יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה
ראשי » לחמים, לחמניות ומאפים » קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה

קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 23 במאי 2021 10 תגובות

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. מכינים אותו מקרואסון לא טרי (כן!) והוא יוצא כל כך מושלם ונשאר טרי אפילו אחרי יומיים. אפשר להכין את הקרואסון גם עם קרם פיסטוק, קרם קשיו, קרם פקאנים וכו'.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה

אזזזז אחרי שהבנו איך מכינים בצק לקרואסון חמאה, נלמד איך מכינים קרואסון שקדים מטורף! קרואסון שקדים מכינים מקרואסונים לא טריים, כלומר קרואסונים של אתמול, כן, כן.

אז למה מכינים קרואסון שקדים מקרואסונים לא טריים?

הקונדיטוריה הצרפתית ובכלל בקונדיטוריות לא זורקים כלום! כל שארית או עוגה יבשה תשמש למחרת להכנת המאפים החדשים. כך קרה עם הקרואסונים. קרואסונים שנשארו מהבוקר והם כבר לא כל כך טריים, לא ייזרקו לפח אלא ייהפכו לקרואסון שקדים טעים בטירוף וטרי טרי, שנשאר טרי אפילו יומיים אחרי ההכנה. ככה למעשה התחילו להכין קרואסון שקדים והיום, לדעתי מיישנים קרואסונים רק כדי להכין קרואסון שקדים כי זה באמת אחד הטעימים.

גם אני הכנתי יותר קרואסונים במיוחד, החבאתי אותם ולמחרת הכנתי קרואסון שקדים מעלף. מכינים סירופ סוכר ומורחים על הקרואסון מבפנים ומבחוץ, מורחים קרם שקדים בנדיבות בתוך הקרואסון וגם קצת מבחוץ כדי להדביק שקדים פרוסים ואופים. לא תאמינו לתוצאה המטריפה. יאללה לכו כבר להכין קרואסונים ואל תשכחו להכין קצת יותר וליישן אותם.

קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה

כנסו כאן לצפייה בסרטון הדרכה להכנת קרואסון שקדים כמו בקונדיטוריה

לפני שמתחילים

  • את הקרואסון שקדים מכינים מקרואסונים לא טריים. כתבתי הכל בהקדמה, אבל אם לא בא לכם לקרוא, לכו ישר לעניין. תכינו קרואסונים לפי המתכון הזה, תשאירו כמה קרואסונים למחר, כך שיהיו פחות טריים ואז, תכינו קרואסון שקדים לפי המתכון בהמשך.

מצרכים לכמות של כ – 10-12 קרואסונים גדולים

לסירופ סוכר

  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים

לקרם שקדים

  • 120 גרם שקדים טחונים 
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כף קורנפלור/קמח
  • 1 ביצה גדולה או 2 בינוניות
  • 1 כף ליקר כלשהו או ברנדי

לקישוט

  • חופן גדול של שקדים פרוסים

אופן הכנה

מכינים קרואסונים: לפי המתכון הזה ומיישנים אותם (משאירים אותם יום שלם כדי שיהיו לא טריים).

מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים על להבה בינונית כ – 5 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים קרם שקדים: שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. במהלך הערבוב, עוצרים את המיקסר או מעבד המזון ועם לקקן מנקים את קרם השקדים שנתפס סביב הקערה.

מכינים קרואסון שקדים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

חוצים את הקרואסון כמו סנדוויץ' ובעזרת מברשת מרטיבים אותו היטב עם הסירופ. מרטיבים גם את החלקים החיצוניים. מורחים קרם שקדים וסוגרים. מורחים מעט קרם שקדים גם על החלק החיצוני של הקרואסון ומדביקים עליו שקדים פרוסים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינם כך את כל כמות הקרואסונים שרוצים להכין ומניחים בתבנית.

במידה ונשאר קרם שקדים – ניתן להקפיא אותו כמה חודשים בלי בעייה.

אם נשאר סירופ סוכר – שומרים במקרר חודשים ומשתמשים למאפים אחרים.

אופים את הקרואסונים 15-20 דקות, עד להזהבה.

מצננים מעט לפני שאוכלים.

הקרואסונים נשארו טריים וטעימים אפילו יומיים אחרי בזכות הסירופ סוכר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פילו עם גבינה
    אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו
  • כבד עוף בסגנון מוח
    כבד עוף פיקנטי בסגנון מוח מרוקאי
  • לחם קסטן
    לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן
  • בטטה ובצלי שאלוט על יוגורט יווני
    בטטה ובצלי שאלוט צלויים ומוגשים על יוגורט יווני

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. אסנת הגב 19 בפברואר 2025 בשעה 17:02

    אפשר לקנות קוראסונים מוכנים ולשים להם קרם שקדים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בפברואר 2025 בשעה 7:20

      אפשר וגם אפשר לקנות קרואסון שקדים במקום איכותי

  2. עליזה הגב 14 בינואר 2024 בשעה 13:50

    שלום לך
    אפשר להכין את הקרואסון טרי ולמלא במילוי שקדים ולאפות
    תודה????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בינואר 2024 בשעה 14:00

      לדעתי בקרואסון הזה זה לא ייצא מוצלח למלא במלית שהיא לא יציבה. לא תוכלי למלא בכמות יפה כי המלית לא יציבה מספיק. זה יקשה על התפיחה של הקרואסון שנמשכת כמה שעות.

  3. שירה הגב 8 בינואר 2024 בשעה 10:52

    כהן יוצאים מהתנור הקרם בפנים אמור להיות נוזלי או שצריך להתקשות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2024 בשעה 17:58

      לא נוזלי מידי. יציב

  4. טלי הגב 4 בנובמבר 2021 בשעה 5:04

    תודה רבה, ועוד שאלה. 15 דקות זה לא הרבה לקוראסון שנאפה כבר ונאפה פעם שנייה רק בשביל תוספת הקרם? הוא לא יצא שזוף מדי או שרוף?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בנובמבר 2021 בשעה 12:52

      היי טלי,
      לא, כי את טובלת אותו בסירופ

  5. טלי הגב 30 באוקטובר 2021 בשעה 21:23

    הי יהודית, שבוע טוב.
    אשמח לדעת אם אחרי מילוי הקרם אפשר להקפיא ולהפשיר בעת הצורך ועדיין זה יצא טוב בחימום?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 31 באוקטובר 2021 בשעה 9:23

      היי טלי,
      לצערי לא ניתן להקפיא עם הקרם. את יכולה להקפיא לפני ואז להכין טרי. כל הקטע של קרואסון שקדים זה שמכינים אותו מקרואסון ישן, של אתמול כך שאין בעייה להקפיא אבל ללא הקרם

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס