יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
קצת עלי
ראשי » קצת עלי

קצת עלי

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו. באמת שלא הבנתי כלום ושום דבר בכל מה שקשור לעולם הבלוגים והבלוגרים ודי מתוך סקרנות ורצון להנציח את המתכונים שלי ואת הסיפורים שעומדים מאחוריהם התחלתי לכתוב. בהתחלה כתבתי די לעצמי ולעוד 2-3 חברים שידעו על הבלוג. לאט לאט התחילו להגיע תגובות מעוד ועוד אנשים והבנתי שאני לא מדברת יותר לעצמי אלא יש מישהו או מישוהים (אין באמת מילה כזאת :)) שקוראים אותי וזה נתן לי מוטיבציה להמשיך. התחלתי לקבל תגובות ושאלות התייעצות לגבי מתכונים והבנתי שזה תפס. ואז הגיע גם הפייסבוק, שם קיבלתי חשיפה מדהימה וקיבלתי חשיפה מטורפת ואלפי כניסות לבלוג בכל חודש.  עם הזמן הרגשתי שהבית בתפוז קטן עליי ולא מספיק מתאים לתכנים ולמתכונים שלי ושוב, בלי להבין יותר מידי העברתי את הבלוג לפלטפורמה גדולה יותר, בינלאומית – "בלוגר". כתבתי שם כשלוש שנים, גם שם הייתה לבלוג ולמתכונים חשיפה מטורפת והבנתי שאני חייבת בית משלי ולא בית מארח. כמות המבקרים בבלוג הלכה ועלתה מיום ליום ומחודש לחודש ואמרתי לעצמי: למה להיות אורחת אם את יכולה כבר "לקנות" בית משלך והנה אני פה בבית הזה וסוף סוף נעים ונוח לי.

קצת על עצמי

אני נשואה לאהובי גידוש (גידי) ואמא לשלושה בנים מהממיםםםםם שתפגשו אותם כמעט באופן קבוע בפוסטים שלי – אדיר (אדירוש), נאור (חורצ'ק) ונוב (נוביק/בובה). אדירוש, הבן הבכור שלי נשוי למיכלי המקסימה ולשניהם יש את פנונה (רביד) המטריפה ואת דבירביר המהמם (דביר) וארילולי שלנו (אריאל), מה שאומר שאני סבתוש לשלושה.

את האהבה שלי לאפייה גיליתי בגיל 16. אפיתי עוגת גבינה ותותים די מורכבת מספר שהיה לנו בבית: "עוגות גבינה" של רות סירקיס. העוגה יצאה מושלמת ויחסית לנערה שמעולם לא אפתה זו הייתה הצלחה כבירה. כולם התלהבו  והתלקקו ומאז התפקיד הקבוע שלי בבית היה לאפות כל יום חמישי עוגה לשבת וזה בתנאי שמישהו אחר מדיח את הכלים 🙂

הייתי פותחת את התנ"ך של האפייה באותה תקופה – "עוגות לכל עת" של נירה שויאר, מכינה רשימת מצרכים לאמא שלי שהייתה די מבסוטית מזה שהורדתי מעליה את נטל האפייה ונכנסת בשמחה וששון כל יום חמישי לשעת יצירה במטבח.

בניגוד לבשלנים ואופים אחרים, אני לא גדלתי ליד או מתחת לשום סינר של אף אחד-לא של אמא ולא של סבתא ולמען האמת תיעבתי את המטבח והתרחקתי ממנו. כמי שנולדה וגדלה למשפחה מרוקאית מרובת ילדים, כל היום שלנו סבב סביב אוכל. אני אהבתי מאוד לאכול אבל בזה הסתכם בערך הקשר שלי למטבח. אין לי מושג מה היה אותו דבר שמשך אותי באותו יום חמישי לאפות את אותה עוגת גבינה ותותים שגרמה לי להתאהב קשות באפייה ולהתמכר להרגשת הסיפוק שיש בכל פעם שמשהו הצליח לי.

