פחזניות ברוטב כבדי עוף, לבבות, חזה עוף ופטריות. מנה שאני מכינה קבוע כבר המון המון שנים בחג הראשון של סוכות ובמיוחד לחורצ'ק שלי שמכור לזה ומסוגל לאכול בארוחה אחת 10 פחזניות (כן!)
אין אצלנו סוכות בלי המנה הזאת!! חורצ'ק שלי (נאור) חייב את הפחזניות ברוטב ורק בסוכות. כבר שנים על גבי שנים שאני מכינה מלאאאא פחזניות גדולות מהרגיל שמתמלאות להן ברוטב סמיך וטעים ומוגשות כלאחר כבוד לשולחן החג כמנה ראשונה.
חורצ'ק מטורף על המנה הזאת ואוכל לפחות 10 פחזניות בארוחה אחת (כן!) אז אני מכפילה כמויות, מכינה מלא רוטב וכל פעם מחדש נדהמת איך חורצ'ק מחסל עוד ועוד פחזניות (לאן לעזאזל הוא מכניס אותן??) את הפחזניות האלה אני מכינה עם אבקת אפייה, כך שהן ממש תופחות ומתאימות למנה מלוחה.
פחזניות ברוטב כבדי עוף, לבבות, חזה עוף ופטריות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- איך להכין בצק רבוך וכל הטיפים לבצק המושלם כנסו לכאן.
- אפשר להכין את הפחזניות יום מראש ולשמור בקופסה אטומה או להכין כמה ימים מראש ולהקפיא אותן.
חומרים לכמות של כ- 20 פחזניות גדולות
לפחזניות
- 1 כוס מים (240 מ"ל)
- 100 גרם נטורינה/ 50 גרם שמן זית (1/2 כוס)
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 1/2 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
- 4 ביצים גדולות
לרוטב
- 2 בצלים גדולים
- 1/2 ק"ג כבדי עוף
- 300 גרם חזה עוף
- 1/2 ק"ג לבבות עוף
- 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/4 כוס מים
- 1-2 כפות קורנפלור/קמח
אופן הכנה
מכינים פחזניות: שמים בסיר קטן מים, נטורינה/שמן ומלח ומביאים לרתיחה מלאה.
מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בבת אחת את הקמח לסיר. בעזרת כף עץ מערבבים במרץ עד שמתקבל גוש בצק שנצמד לכף ונפרד מדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים עם וו גיטרה את הבצק כמה דקות עד שהוא מתקרר. מוסיפים את הביצים אחת אחת – אחרי כל הוספת ביצה הבצק מתפרק ואז חוזר לעצמו.
מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים פחזניות בקוטר של כ- 4 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות על מצב טורבו כ- 15-20 דקות, מנמיכים את חום התנור לחום של 170 מעלות ואופים עוד 15-20 דקות עד שהפחזניות שחומות, יציבות ודי יבשות. מוציאים מהתנור ומצננים את הפחזניות.
מכינים את כל מצרכי הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מכשירים את הכבד כמה שניות על רשת, על אש גלויה וחותכים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, חותכים גם את חזה העוף לקוביות בגודל 1*1 ס"מ, מנקים את הלבבות וחוצים לשניים לאורך (שוטפים היטב כדי להיפטר מהדם), פורסים דק את הפטריות. מניחים כל סוג בכלי נפרד כי אני צורבת אותם בנפרד ובסוף מחברת ביניהם ומבשלת לרוטב.
מטגנים את הבצל: מחממים סיר עם שמן זית, כך שיכסה את בסיס הסיר. מטגנים את קוביות הבצל כמה דקות על להבה נמוכה עד לקבלת צבע זהוב יפה. בזמן הטיגון ממליחים ומפלפלים. כשהבצל מוכן מוציאים אותו לקערה וממשיכים.
צורבים את כבד העוף: מוסיפים עוד מעט שמן זית לסיר ומחממים אותו טוב על להבה גבוהה. צורבים את כבדי העוף הקצוצים ממש דקה תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ, רק עד שהם מקבלים צריבה קלה, בזמן הצריבה מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים את הכבד לקערה שבה שמנו את הבצל המטוגן.
צורבים את חזה העוף: מוסיפים לסיר עוד מעט שמן זית וצורבים את חזה העוף גם כ – 2 דקות תוך ערבוב, ממש רק עד שהוא משנה את צבעו ומוכן ב – 80%. בזמן הצריבה מתבלים במלח ופלפל. מוציאים אותו לקערת הבצל והכבד.
מטגנים את הפטריות: שמים את כל הפטריות הפרוסות במחבת ומערבבים עם כף עץ. מזלפים על הפטריות מעט שמן זית ומערבבים כ – 2 דקות עד שהן מאבדות מעט מנפחן ומתרככות. בזמן הצריבה מתבלים במלח ופלפל שחור. משאירים את הפטריות בסיר.
מכינים רוטב: מחזירים את הבצל, הכבד והלבבות לסיר יחד עם הפטריות ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומבשלים 10 דקות. מכינים בלילה מרבע כוס מים ו – 2 כפות קמח/קורנפלור, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר. מרגע שמוסיפים את הבלילה מערבבים כל הזמן, הרוטב יסמיך מייד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הסמיכות מספיקה מכבים את הגז. במידה ורוצים יותר סמיך אפשר לחזור על פעולת ההסמכה עם עוד בלילה שמכינים. במידה ויצא סמיך מידי אפשר לדלל עם מעט מים רותחים.
ההגשה: פורסים את הפחזניות לרוחב אבל לא עד הסוף, ממלאים מעט מהרוטב בתוך הפחזנייה ושמים רוטב גם מעליה ומגישים מייד.
הי יהודית,
אם אני לא משתמשת בחלקי פנים ובחזה אז אני אמורה בעצם להוסיף כמות של כבד?
והאם ניראה לך יצא טוב אם אמלא את הפחזניות בפטה כבד (מהמתכון שיש לך בבלוג, זה עם הריבת בצל) במקום הרוטב הנוכחי ואזלף רוטב פטריות מעל?
תודה רבה מראש!
אוהבת את המתכונים שלך!!
תודה רבה. את יכולה להכניס את המייל שלך בתיבה שמיועדת להרשמה לבלוג
היי. כן. או כבד או פטריות. משהו שיתן גוף לרוטב
מהמם. כייף לשמוע ותודה שחזרת לעדכן. שבת שלום
הכנתי אתמול לארוחת שישי ויצא פשוט מעדן. כיון שלא אוכלים אצלי חלקי פנים, הכנתי רק
עם חזה עוף: השריתי את הקוביות בסילאן, סויה ותרכיז רימונים ובבישול הוספתי גם רסק
עגבניות קטן. הפחזניות יצאו מדהימות. בקיצור- מומלץ!!!
לא. אין צורך לחמם
האם צריך לחמם את הפחזניות לפני ההגשה או מספיק חום הבשר?