נאמס פרגיות ויאטנמי – מנה שאני מזמינה תמיד במסעדות אסיאתיות והחלטתי להכין אותה בבית. לכאורה די פשוט אבל כן צריך לדעת לעבוד עם דפי התחרה המיוחדים. כתבתי לכם את כל הטיפים שלי כדי שגם אתם תצליחו להכין. זה יצא היסטרי ברמות
אחת המנות הכי אהובות עלי ואין מצב שאני מגיעה למסעדה אסיאתית ולא מזמינה לי נאמס. מקבלים צלחת ענקית עם נאמס קריספיים בטירוף ולידם חסה עגולה, כוסברה, נענע, בזיליקום, פלפל צ'ילי ורוטב בטעמים של חמצמץ, חריף ומתוק שמשלים את הביס. אי אפשר שלא להתמכר לזה ולחזור לזה שוב ושוב. אז אחרי שאכלתי בכמה מסעדות החלטתי לשחזר את המתכון בבית. הזמנתי מהאתר של כרמלה את דפי האורז תחרה המיוחדים ואני כבר אומרת- אל תכינו עם דפי אורז רגילים כי זה ממש לא דומה בשום צורה. הזמנתי גם אטריות שעועית באריזות אישיות ואת כל שאר המצרכים לי יש בבית אבל אם אין לכם – יש הכל באתר של כרמלה בקטגוריה של מזרח מערב. הכנתי את המתכון כמה וכמה פעמים ובכל הפעמים זה יצא טעים מאוד, מה שכן, צריך ללמוד איך עובדים עם הדפים המיוחדים ואת כל הטיפים ארשום לכם כדי שגם אתם תצליחו להכין.
הכנתי כמו פה עם דף אחד והכנתי גם עם שני דפים. עם שני דפים קל יותר לגלגל וגם יותר טעים בעיני מדף אחד. תכינו עם אחד ועם שניים ותחליטו מה את מעדיפים.
אלה פה עם שני דפים וזה בעיני יותר מוצלח
נאמס פרגיות – המנה הוויאטנמית הכי טעימה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כדי להכין נאמס צריך דפי אורז תחרה שניתן להזמין מהאתר של "כרמלה"
- את כל המצרכים הנילווים למתכון ניתן גם להשיג באתר של כרמלה או בחנויות למוצרים אסיאתיים.
- דפי התחרה הם קצת טריקיים וצריך להבין איך לעבוד איתם. עשיתי כמה וכמה ניסיונות עד שהבנתי את הקטע שלהם. הכנתי גם עם דף אחד וגם עם שני דפים, שתי האופציות מעולות אבל בעיני עם שני דפים קל יותר לגלגול וגם טעים וקריספי יותר.
- בחבילת דפי נאמס יש 25 דפים. מכינים כל נאמס עם שני דפים ועובדים עם הדפים ישירות מהמקפיא.
- לפני הטיגון שימו חצי שעה במקרר.
- אפשר לוותר על הפרגיות ולהכין צמחוני.
- טיפ לירק קריספי במיוחד: משרים את הכוסברה, הנענע והחסה בקערה עם מי קרח במקרר לפחות לשעה. הם יהפכו לקריספיים במיוחד.
מצרכים ל – 12 יחידות עם שני דפים כל יחידה
- 1 חבילה דפי תחרה לנאמס
- 80 גרם אטריות שעועית (2 שקיות אישיות)
- 300 גרם פרגיות
- 1 גזר
- 2 בצלים ירוקים
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר (מקפיאים ומגררים)
- 2 כפות רוטב דגים
- לטיגון: שמן חמניות
לרוטב חמוץ, חריף ומתקתק
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות מירין
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית שמן צ'ילי
- 1 כף סוכר חום בהיר
- 1/2 שן שום כתושה
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר (להקפיא את הג'ינג'ר ולגרר)
- 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק דק
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק דק (רק החלק הירוק)
- גרידת ליים מליים שלם
להגשה
- עלי חסה עגולה שלמים (אייסברג)/ חסה לאליק
- חופן עלי כוסברה
- חופןעלי נענע
- חופן עלי בזיליקום
- 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
אופן הכנה
מכינים את המלית: משרים את אטריות השעועית 5 דקות במים רותחים, מסננים וגוזרים לחתיכות קטנות עם מספריים. קוצצים דק את הפרגיות, מגררים את הגזר, קוצצים את הבצל הירוק ובצלי השאלוט דק דק. מעבירים לקערה את האטריות, הפרגיות, הגזר, הבצלים וכל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים חצי שעה למקרר.
מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל חומרים הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם אישי. שומרים במקרר עד להגשה.
מכינים נאמס: כל זמן העבודה דפי התחרה יהיו במקפיא. להוציא בכל פעם שני דפים ואת השאר להשאיר במקפיא אחרת הם עלולים להתייבש. מניחים שני דפי תחרה על משטח עבודה, משאירים אותם לנוח 30 שניות, מניחים מהמלית בקצה, סוגרים שני צדדים ומגלגלים לרול. מניחים על צלחת ומעבירים למקרר. ממשיכים כך עם כל שאר הדפים עד שמסיימים. משאירים את הנאמס 1/2 שעה במקרר לפני שמטגנים. מחממים שמן חצי עמוק במחבת לטמפרטורה של 190 מעלות. מטגנים בכל פעם 5 יחידות למשך כ – 2-3 דקות כל צד או עד שהם מזהיבים. הם לא אמורים להיות שחומים אלא די בהירים. מעבירים לרשת צינון.
מגישים: מניחים על צלחת גדולה שטוחה את הנאמס, החסה, הכוסברה, נענע, בזיליקום וצ'ילי. מניחים ליד את הרוטב. איך אוכלים? כורכים 🙂 לוקחים עלה חסה, מניחים בו נאמס, ותוספות, טובלים ברוטב ומתענגים על כל ביס.
בתאבון!
יצא מצויין תודה על הרעיון וההסברים!
כייף ממש לשמוע
ניתן להקפיא את הנאמס לאחר הגלגול?
ולטגן ישר. המקפיא
אני לא הקפאתי. ניסיתי להקפיא וזה לא צלח