יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים
ראשי » בשר » שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים

שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 2 בפברואר 2023 17 תגובות

אחת המנות היותר טובות שהכנתי לאחרונה. השומר עכשיו בשיא הטעם שלו ויחד עם מלית הבשר והרוטב החמצמץ הוא הופך למושלם וטעים בטירוף

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים

שומר זה אחד הירקות הכי אהובים עלי. כשהוא בעונה, שזה ממש עכשיו, אני אוהבת להכין אותו כסלט עם לימון או עם תפוזים ואני יכולה לנשנש בלי סוף. תנסו גם לצלות אותו בתנור ולבשל אותו עם עוף או בשר. בכל מצב הוא טעים בטירוף.

הפעם החלטתי למלא אותו, ממש כמו שאני מכינה את לבבות הארטישוק הממולאים, רק עם רוטב אחר, של עלי סלק וסלרי שמתבשלים ברוטב חמצמץ בתנור. הכל יוצא כל כך רך ונימוח ובאמת שזו אחת המנות היותר טובות שהכנתי.

  • מכינים את השומר למילוי
  • ממלאים בבשר
  • טובלים בביצה וקמח
  • מטגנים צד ראשון
  • מטגנים צד שני
  • מחכים לרוטב
  • נכנסו לרוטב

זה רק נראה מורכב, זה מאוד פשוט להכנה

מבט פנימי

שומר ממולא בשר ברוטב עלי סלק חמצמצים

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין את כל השלבים כולל שלב הטיגון, להקפיא וכשרוצים, מפשירים ומבשלים ברוטב.

לתערובת הקציצות

  • 300 גרם בשר בקר טרי טחון שמן
  • 200 גרם בשר שווארמה נקבה טחון (אפשר גם עוף טחון)
  • 1 בצל גדול
  • ½ חבילה פטרוזיליה 
  • חצי כוס עלי סלרי
  • 3 כפות פירורי לחם
  • ½ כפית בהרט לקציצות
  • ¼ כפית קינמון 
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מי סודה

לטיגון

  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כוסות שמן

  • 4-5 יחידות שומר גדול

לרוטב

  • 2 חבילות עלי סלק (מנגולד) קצוץ גס
  • 2 כוסות עלי סלרי קצוצים
  • 2 עצמות מח/אסאדו
  • 7 שיני שום
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • מיץ לימון שלם
  • 2 כוסות מים

אופן הכנה

מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את שני סוגי הבשרים הטחונים.

טוחנים את הבצל במעבד מזון, קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי ושמים בקערת הבשר הטחון.

מוסיפים את פירורי הלחם, כל התבלינים, השמן ומי הסודה ומערבבים טוב טוב את הבשר במשך כמה דקות עד שהוא מתאחד והופך דביק. מכסים ומעבירים למקרר למינימום שעה ואפשר גם כמה שעות.

מכינים את השומר למילוי: בעזרת סכין חדה חוצים לשניים את פלחי השומר ומפרידים אותם (תיעזרו בסרטון באינסטגרם) זה קורה די בקלות.

ממלאים כל פלח שומר בבשר, טובלים בביצה וקמח ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה יפה.

מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר סוטאז' רחב.

מוסיפים לסיר את השום, מלח, פלפל שחור,כורכום ומיץ לימון ומערבבים חצי דקה.

שמים בסיר את עלי הסלק ועלי הסלרי ומערבבים, מבשלים כמה דקות עד שהירק מאבד מעט את הנפח.

מניחים במרכז את עצמות המח וממשיכים לבשל 10-15 דקות.

מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

כשהרוטב טעים ומתובל טוב מניחים את השומר בצורה מעגלית ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר בנייר אפייה ונייר כסף.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מבשלים את הסיר בתנור על רשת במרכז התנור למשך שעה וחצי – שעתיים עד שרוב הרוטב הצטמצם.

מסירים את הכיסוי, מגבירים את חום התנור ל – 180 מעלות, מעבירים למצב גריל למשך 10 דקות.

מגישים עם לחם או אורז.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עלי סלק ממולאים קציצות דגים
    עלי סלק ממולאים קציצות דגים ומבושלים ברוטב פולים
  • פלפלונים ממולאים
    פלפלונים קטנים ממולאים בשר ואורז
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • סלט ירוק עם קריספי בטטה
    סלט ירוק ברוטב אגוזי מלך ובטטה קריספית
בשר ממולאים שומר שומר ממולא

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

17 תגובות

  1. עינב הגב 6 ביוני 2023 בשעה 14:38

    מתכון מעולה! עשיתי בלי עצמות

  2. חופית כהן הגב 19 במאי 2023 בשעה 15:15

    שלום אפשר לבשל על הגז במקום בתנור תודה רבה נראה מעולה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 במאי 2023 בשעה 12:53

      אפשר אבל מאוד ממליצה בתנור. בישול עדין, איטי ואחיד

  3. עינב הגב 20 באפריל 2023 בשעה 10:01

    תודה רבה על המתכון, עשיתי פעמיים בלי עצמות. הוא פשוט מושלם!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 באפריל 2023 בשעה 14:10

      מעולה

  4. פולינה הגב 15 בפברואר 2023 בשעה 18:04

    אפשר להחליף את הסודה במשהו אחר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2023 בשעה 9:40

      סודה לשתייה

  5. מירב הגב 13 בפברואר 2023 בשעה 10:29

    מה יכול להחליף את העצמות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בפברואר 2023 בשעה 14:08

      למה להחליף?

      • מעיין הגב 21 באפריל 2024 בשעה 18:51

        היי , במה להחליף את הקמח בפסח? בקמח מצה? לא יהרוס?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2024 בשעה 10:30

          יש קמח מצה דק במיוחד לעוגות. הוא מצויין

  6. דקלה הגב 8 בפברואר 2023 בשעה 11:30

    האם חייב מלח אטלנטי ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בפברואר 2023 בשעה 10:04

      לא חייב כלום, אבל אם רוצים טעמים טובים אז משתמשים בחומרים טובים. מלח ים אטלנטי בריא יותר וטעים יותר

      • אורנית הגב 12 בפברואר 2023 בשעה 19:24

        מה זה בשר שאוורמה?
        איזה מספרים זה התערבות של הבשרים הטחונים?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בפברואר 2023 בשעה 8:06

          שווארמה זה הודו. את פשוט מבקשת מהקצב. את יכולה לשים גם פרגיות או חזה עוף

  7. יפית הגב 5 בפברואר 2023 בשעה 9:02

    אפשר רוטב אדום ולא חמצמץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 בפברואר 2023 בשעה 12:14

      אפשר מה שאוהבים

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס