יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור
ראשי » ביקורות והמלצות » תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור

תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 9 בספטמבר 2023 13 תגובות

תבנית של ברכות לשנה טובה, מתוקה ומוצלחת! במקום להגיש כל ברכה בצלוחית נפרדת, מכינים הכל בתבנית אחת ומכניסים לתנור לאפיה איטית והטעמים שמתקבלים מדהימים ואף אחד לא ישאיר גרגר של רימון בתבנית

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור

תכף מגיע החג והדבר הראשון שצריך לחשוב עליו אחרי שבנינו את התפריט, זה הברכות שמניחים על השולחן. אני כבר כמה שנים טובות מכינה סיר אחד שבו אני שמה יחד את כל הברכות ואופה בתנור. זה חוסך לי מלא התעסקות מיותרת וזה יוצא כל כך טעים שהכל מתחסל ולא נשאר גרגר אחד של רימון.

ראש השנה הוא לא רק חג, הוא גם היום הראשון בשנה והאמונה היא שיום זה יקבע כיצד ייראו חיינו במשך השנה הקרובה. בדיוק מהסיבה הזו, שמים על שולחן ראש השנה כל מיני מאכלים וסימנים שלמעשה ממסמלים את המשאלות והתקוות לשנה חדשה, פורייה ומוצלחת.



סך הכל מסדרים הכל בתבנית יפה להגשה, במקרה שלי אני אוהבת מאוד להגיש בתבנית אמאיל עם מראה רטרו מהמם שנכנסת לתנור וגם מוגשת לשולחן

תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור

כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה

לפני שמתחילים

  • נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
  • אפשר להכין מראש ללא אפיה ואז לפני כניסת החג לאפות ולהגיש בטמפרטורת החדר.
  • במידה ומארחים הרבה אנשים מכפילים כמויות.

מצרכים

  • צרור עלי סלק
  • 1/2 דלורית
  • 1 כרע (סוג של קישוא)
  • 2 גזר
  • 1 כרישה
  • צרור תמרים מזן ברהי (הצהובים)
  • 10 יחידות לוביה
  • 1 רימון
  • 2 תפוחים אדומים
  • 3 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור
  • 4-5 כפות דבש

אופן הכנה – תבנית בקוטר 30 ס"מ

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מכינים את הירקות והפירות לאפיה: קוצצים את עלי הסלק קולפים את הדלורית וחוצים אותה לאורך. מניחים אותה בין שני כפות עץ ופורסים אותה לרוחב אבל לא עד הסוף (המקלות מונעים את החיתוך עד הסוף) תיעזרו בסרטון פה כדי להבין את אופן החיתוך. עושים את אותו דבר עם הכרע (קישוא) ועם הגזרים. את הכרישה חותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מחלצים את הגרגרים מהרימון. את התפוח פורסים בסכין חדה או מנדולינה לפרוסות דקות, מניחים בכלי שנכנס למיקרוגל, מפזרים עליהם מעט סוכר ומבשלים כמה דקות לריכוך. מקררים ויוצרים פרח באופן הבא: מניחים 7 פרוסות תפוח בצורה חופפת, מגלגלים לרולדה וחוצים אותה במרכז. נוצרים לנו שני פרחים. מכינים כך 4 פרחים (תיעזרו בסרטון כדי להבין אין להכין את הפרחים).

מעצבים את התבנית ואופים: מניחים את עלי הסלק על כל שטח התבנית, מזלפים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ממש קלות. מניחים על עלי הסלק את הדלורית, הכרע, הגזרים והכרישה. מניחים את צרור התמרים. מלפפים סביב היד את הלוביה ומניחים בצורת עיגול התבנית. מניחים בתוך הלוביה את גרגרי הרימון. מניחים בתבנית גם את פרחי התפוחים. מזלפים על הירקות מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים קלות ומזלפים דבש בנדיבות. מכסים עם נייר אפיה ורדיד כסף ואופים כשעה – שעה וחצי או עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה. מסירים את נייר האפיה ומעבירים לכמה דקות על מצב גריל להזהבה קלה. כשמוציאים מהתנור, מוסיפים עוד רימונים טריים ומזלפים עוד דבש בנדיבות כדי שתהיה לנו שנה מתוקה ומהממת.

שתהיה לכולנו שנה מתוקה וטעימה!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות קשר כפול
    לחמניות קשר כפול רכות במיוחד
  • 33
    קוסקוס מתוק חגיגי לחגים ואירועים מיוחדים
  • חלת לחמניות מתוקות עם תפוחים
    חלת לחמניות מתוקה במילוי תפוחים
  • ספינג בהתפחה ארוכה
    סופגניות מרוקאיות (ספינג') בהתפחה ארוכה במקרר
ברכות לראש השנה צלחת ברכות ראש השנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. יעל הגב 21 בספטמבר 2025 בשעה 10:31

    לא מצליחה לראות את הקישור לסרטון.
    האתר מלא בפרסומות ולא נעים לגלוש בו וחבל.
    תודה רבה שנה טובה ומתוקה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2025 בשעה 12:34

      חג שמח ושנה טובה ♥

  2. שירה לוינשטיין הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 16:46

    את פשוט גאון!

    תודה!

    שנה נפלאה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:03

      תודהההה
      חג שמחחח

  3. ליאת הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 8:26

    איך ניתן לרכך את התפוח ללא מיקרוגל?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:02

      לאדות אותו
      חג שמח

      • ליאת הגב 15 בספטמבר 2023 בשעה 1:28

        תודה רבה
        חג שמח

  4. סיגל הגב 13 בספטמבר 2023 בשעה 16:25

    באיזה חום בתנור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2023 בשעה 23:01

      כתוב בתחילת המתכון

  5. שירלי הגב 13 בספטמבר 2023 בשעה 12:50

    היי,
    אפשר במקום דבש סילאן ללא סוכר לחולי סוכרת ???

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 בספטמבר 2023 בשעה 15:51

      בהחלט כן

  6. רונית הגב 12 בספטמבר 2023 בשעה 11:23

    תודה רבה על המתכון, אנסה
    לכמה אנשים מספיק המתכון הזה?

    *נהוג לברך על כל מאכל בנפרד, אז איך בפועל זה מתבצע? כל אחד לוקח מתוך הסיר את המאכל הספיציפ לברכה?
    *האם אחרי הבישול, ניתן לחמם את הסיר על הכיריים (חושבת על ערב שני של ר"ה – מוצ"ש שאין לנו אפשרות לחמם בתנור, ועל הפלטה מניחה שזה יקח הרבה זמן
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 בספטמבר 2023 בשעה 15:40

      היי רונית,
      ל- 5-6 אנשים. זה טעימות לברכה. את תמיד יכולה לשים יותר.
      *נהוג לברך על כל מאכל בנפרד, אז איך בפועל זה מתבצע? כל אחד לוקח מתוך הסיר את המאכל הספיציפ לברכה? כן
      *האם אחרי הבישול, ניתן לחמם את הסיר על הכיריים (חושבת על ערב שני של ר"ה – מוצ"ש שאין לנו אפשרות לחמם בתנור, ועל הפלטה מניחה שזה יקח הרבה זמן
      תודה – אפשר על להבה נמוכה. תמיד תוכלי להוסיף טיפה מים ולחמם
      חג שמח 🙂

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.