שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו. באמת שלא הבנתי כלום ושום דבר בכל מה שקשור לעולם הבלוגים והבלוגרים ודי מתוך סקרנות ורצון להנציח את המתכונים שלי ואת הסיפורים שעומדים מאחוריהם התחלתי לכתוב. בהתחלה כתבתי די לעצמי ולעוד 2-3 חברים שידעו על הבלוג. לאט לאט התחילו להגיע תגובות מעוד ועוד אנשים והבנתי שאני לא מדברת יותר לעצמי אלא יש מישהו או מישוהים (אין באמת מילה כזאת :)) שקוראים אותי וזה נתן לי מוטיבציה להמשיך. התחלתי לקבל תגובות ושאלות התייעצות לגבי מתכונים והבנתי שזה תפס. ואז הגיע גם הפייסבוק, שם קיבלתי חשיפה מדהימה וקיבלתי חשיפה מטורפת ואלפי כניסות לבלוג בכל חודש. עם הזמן הרגשתי שהבית בתפוז קטן עליי ולא מספיק מתאים לתכנים ולמתכונים שלי ושוב, בלי להבין יותר מידי העברתי את הבלוג לפלטפורמה גדולה יותר, בינלאומית – "בלוגר". כתבתי שם כשלוש שנים, גם שם הייתה לבלוג ולמתכונים חשיפה מטורפת והבנתי שאני חייבת בית משלי ולא בית מארח. כמות המבקרים בבלוג הלכה ועלתה מיום ליום ומחודש לחודש ואמרתי לעצמי: למה להיות אורחת אם את יכולה כבר "לקנות" בית משלך והנה אני פה בבית הזה וסוף סוף נעים ונוח לי.
קצת על עצמי
אני נשואה לאהובי גידוש (גידי) ואמא לשלושה בנים מהממיםםםםם שתפגשו אותם כמעט באופן קבוע בפוסטים שלי – אדיר (אדירוש), נאור (חורצ'ק) ונוב (נוביק/בובה). אדירוש, הבן הבכור שלי נשוי למיכלי המקסימה ולשניהם יש את פנונה (רביד) המטריפה ואת דבירביר המהמם (דביר) וארילולי שלנו (אריאל), מה שאומר שאני סבתוש לשלושה.
את האהבה שלי לאפייה גיליתי בגיל 16. אפיתי עוגת גבינה ותותים די מורכבת מספר שהיה לנו בבית: "עוגות גבינה" של רות סירקיס. העוגה יצאה מושלמת ויחסית לנערה שמעולם לא אפתה זו הייתה הצלחה כבירה. כולם התלהבו והתלקקו ומאז התפקיד הקבוע שלי בבית היה לאפות כל יום חמישי עוגה לשבת וזה בתנאי שמישהו אחר מדיח את הכלים 🙂
הייתי פותחת את התנ"ך של האפייה באותה תקופה – "עוגות לכל עת" של נירה שויאר, מכינה רשימת מצרכים לאמא שלי שהייתה די מבסוטית מזה שהורדתי מעליה את נטל האפייה ונכנסת בשמחה וששון כל יום חמישי לשעת יצירה במטבח.
בניגוד לבשלנים ואופים אחרים, אני לא גדלתי ליד או מתחת לשום סינר של אף אחד-לא של אמא ולא של סבתא ולמען האמת תיעבתי את המטבח והתרחקתי ממנו. כמי שנולדה וגדלה למשפחה מרוקאית מרובת ילדים, כל היום שלנו סבב סביב אוכל. אני אהבתי מאוד לאכול אבל בזה הסתכם בערך הקשר שלי למטבח. אין לי מושג מה היה אותו דבר שמשך אותי באותו יום חמישי לאפות את אותה עוגת גבינה ותותים שגרמה לי להתאהב קשות באפייה ולהתמכר להרגשת הסיפוק שיש בכל פעם שמשהו הצליח לי.
