אותן עוגיות אהובות וממכרות, רק במקום מגולגלות – בריבוע. בשישי האחרון, הכנתי את העוגיות למיכלי ואדירוש שבאו לארוחת שישי עם צ'נונה היפה שלנו. מיכלי מאודדד אוהבת עוגיות תמרים אז פינקתי אותה בריבועיות הטעימות האלה שלא דורשות יותר מידי התעסקות. בימים החמים האלה, אין לי יותר מידי חשק לבלות במטבח ואני מחפשת קיצורי דרך בלי התפשרות על הטעם.
מכינים בצק פריך בקלי קלות (הפעם הכנתי בצק כמו של טארט, בלי אבקת אפייה) משטחים בתבנית, מורחים ממרח תמרים וקינמון, מפזרים הרבה אגוזי מלך או פקאנים, מניחים מעל עוד שכבת בצק והופ לתנור לכחצי שעה, מצננים ופורסים. יוצאות ריבועיות טעימות טעימות.
חומרים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ (36 עוגיות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 3 כוסות קמח רגיל
*זו לא טעות- אין אבקת אפייה במתכון.
למלית
- 3/4 קופסה ממרח תמרים
- 1 כף קינמון
- 1 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
- שמים במעבד מזון חמאה ואבקת סוכר ומעבדים יחד לתערובת קרמית.
- מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים יחד 2 דקות.
- מוסיפים קמח בפעמיים ומעבדים רק עד שמתהווה בצק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משטחים חצי מהבצק על התבנית ודוקרים עם מזלג את כל בסיס הבצק.
- מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון ומורחים שכבה יפה על הבצק.
- מפזרים מעל את האגוזים ומהדקים אותם מעט לתוך התמרים.
- מרדדים על נייר אפייה את החצי השני של הבצק ונעזרים בנייר האפייה כדי להניח אותו על שכבת התמרים והאגוזים. מסדרים את הדפנות של הבצק ודוקרים עם מזלג.
- אופים בתנור שחומם מראש 30-40 דקות עד שהעוגות מזהיבות.
- מצננים היטב ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים בגודל של 2*2 ס"מ בערך.
עוד כמה קטנות
- אין לכם מיקסר? אפשר להכין את הבצק בלי מיקסר, פשוט לערבב הכח יחד אבל בלי הרבה התעסקות עם הבצק, רק לאחד יחד.
- לא אוהבים תמרים? אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים כגון: חלבה, פרג, ריבת חלב, שוקולד, קוקוס ועוד.
- אפשר לערבב יחד את הקינמון והאגוזים ואז למרוח על הבצק.
- רוצים מגולגלות? אפשר לגלגל למגולגלות אבל אז מומלץ לקרר את הבצק שעה במקרר.
- על מנת להקל על הפריסה לקוביות: אפשר לסמן ריבועים בעזרת סכין, לפני האפייה שיקלו על הפריסה אחרי.
- טיפ לאפייה שנכון לגבי כל העוגיות באשר הן: אני אופה עוגיות על חום נמוך יחסית ובמצב טורבו. עוגיות צריכות לעבור מעין "ייבוש" ואז הן מחזיקות טריות הרבה יותר זמן ולא מתרככות אחרי יום או יומיים.
נראה מעולה. אם רוצים להחליף לשוקולד, איזה מומלץ?
בוודאי. כל שוקולד שאת אוהבת חוץ מנוטלה. לנוטלה יש נטייה להתקשות כי יש בו למעשה אחוז גבוה של אגוזי לוז. אם את שמה נוטלה אז תכיני מלית מ – 1.5 כוסות נוטלה
3 ביצים, 1.5 כוסות שמנת מתוקה. תערבבי טוב יחד, תמזגי על הבצק ותמשיכי רגיל. כל שוקולד אחר כמו השחר או ממרחית אין צורך לערבב עם כלום. פשוט תמרחי שכבה יפה וזהו.