עוגת תפוזים רכה וטעימה כל כך, בלי תחליפי קמח למיניהם כי אני לא אוהבת! אני אוהבת לאתגר את עצמי בהכנת מתכונים טובים בלי לרכוש קמח שמרים או קמח מיוחד לפסח.
העוגה יוצא רכה וטעימה ואם לא תספרו, לא יידעו שהיא כשרה לפסח


את העוגה הזו הכנתי בראש בזמן ששנ"צתי בראשון בצהריים. זה היה חג ראשון ולא הספקתי להכין עוגה "יבשה" וגם חשבתי שלא באמת אפשר להכין בלי תחליפים וטעיתי!! אני לא אוהבת תחליפי קמחים ומתעקשת להכין כל החג מאכלים ומאפים כמו פעם, בלי תחליפים. אני מתה על האתגר הזה בלהצליח להכין עוגה או מאפה בלי קמח תופח לפסח או קמח שמרים, כי אחרת מה כל הקטע של פסח?

אז קמתי וישר הלכתי למטבח והתחלתי להקציף ביצים שלמות וסוכר. תוך כדי רשמתי לי את המתכון בצד והתחלתי להוסיף חומרים למיקסר. הכל היה נראה מעולה והבלילה נראתה מצויינת, אבל אני החלטתי שהיא דלילה מידי (והיא לא הייתה) והוספתי עוד כוס קמח מצות. ואז, הקמח "שתה" את כל הנוזלים ומבלילה יפה ומדוייקת זה הפך למעין יציקה. לא התייאשתי והחלטתי בכל זאת לאפות ומקסימום אם לא תהיה טובה, הייתה לי תכנית לפרוס אותה ולייבש אותה כמו קנטוצ'יני.
לא האמנתי כשיצאה מהתנור רכה ונימוחה והחלק העליון נראה כאילו הכנתי שטרוייזל וגם היה קריספי בשעות הראשונות, שזה בכלל היה מדהים.
אז, עוגת תפוזים כשרה לפסח בלי כל מיני תחליפים והיא רכה וממש טעימה. היא טיפה יותר דחוסה מהעוגה הרגילה אבל זה ממש לא פוגע בטעם ובנימוחות שלה.

עוגת תפוזים רכה וכשרה לפסח
לפני שמתחילים
- יש לי קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- יש לי גם ערוץ יוטיוב שבו אני מצלמת סרטונים עם כל השלבים של המתכונים
- הבלילה של העוגה יוצאת מאוד מאוד מוצקה, זו לא טעות! תמשיכו ותאפו, היא יוצאת מושלמת.
- העוגה נשמרת מחוץ למקרר 4 ימים.
- ביום הראשון העוגה קריספית בחלק העליון ממש כמו שטרוייזל.
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים
- 1 כפית גרידת תפוז
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 כוסות קמח מצה לעוגות
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר, סוכר וניל וקורט מלח ומקציפים על מהירות גבוהה 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה.
מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה יותר ומוסיפים את השמן בזרם דק שיזרום על דפנות קערת המיקסר ולא ישירות לתוך הבלילה.
מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוז וממשיכים להקציף.
מערבבים יחד את כל היבשים – קמח שקדים, קמח מצה, אינסטנט פודינג ואבקת אפייה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה לקערה.
כאמור, הבלילה יוצאת מאוד מוצקה וזה בסדר גמור.
משמנים תבנית אפייה ויוצקים את התערובת הסמיכה מאוד של העוגה. מיישרים ואופים 35-40 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז והוא יוצא יבש.
מוציאים את העוגה, מקררים ומחלצים מהתבנית.
שומרים בכלי לעוגה 4 ימים מחוץ למקרר.
בוקר טוב,
יש לי ילדים אלרגיים לשקדים בוטנים וכד'.
במה ניתן להחליף את קמח השקדים?
תודה
היי אילנה,
קשה מאוד בפסח למצוא תחליפים. תנסי עם קמח לפסח. אבל אישית לא נסיתי אז לא יכולה להמליץ בוודאות
יהודית יקרה
האם ניתן להחליף את קמח המצה לקמח ללא גלוטן?
היי מיכל,
אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי. אולי בכמות קטנה יותר