מרק עשיר מאוד, סמיך, טעים ובריא. מרק ירקות ששילבתי בו עדשים חומות וקינואה. הקינואה מסמיכה את המרק והופכת אותו מסתם מרק ירקות למרק סמיך וטעים במיוחד
מרק ירקות עשיר במיוחד שהוספתי לו עדשים וקינואה. המרק יוצא כל כך עשיר וטעים ועם סמיכות מושלמת, ממש כמו שאני אוהבת. הקור ההזה שולח אותי כל פעם מחדש למטבח לרקוח מרק חדש וזה מה שיצא ויצא מעולה.
מרק ירקות עם עדשים וקינואה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את העדשים אני משרה לילה במים רותחים וכך הם מתרככים בקלות ומהר, אפשר להשרות גם רק שעתיים במים רותחים.
- בתחילת החורף אני קונה את כל סוגי הקטניות, משרה במים רותחים לילה ומקפיאה בשקיות במנות קטנות וכך בכל פעם שמתחשק לי מרק או תבשיל, יש קטניות מוכנות לבישול.
- אפשר לשלב במרק כל ירק שאוהבים.
- הקינואה מסמיכה את המרק אבל אם לא אוהבים אפשר לשים במקומה אורז .
מצרכים לסיר גדול
- 2 עצמות מח או כל עצם אחרת
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 כוסות עלי סלרי
- 3 גזרים
- 3 תפוחי אדמה
- 1/2 ק"ג עדשים חומות שהושרו כמה שעות במים רותחים וסוננו
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית זרעי כמון/כמון טחון
- 1/3 כוס קינואה
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
חותכים לקוביות קטנות בגודל של כ- 1.5 ס"מ את הבצל, הגזר ותפוחי האדמה וקוצצים את עלי הסלרי.
מחממים שמן זית בסיר גדול ועמוק ומטגנים את עצמות המח, את הבצל והסלרי כמה דקות טובות כך שהעצמות והירקות ישחררו את הטעמים שלהם למרק.
מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם.
מוסיפים לסיר את העדשים ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד ל – 3/4 מגובה הסיר ומבשלים כשעה או עד שהירקות רכים.
מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום וכמון וממשיכים לבשל עוד 1/2 שעה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
כשהמרק נראה די מוכן והטעמים טובים מוסיפים את הקינואה ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד כ – 20-30 דקןת עד שהקינואה מוכנה.
איך זה יהיה, במקום קינואה גריסים?
ובנוסף להוסיף דלעת וחומוס מבושל? ישתלב לדעתך?
יהיה מעולה כל מה שציינת
שלום יהודית
האם "2 עצמות מח או כל עצם אחרת" זה MUST או שאפשר בלי?
ואותה שאלה לגבי זרעי כמון או כוסברה
אין על המתכונים שלך
זה המרק. אם רוצים טעמים עמוקים וטובים אז לא מוותרים על חלק מהמצרכים אלא אם אתם צמחוניים. לגבי תבלינים זה עניין של טעם. שום דבר לא חובה
היי יהודית, יש לך רעיון במה אפשר להחליף את המח עצם בשביל מרק צמחוני?
פשוט לוותר