לבשל התחלתי רק אחרי שנישאתי לאהובי והחצי השני שלי עד היום. כאיש צבא קבע הוא נשלח לשרת במצפה רמון הרחוקה. ארזנו את מעט הציוד שהיה לנו, תינוק בן חודשיים ועברנו לעיירה הדרומית שכוחת האל. לא אלאה אתכם בסיפורים על התאקלמות שארכה שלוש שנים (!), על געגועים אינסופיים למשפחה ועל הקושי האדיר (תרתי משמע) שהיה לי בגידול ילד ראשון לבד ורחוק מהמשפחה, אלא רק על הגעגועים העזים לאוכל של אמא שהייתי כל כך רגילה לאכול כל צהריים בבית ילדותי.

הגעגועים העצומים למשפחה, לתבשילים הביתיים ולריחות של בית, הובילו אותי למטבח בניסיון לשחזר את המאכלים שהייתי רגילה לאכול בבית.  חסרת כל ידע, הבנה או ניסיון בסיסי בבישול אימצתי לי את ספר "הבישול המרוקאי" ודבקתי במתכונים באדיקות. משפט שחרוט לי עד היום הוא משפט שאמר חמי ז"ל לבעלי: איך תתחתן איתה ואפילו חביתה היא לא יודעת להכין. מה תאכל?? כן, גבר מרוקאי שרק דאג לבן שלו וחבל שנפטר שנתיים אחרי שנישאנו ולא זכה לראות את הבן שלו שבע ומרוצה 🙂 🙂

נחזור לספר המרוקאי-  אני חייבת לציין שכל מה שהכנתי משם הצליח בגדול והיה זהה בדיוק לטעמים שהכרתי בבית. עם הזמן קיבלתי ביטחון, בעיקר בשל התגובות החיוביות מהסביבה וניסיתי יותר ויותר מתכונים חדשים ומורכבים עד שלמדתי את כל רזי הבישול והאפייה המרוקאים. היום אני פתוחה ואוהבת לבשל ולטעום מאכלים מכל העדות.

את כל המתכונים שאני מעלה לבלוג אני מכינה לבני המשפחה האהובים שלי ולחברים. אני מעלה מתכון רק כאשר אני בטוחה שהוא מדויק וברור להכנה. על מנת למנוע אי הבנות וחוסר התאמה, כל הכמויות נמדדות בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים ואני יותר מממליצה לקנות משקל פשוט וסט של כוסות וכפות מדידה. לכל מתכון אני מצרפת את כל הטיפים הכי קטנים על מנת שיצליח ואני מבטיחה שאם תיצמדו למתכון ולהוראות ההכנה תקצרו הצלחה ומחמאות מהסובבים אתכם.

כבלוגרית, מידי פעם אני מקיימת שיתופי פעולה עם חברות מזון  או משרדי יח"צ. אני מקבלת מוצרים, מפתחת מהם מתכון ומפרסמת אותם. למרות המחויבות שלי לאותן חברות,לעולם לא אפרסם מוצר שלא הייתי מרוצה ממנו במאה אחוזים ופעמים רבות אני בעצמי נחשפת למוצרים מדהימים שלעולם לא הייתי קונה אותם לולא הייתי מקבלת אותם לסקירה ומאמצת אותם באופן קבוע.

אז אחרי שחפרתי לכם אני שולחת אתכם לסיור בבלוג, להכין ולצלם כי היום מה שלא צילמת כאילו לא הכנת 🙂 לכל שאלה, בעייה או תהייה אני כאן לשירותכם וגם בפייסבוק.

אני אשמח מאוד אם תירשמו לעדכונים בבלוג ובכל פעם שאעלה מתכון חדש תקבלו אותו ישירות לאימייל שלכם. בצד שמאל בבלוג יש את תיבת ההרשמה, כל מה שצריך זה להכניס את המייל שלכם וזהו! כך תהיו רשומים לעדכונים מהבלוג ובכל פעם שאפרסם מתכון אתם תהיו הראשונים לקבלו.

