פיסטוק
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • עוגת תפוחים ופילו
    עוגת פרחי פילו במילוי תפוחים ורוטב קוקוס (פרווה)
סינבון סינרול קינמון קינמון

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. אלון הגב 12 באוקטובר 2018 בשעה 20:51

    איך בדיוק את התפחת את הבצק? ניסיתי לשים בקערה עם מגבת מעל לחצי שעה ולא היה הבדל בגודל הבצק

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2018 בשעה 9:39

      חצי שעה ממש לא מספיקה לבצק שמרים. מינימום שעה ובחורף יותר ובכל מקרה כיוון שיש שומן (חמאה) במתכון מלכתחילה הוא תופח אבל לא הרבה. רק צריך לוודא ששמת את המלח בסוף ולא באו במגע עם השמרים כי זה עלול להרוג את השמרים ואז הבצק לא יתפח.

      • שרונה הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 17:00

        יצאו מצויינים!!! שמרתי עליהם ליד התנור 12 דקות, והם נפלאים!!
        תודה רבה ?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 בנובמבר 2018 בשעה 22:42

          מעולה שרונה. שמחה לשמוע

  2. אלון הגב 12 באוקטובר 2018 בשעה 18:44

    כשכתוב לשמן אחרי שמערבבים במיקסר הכוונה, היא להעביר לכלי משומן אחר ושמה לתת לבצק לתפוח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 באוקטובר 2018 בשעה 9:37

      היי אלון. אכן כן. אני אחדד את ההסבר

  3. סיגל ברמר הגב 19 ביוני 2017 בשעה 12:27

    הקינמונים שלך מטריפים!! אלופה תמונות מגרות ויפות נשיקות 🙂

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 ביוני 2017 בשעה 15:09

      ♥ ♥ ♥

  4. ז׳קלין הגב 8 ביוני 2017 בשעה 5:56

    מה גודל הכוס במ״ל? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 8 ביוני 2017 בשעה 14:33

      היי ז'קלין. יש לך בבלוג למעלה לשונית של "המרת מידות". שם תמצאי את כל המידות בכל וריאציה שקיימת.

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.