אחת המנות היותר טובות שהכנתי לאחרונה. השומר עכשיו בשיא הטעם שלו ויחד עם מלית הבשר והרוטב החמצמץ הוא הופך למושלם וטעים בטירוף
שומר זה אחד הירקות הכי אהובים עלי. כשהוא בעונה, שזה ממש עכשיו, אני אוהבת להכין אותו כסלט עם לימון או עם תפוזים ואני יכולה לנשנש בלי סוף. תנסו גם לצלות אותו בתנור ולבשל אותו עם עוף או בשר. בכל מצב הוא טעים בטירוף.
הפעם החלטתי למלא אותו, ממש כמו שאני מכינה את לבבות הארטישוק הממולאים, רק עם רוטב אחר, של עלי סלק וסלרי שמתבשלים ברוטב חמצמץ בתנור. הכל יוצא כל כך רך ונימוח ובאמת שזו אחת המנות היותר טובות שהכנתי.
זה רק נראה מורכב, זה מאוד פשוט להכנה
מבט פנימי
שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את כל השלבים כולל שלב הטיגון, להקפיא וכשרוצים, מפשירים ומבשלים ברוטב.
לתערובת הקציצות
- 300 גרם בשר בקר טרי טחון שמן
- 200 גרם בשר שווארמה נקבה טחון (אפשר גם עוף טחון)
- 1 בצל גדול
- ½ חבילה פטרוזיליה
- חצי כוס עלי סלרי
- 3 כפות פירורי לחם
- ½ כפית בהרט לקציצות
- ¼ כפית קינמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס מי סודה
לטיגון
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח
- 1.5 כוסות שמן
- 4-5 יחידות שומר גדול
לרוטב
- 2 חבילות עלי סלק (מנגולד) קצוץ גס
- 2 כוסות עלי סלרי קצוצים
- 2 עצמות מח/אסאדו
- 7 שיני שום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- מיץ לימון שלם
- 2 כוסות מים
אופן הכנה
מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את שני סוגי הבשרים הטחונים.
טוחנים את הבצל במעבד מזון, קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי ושמים בקערת הבשר הטחון.
מוסיפים את פירורי הלחם, כל התבלינים, השמן ומי הסודה ומערבבים טוב טוב את הבשר במשך כמה דקות עד שהוא מתאחד והופך דביק. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעה ואפשר גם כמה שעות.
מכינים את השומר למילוי: בעזרת סכין חדה חוצים לשניים את פלחי השומר ומפרידים אותם (תיעזרו בסרטון באינסטגרם) זה קורה די בקלות.
ממלאים כל פלח שומר בבשר, טובלים בביצה וקמח ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה יפה.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב.
מוסיפים לסיר את השום, מלח, פלפל שחור,כורכום ומיץ לימון ומערבבים חצי דקה.
שמים בסיר את עלי הסלק ועלי הסלרי ומערבבים, מבשלים כמה דקות עד שהירק מאבד מעט את הנפח.
מניחים במרכז את עצמות המח וממשיכים לבשל 10-15 דקות.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
כשהרוטב טעים ומתובל טוב מניחים את השומר בצורה מעגלית ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר בנייר אפייה ונייר כסף.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מבשלים את הסיר בתנור על רשת במרכז התנור למשך שעה וחצי – שעתיים עד שרוב הרוטב הצטמצם.
מסירים את הכיסוי, מגבירים את חום התנור ל – 180 מעלות, מעבירים למצב גריל למשך 10 דקות.
מגישים עם לחם או אורז.
מתכון מעולה! עשיתי בלי עצמות
שלום אפשר לבשל על הגז במקום בתנור תודה רבה נראה מעולה
אפשר אבל מאוד ממליצה בתנור. בישול עדין, איטי ואחיד
תודה רבה על המתכון, עשיתי פעמיים בלי עצמות. הוא פשוט מושלם!
מעולה
אפשר להחליף את הסודה במשהו אחר?
סודה לשתייה
מה יכול להחליף את העצמות?
למה להחליף?
היי , במה להחליף את הקמח בפסח? בקמח מצה? לא יהרוס?
יש קמח מצה דק במיוחד לעוגות. הוא מצויין
האם חייב מלח אטלנטי ?
לא חייב כלום, אבל אם רוצים טעמים טובים אז משתמשים בחומרים טובים. מלח ים אטלנטי בריא יותר וטעים יותר
מה זה בשר שאוורמה?
איזה מספרים זה התערבות של הבשרים הטחונים?
שווארמה זה הודו. את פשוט מבקשת מהקצב. את יכולה לשים גם פרגיות או חזה עוף
אפשר רוטב אדום ולא חמצמץ?
אפשר מה שאוהבים