עוגת קוקוס ואגוזים לימונית. עוגה קלה מאוד להכנה שמכיניםבסיר פלא. העוגה יוצאת גבוהה מאוד, עסיסית, רכה וטעימה במיוחד עם ארומה לימונית
אצלנו בשבת חייבת להיות לפחות עוגה אחת "יבשה". מה זה יבשה?? בלי קרמים וקצפות. אי אפשר לקרוא לה יבשה כי היא כל כך עסיסית ורכה, אבל ככה מכנים עוגות שהן ללא קצפות וקרמים. החצי שלי, חייב בבוקר שבת את כוס הנס קפה שלו עם עוגת תפוזים או עוגת שייש טובה. הפעם החלטתי לגוון קצת ואלתרתי עוגת קוקוס עם המון גרידת לימון, מחית לימון לחיזוק הלימוניות והרבה אגוזים. יצאה עסיסית מאוד, גבוהה וטעימה.
זה לא דובדבנים…זה פיטנגו היישר מהגינה שלנו
עוגת קוקוס ואגוזים לימונית
לפני שמתחילים:
- סיר פלא לא משמנים!
- במידה ואין סיר פלא – ניתן לאפות בתבנית אפייה רגילה משומנת.
- קרם קוקוס קונים בכל סופר על המדפים של מוצרים אסיאתיים.
- ניתן לשים שמנת מתוקה/צמחית באותה כמות במקום קרם קוקוס.
- ניתן לשים איזה סוג של אגוזים שאוהבים (פקאנים, בוטנים, לוז…)
מצרכים לסיר פלא בקוטר 28 ס"מ
כל המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מידה אוניברסליות
- 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- ¾ כוס שמן קנולה
- ¼ כוס מחית לימון קפואה (כמו פריגת למשל) או מיץ לימון טרי.
- 1 כוס קרם קוקוס / שמנת מתוקה
- גרידת לימון מלימון שלם גדול (אפשר לשים גרידת תפוז במקום לימון)
- ½ כוס פתיתי קוקוס
- 1 כוס אגוזי מלך טחונים גס
- 1 שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- ½2 כוסות קמח מנופה
אופן הכנה
- לחמם תנור אפייה לחום של 160 מעלות.
- בקערה גדולה לשים 6 חלמונים עם 1 כוס סוכר + 2 שקיות סוכר וניל ולערבב היטב עם מטרפה ידנית.
- להוסיף בזרם דק את השמן תוך כדי טריפה.
- להוסיף את מחית/מיץ הלימון, קרם קוקוס וגרידת לימון ולטרוף היטב עד שהתערובת אחידה.
- לערבב יחד בקערה את פתיתי הקוקוס, אגוזי מלך, אבקת אפייה, מלח וקמח.
- לטרוף את תערובת הקמח לתוך תערובת החלמונים רק עד לאחידות.
- להניח את החלבונים בקערת המיקסר ולהתחיל להקציף 2 דקות, להוסיף את ½ כוס הסוכר הנותרת בהדרגה ולהקציף כמה דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
- להעביר 1/3 מכמות הקצף לתערובת החלמונים ולטרוף יחד (השוואת מרקמים). את יתרת הקצף להוסיף בתנועות קיפול ובעדינות כדי לא להוריד את נפח התערובת.
- לצקת לסיר פלא לא משומן , להניח על רשת בשליש התחתון של התנור ולאפות 60-70 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וכשמחדירים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא יבש.
- לצנן היטב לפני שמחלצים מהתבנית.
כשאת כותבת ביצים גדולות, הכוונה ללאר'ג, נכון? ואם אני משתמשת ב s, כמה ביצים צריך להוסיף לעומת הלאר'ג?
היי חגית,
אני קונה ביצי משק. לדעתי זה לארג'. לא מתמצאת במידות. לדעתי תוסיפי 2-3 ביצים