לחמניות ביתיות אני מכינה כמעט כל יום שישי. יש תבשילים שאני מכינה רק בימי שישי והם הולכים רק עם לחמניות ביתיות…עניין של הרגל וטעם של בית
לחמניות ביתיות שאני מכינה כמעט כל יום שישי לצהריים. אני מכינה כמות גדולה, מקפיאה כך שנשאר לכל השבוע. החצי המהמם שלי מאוד אוהב לחמים ביתיים כך שאם נשאר ואני מקפיאה, אני לא דואגת שזה לא ייאכל.
לחמניות ביתיות
חומרים ל- 15-20 לחמניות בינוניות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 5 כפות גדושות סוכר
- 1 כף גדושה מלח
- 1/2 כוס שמן קנולה
- בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- לשים קמח מנופה במיקסר ולערבב לתוכו את השמרים.
- להתחיל לערבל על מהירות איטית.
- להוסיף ביצים, סוכר ושמן.
- להתחיל להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה.
- להוסיף מלח ולהמשיך ללוש 10 דקות.
- הבצק צריך להיות רך וגמיש ונוח לעבודה.
- להעביר לקערה משומנת, לשמן את הבצק מעט גם מלמעלה (רצוי בתרסיס שמן אבל לא חובה).
- לכסות בניילון ולהתפיח כשעה (בחורף ייקח לבצק זמן רב יותר לתפוח).
- לחלק את הבצק ל- 20 יחידות ולתת להם לנוח 10 דקות.
- לעצב לחמנייה עגולה מכל חתיכת בצק ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה של חצי שעה (או עד שמכפילות את הנפח).
- לחמם תנור ל- 180 מעלות, למרוח ביצה ולפזר שומשום.
- לאפות עד להשחמה יפה של הלחמניות. זה לוקח בין 20-30 דקות.
- להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח. זה שומר על רכות הלחמניות.
הלחמניות יצאו לי שטוחות וקשות בחלק החיצוני. הדבר היחיד שעשיתי שונה הוא שנתתי לעיגולי הבצק יותר זמן לתפוח כ-40 דק' יותר – זו הסיבה?
בנוסף רציתי לשאול –
א. כמה חמה צריכה להיות הסביבה בה הבצק תופח בפעם הראשונה? רצוי לשים בתנור פתוח על 40 מעלות נגיד?
ב. האם בהתפחות הבאות גם צריך לתפוח בסביבה חמימה או שזה כבר לא משנה.
היי קרן,
את כנראה הגעת להתפחת יתר שהפילה את הבצק במקום להשאיר אותו תפוח. למה להתפיח 40 דקות יותר ממה שצריך?
כרגע מזג האוויר מספיק חם ואין צורך להכניס לתנור ובכללי אני אישית לא אוהבת להכניס לתנור. בחורף כשקר אני פשוט מכסה את הבצק בשמיכה.
לבצק יש חיים משלו וחייב להבין את ההתנהגות שלו ולהפעיל שיקול דעת, אחרת הבצק תופח תפיחת יתר, מחמיץ ולעולם לא ייצאו לך לחמניות תפוחות ואווריריות. בפעם הבאה פשוט תיצמדי למתכון וגם תפעילי שיקול דעת מתי הלחמניות מספיק תפוחות כדי להיכנס לתנור.
בהצלחה!
את מדהימה אני עפה על מתכונים שלך
כל כך מדוייקים
בזכותך העזתי להכין גחנון וכבר יודעת בעל פה
ועכשיו זאת פעם ראשונה שטני מכינה לחמניות
הבצק תפח ממשששש ונראה מהמם ונח לעבודה
לקח לי 30 דקות בול
יצא רך כמו ענניםםםםם
תודה תודה
תודהה ליה איזה כייף.
שימי לב שזה שהבצק הכפיל את הנפח לא אומר שהוא בהכרח מוכן לעבודה. יש תהליך שהבצק עובר בזמני ההתפחה אז לא לקצר תהליכים