לבשל התחלתי רק אחרי שנישאתי לאהובי והחצי השני שלי עד היום. כאיש צבא קבע הוא נשלח לשרת במצפה רמון הרחוקה. ארזנו את מעט הציוד שהיה לנו, תינוק בן חודשיים ועברנו לעיירה הדרומית שכוחת האל. לא אלאה אתכם בסיפורים על התאקלמות שארכה שלוש שנים (!), על געגועים אינסופיים למשפחה ועל הקושי האדיר (תרתי משמע) שהיה לי בגידול ילד ראשון לבד ורחוק מהמשפחה, אלא רק על הגעגועים העזים לאוכל של אמא שהייתי כל כך רגילה לאכול כל צהריים בבית ילדותי.
הגעגועים העצומים למשפחה, לתבשילים הביתיים ולריחות של בית, הובילו אותי למטבח בניסיון לשחזר את המאכלים שהייתי רגילה לאכול בבית. חסרת כל ידע, הבנה או ניסיון בסיסי בבישול אימצתי לי את ספר "הבישול המרוקאי" ודבקתי במתכונים באדיקות. משפט שחרוט לי עד היום הוא משפט שאמר חמי ז"ל לבעלי: איך תתחתן איתה ואפילו חביתה היא לא יודעת להכין. מה תאכל?? כן, גבר מרוקאי שרק דאג לבן שלו וחבל שנפטר שנתיים אחרי שנישאנו ולא זכה לראות את הבן שלו שבע ומרוצה 🙂 🙂
נחזור לספר המרוקאי- אני חייבת לציין שכל מה שהכנתי משם הצליח בגדול והיה זהה בדיוק לטעמים שהכרתי בבית. עם הזמן קיבלתי ביטחון, בעיקר בשל התגובות החיוביות מהסביבה וניסיתי יותר ויותר מתכונים חדשים ומורכבים עד שלמדתי את כל רזי הבישול והאפייה המרוקאים. היום אני פתוחה ואוהבת לבשל ולטעום מאכלים מכל העדות.
את כל המתכונים שאני מעלה לבלוג אני מכינה לבני המשפחה האהובים שלי ולחברים. אני מעלה מתכון רק כאשר אני בטוחה שהוא מדויק וברור להכנה. על מנת למנוע אי הבנות וחוסר התאמה, כל הכמויות נמדדות בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים ואני יותר מממליצה לקנות משקל פשוט וסט של כוסות וכפות מדידה. לכל מתכון אני מצרפת את כל הטיפים הכי קטנים על מנת שיצליח ואני מבטיחה שאם תיצמדו למתכון ולהוראות ההכנה תקצרו הצלחה ומחמאות מהסובבים אתכם.
כבלוגרית, מידי פעם אני מקיימת שיתופי פעולה עם חברות מזון או משרדי יח"צ. אני מקבלת מוצרים, מפתחת מהם מתכון ומפרסמת אותם. למרות המחויבות שלי לאותן חברות,לעולם לא אפרסם מוצר שלא הייתי מרוצה ממנו במאה אחוזים ופעמים רבות אני בעצמי נחשפת למוצרים מדהימים שלעולם לא הייתי קונה אותם לולא הייתי מקבלת אותם לסקירה ומאמצת אותם באופן קבוע.
אז אחרי שחפרתי לכם אני שולחת אתכם לסיור בבלוג, להכין ולצלם כי היום מה שלא צילמת כאילו לא הכנת 🙂 לכל שאלה, בעייה או תהייה אני כאן לשירותכם וגם בפייסבוק.
אני אשמח מאוד אם תירשמו לעדכונים בבלוג ובכל פעם שאעלה מתכון חדש תקבלו אותו ישירות לאימייל שלכם. בצד שמאל בבלוג יש את תיבת ההרשמה, כל מה שצריך זה להכניס את המייל שלכם וזהו! כך תהיו רשומים לעדכונים מהבלוג ובכל פעם שאפרסם מתכון אתם תהיו הראשונים לקבלו.
כדאי לכם גם לעקוב אחריי באינסטגרם כי דברים שרואים משם לא רואים מכאן. שם המשתמש שלי באינסטגרם: yehudit_aviv (לחיצה על השם ואתם שם).
מקווה מאוד שתהנו ותרוצו לספר לחבר'ה 🙂