כדאי לכם גם לעקוב אחריי  באינסטגרם כי דברים שרואים משם לא רואים מכאן. שם המשתמש שלי באינסטגרם: yehudit_aviv (לחיצה על השם ואתם שם).

מקווה מאוד שתהנו ותרוצו לספר לחבר'ה 🙂

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
« הקודם
הבא »

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב
הסרטונים שרצים לי בפיד עושי הסרטונים שרצים לי בפיד עושים אותי רעבהההה אז הכנתי לי בטטה בטוסטר🤷‍♀️. את הכדורים הטעימים האלה תכינו מחר, הם מלוחים ויאזנו את המתיקות של הסופגנייה.  רוצים מתכון? תכתבו לי בפרטי ואשלח לכם לינק
קובה קוקוס עם פרלינים של נוטלה וגבינת שמנת. זה טעים בטירוף והמתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
סופגניות מהירות הכנה עם טרי סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק. נולדו לחלוטין במקרה. הסיפור המלא והמתכון כרגיל בבלוג שלי ״הלוחשת לאוכל״
הסיר טיגון המעולה שמגיע עם מדחום ורשת צינון מובנית עכשיו בהנחה של20%  וגם כל האתר בהנחה בהזנת קוד קופון:yehudit20
מה עם הסלט איזונים של יום ראשון? לכו לקורל חוטה המדהימה שהכינה היום סלט מטריף
@
תשמרו!! אתם לא תפסיקו להכין את הטעימות האלה.
הסיר טיגון של מגנוס מגיע עם מדחום וגם כל האתר בהנחה של20% ליומיים. קוד קופון:yehudit20
כנסו לגוגל ותכתבו: הלוחשת לאוכל סופגניות עננים מרובעות בסגנון ניו אורלינס.
תתכוננו לאכול עננים ותיזהרו כי אי אפשר להפסיק.
שמה לכם לינק למתכון גם בסטורי שלי ושומרת בהיילייטס
יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? יש פה מישהו שלא אוהב שוקולד? ופיסטוק? ואת שניהם יחד? איןןן אין טעים כזה! המתכון בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל ויהיה גם לינק בסטורי
שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת שתי פוקצ׳ות -אחת בסיר יציקת ברזל ואחת בתבנית אמאיל. שתיהן יצאו מעולות והן כמובן של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה של25%. הנחה מיוחדת שלא תחזור!!
קוד קופון:yehudit25
ספינג׳ בהתפחה ארוכה במקרר. יוצא הרבה יותר אוורירי וקריספי. אפשר להכין בשישי ולטגן מייד במוצאי שבת בלי המתנה.
סיר טיגון עם מדחום, רשת צינון ומתנה סט פומפיות עכשיו בהנחה של25% באתר של מגנוס. פרטים אצלי בסטורי ובפרטי.  וגם כל האתר בהנחה של25%
קוד קופון:yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל, בסטורי שלי ויישמר בהיילייטס
לא רק המתכון המדוייק מזמן בבלוג, גם מלאאא טיפים שיגרמו לכם להצליח ולאפות פחזניות מושלמות. תכתבו בגוגל פחזניות או לא להיות הלוחשת לאוכל
שמה לכם לינק גם בסטורי
אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידו אין מי שלא אוהב מאפי/ פשטידות פילו. בכל ארוחה היא מתחסלת ראשונה ובצדק!
אפיתי אותה בתבנית אמאיל של מגנוס שמגיעה במארז של שלוש תבניות. גם התבניות וגם כל האתר של מגנוס בהנחה של25%
קוד קופון:Yehudit25
המתכון בבלוג הלוחשת לאוכל
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס