יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
סמבוסק במילוי חומוס
ראשי » בצקים » סמבוסק במילוי חומוס

סמבוסק במילוי חומוס

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 31 באוקטובר 2024 7 תגובות

סמבוסק במילוי חומוס שיוצא כמו סופגנייה מלוחה במילוי חומוס מתובל וטעים במיוחד. הם יוצאים כל כך רך ואוריריים וטעימים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
סמבוסק במילוי חומוס

הסמבוסק הם כיסונים ממולאים מהמטבח העירקי. למעשה זה בצק שמרים בסיסי שממלאים בכל מיני מליות ומטגנים או אופים. המלית היותר מוכרת היא מלית חומוס וזו גם המלית שאני הכנתי הפעם. לפני לא מעט שנים כשעוד גרנו במצפה רמון הייתה לי שכנה קווקזית שלימדה אותי להכין פירושקי, שזה ממש אותו בצק, רק שממלאים אותו בבשר או תפוחי אדמה. האמת שכבר מלא מלא זמן אני מתכננת להכין סמבוסק חומוס ואיכשהו לא יצא. הפעם בישלתי מלא חומוסים בשביל להכין ממרח חומוס ביתי והחלטתי להכין עם חלקם סמבוסק. אגב, את החומוסים לחומוס הביתי אני מבשלת כמה שעות, מחלקת לשקיות זיפלוק ומקפיאה. ככה יש לנו תמיד חומוס טרי וטעים שאין מה להשוות לקנוי. והסמבוסק יצא היסטרי!!



סמבוסק במילוי חומוס

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
  • יש לי גם טיק טוק
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • אפשר לבשל חומוס ואפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים, רק לשטוף אותם היטב לפני השימוש.
  • אפשר להקפיא את הסמבוסק עד חודש. כשרוצים להפשיר עוטפים עם נייר כסף ומחממים בתנור על חום של 170 מעלות עד שהם מופשרים לחלוטין. מסירים את נייר הכסף ומחממים עוד דקה – שתיים.

מצרכים לבצק ל – 20 יחידות

  • 1/2 ק"ג קמח (השתמשתי בקמח לכל מטרה 00 של קאפוטו)
  • 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  • 10 גרם סוכר (1 כף)
  • 240 גרם מים (1 כוס)
  • 15 גרם מלח (3 כפיות מדידה)
  • 50 גרם שמן זית (1/4 כוס)

מצרכים למלית חומוס

  • 500 גרם חומוס מבושל מוכן לאכילה (אפשר להשתמש בחומוס משימורים מסונן)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כמון

לטיגון: 1/2 ליטר שמן חמניות

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה, מוסיפים מלח ושמן זית וממשיכים ללוש 10 דקות. מתקבל בצק רך וגמיש ומעט דביק. מעבירים לקערה מקומחת קלות ומתפיחים שעה (בחורף עלול לקחת קצת יותר משעה).

מכינים מלית חומוס: אם מכינים מקופסת שימורים – שוטפים היטב את החומוס וממשיכים. אם מכינים עם גרגרי חומוס יבשים – קונים חומוס מזן בולגרי, לילה לפני משרים אותו ולמחרת מבשלים אותו כמה שעות עם כפית אבקת אפייה עד שהוא רך לחלוטין וממש רואים שהמים סמיכים וג'לטיניים. מסננים מהנוזל ושוקלים 500 גרם למלית. טוחנים את החומוס במעבד מזון ומניחים בצד. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל כ – 20 דקות, מידי פעם מערבבים. מוסיפים למחבת 1/3 כוס מים וממשיכים לטגן עד שהבצל מקבל צבע זהוב עמוק. מוסיפים למחבת את בחומוס הטחון והתבלינים ומטגנים עוד כ – 5 דקות. מכבים להבה ומקררים היטב לטמפרטורת החדר.

מכינים סמבוסק ומטגנים: מחלקים את הבצק ל – 20 כדורים במשקל 40 גרם. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה דק, מניחים כף גדושה מהמלית, משאירים 1.5 ס"מ מרחק מהקצוות וסוגרים לחצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו בטיגון. ממשיכים עם כל כמות הבצק ואת אלה שמילאנו מכסים עם מגבת לחה שלא יתייבשו. מחממים שמן במחבת גבוהה לחום של 190-200 מעלות. מטגנים בכל פעם 4-5 סמבוסקים משני הצדדים עד שהם מקבלים צבע שחום בהיר. מעבירים לרשת צינון. בשלב הזה ניתן לאכול או להקפיא בשקית זיפלוק.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגיות שוקולד מגולגלות עם פיסטוק
    עוגיות שוקולד מגולגלות במילוי קרם פיסטוק
  • תפוחי אדמה מדופדפים
    תפוחי אדמה מדופדפים אפויים בתנור
  • חומוס ביתי ופטריות
    חומוס ביתי בתוספת פטריות חמות
  • מריטוצו
    מריטוצו איטלקי בעיצוב קלאסי וגם בגרסה שלי
חומוס סמבוסק עירקי

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

7 תגובות

  1. תהילה הגב 11 במרץ 2025 בשעה 1:24

    האם חייב את אותו קמח?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 במרץ 2025 בשעה 8:32

      את יכולה כל קמח שאת רגילה לעבוד איתו. זה פשוט קמח הכי איכותי

  2. סאק יאנט הגב 4 בפברואר 2025 בשעה 19:28

    זה מעדן

  3. יעל הגב 7 בנובמבר 2024 בשעה 9:26

    תודה על מתכונים שווים!!!!
    האם לטגן בשמן עמוק ? אם לא כמה שמן לשים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 בנובמבר 2024 בשעה 14:32

      באהבה
      שמן חצי עמוק

  4. רות הגב 4 בנובמבר 2024 בשעה 11:53

    תודה על התכונים המופלאים!!
    האם ניתן לאפות את הסמבוסק ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 בנובמבר 2024 בשעה 9:18

      כן אבל יתקבל מרקם פחות טעים לדעתי

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס