טארט שוקולד וטופי שומשום. אחד הטארטים הכי מאתגרים וטעימים שהכנתי. מבוסס על זיכרון נוסטלג של סוכריות שומשום ושוקולד שאכלתי לפני המון המון שנים ומשום מה נעלמו מהמדפים. הזיכרון שלהם שלח אותי למטבח לנסות ולשחזר את המרקם והטעם
פעם לפני המון המון שנים היו בסופר סוכריות שומשום עטופות בשוקולד. הן היו תוצרת חוץ ועלו לא מעט יחסית לשאר הסוכריות, אבל לא ויתרתי עליהן והייתי קונה חבילות על גבי חבילות ואוכלת בלי סוף.
לא זוכרת מתי הן נעלמו מהמדפים ושנים לא ראיתי אותן. הטעם והמרקם נשארו לי בתודעה והחלטתי שאני חייבת לשחזר את הטעם והמרקם. שומשום קרמל אני מכינה כבר שנים, בדרך כלל במימונה אבל לא זה המרקם שרציתי. רציתי מרקם של שומשום יציב אבל כזה שננגס בקלות, לא נדבק לשיניים ולא קריספי מידי, מעין טופי שומשום.
החלטתי לנסות ולהכין את אותו שומשום קרמל אבל להוסיף לו שמנת מתוקה וחמאה שירככו אותו מעט ויהפכו אותו למרקם וטעם טופי והצלחתי!! אפילו בגדול. זה אחד הממתקים הטעימים ביותר שהכנתי. אני מטורפת על שומשום ושוקולד וזה יצא הורס במיוחד. חשוב להשתמש בשוקולד טעים ואיכותי עם 60% מוצקי קקאו גם בשביל היציבות והמרקם וגם בשביל איזון הטעמים.
מי רוצה ביס?
טארט שוקולד וטופי שומשום
כמה דברים לפני שמתחילים
- זה לא שומשום קשה וקריספי כמו שזה נראה. זה מעין טופי שומשום שאחרי יום – יומיים במקרר מקבל לחות ואז המרקם מושלם הרבה יותר מהיום הראשון.
- תשתמשו בשוקולד ממש טעים עם 60% מוצקי קקאו.
- החלק הכי קשה במתכון הזה זה להכין קרמל טוב. הצבע של הקרמל צריך להיות ענברי. אם יצא ושרפתם אותו, הוא יהיה מר ועדיף לזרוק ולהכין חדש.
- יש במתכון סירופ תירס. ניתן לשים במקום דבש או גלוקוזה.
- סירופ תירס וגלוקוזה קונים בחנויות שמתמחות באפייה והיום יש כמעט בכל חנות תבלינים.
חומרים לטארט בקוטר 22 ס"מ
לבסיס שומשום
- 2 כוסות שומשום
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
- 2 כפות סירופ תירס/גלוקוזה/דבש
- 100 גרם חמאה רכה
למלית שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר 60% שומן
- ½ כוס + 2 כפות שמנת מתוקה (150 מ"ל)
- 2 כפות סירופ תירס
אופן הכנה
- קולים על מחבת יבשה ועל להבהב בינונית את השומשום.
- מכינים טופי קרמל: מחממים יחד את השמנת המתוקה והסירופ תירס עד למצב של סף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ונזהרים שהשמנת לא תגלוש. במקביל, שמים במחבת את הסוכר ומדליקים את הגז על להבה בינונית – גבוהה. לא נוגעים בסוכר ולא מערבבים! אפשר לנענע מידי פעם את המחבת אבל לא לערבב עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי. זהירות לא לשרוף את הקרמל.
- מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים כל הזמן עד שהכל מתאחד. בהתחלה ייתכן שיהיו גושים אבל אל דאגה, בסוף הכל נמס ומסתדר.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים יחד עד שמקבלים מסה אחידה וחלקה.
- מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים דקה.
- משמנים את הרינג/תבנית ומעבירים את השומשום הרותח לתבנית או רינג בגובה ½2 ס"מ שמונח על צלחת ומשטחים בעזרת מרית או כף. מצננים כמה דקות.
- מכינים מוס שוקולד: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ומוזגים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים סירופ תירס (מעניק ברק לשוקולד) ומערבבים. מוזגים על השומשום, מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות או עד שהמוס שוקולד יציב לחלוטין.
- מחלצים את הטארט מהרינג: מעבירים סכין מסביב לדפנות הטארט, נכנסים עם סכין עם להב חדה ממש עד למטה, לבסיס הטארט ומחלצים מהרינג/תבנית.
- בעזרת סכין שף חדה וגדולה פורסים פרוסות דקות מהטארט. ביום הראשון מומלץ להוציא את הטארט מהמקרר, ולהמתין 15 דקות כדי שהשומשום יתרכך מעט ויהיה קל יותר לפרוס אותו. למחרת ובימים הבאים, הטארט מקבל לחות מהמקרר והמרקם שלו מושלם יותר לחיתוך ולאכילה.
מאמצת ומכינה את רוב( כי לא תמיד יוצא לי להכין הכל ובטוחה שאחזור אליהם ) המתכונים שאת מפרסמת ויוצא טעים מאוד!
הפעם העוגה הזאת מתוקה מאוד מאוד!!
היי זהבה. כמובן שהכל זה עניין של טעם. אצלי טעמו המון אנשים וכולם אהבו. השומשום מתוק זה ברור. ייתכן ששמת שוקולד מריר פשוט ואז אין קונטרס בין המתיקות והמרירות של השוקולד ואז הכל מתוק.
אופן ההכנה מוסבר באופן ברור והיתה קלה להכנה כמו כל המתכונים שאת מפרסמת ואני הרבה מאוד מאמצת את מה שאת מכינה.. וזה תמיד יוצא טעים!!
הפעם זו היתה עוגה מתוקה מאוד מאוד . מעבר למה שציפיתי ומתוקה מידי לדעת האורחים שלי..
הי נראה באמת מעניין. הייתי מכינה בתבנית מלבנית וחותכת לקוביות קטנות. ינוסה בקרוב.
תודה על המתכון!!
תודה לאה. זה אחד הטעימים שהכנתי. כל צורה יכולה להתאים. הפעם הכנתי כזו. אולי בפעם הבאה זה יהיה מרובעים קטנים