תבנית של ברכות לשנה טובה, מתוקה ומוצלחת! במקום להגיש כל ברכה בצלוחית נפרדת, מכינים הכל בתבנית אחת ומכניסים לתנור לאפיה איטית והטעמים שמתקבלים מדהימים ואף אחד לא ישאיר גרגר של רימון בתבנית


תכף מגיע החג והדבר הראשון שצריך לחשוב עליו אחרי שבנינו את התפריט, זה הברכות שמניחים על השולחן. אני כבר כמה שנים טובות מכינה סיר אחד שבו אני שמה יחד את כל הברכות ואופה בתנור. זה חוסך לי מלא התעסקות מיותרת וזה יוצא כל כך טעים שהכל מתחסל ולא נשאר גרגר אחד של רימון.
ראש השנה הוא לא רק חג, הוא גם היום הראשון בשנה והאמונה היא שיום זה יקבע כיצד ייראו חיינו במשך השנה הקרובה. בדיוק מהסיבה הזו, שמים על שולחן ראש השנה כל מיני מאכלים וסימנים שלמעשה ממסמלים את המשאלות והתקוות לשנה חדשה, פורייה ומוצלחת.




תבנית ברכות לראש השנה שמכינים בתנור
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר ולחמם מעט לפני ההגשה.
- אפשר להכין מראש ללא אפיה ואז לפני כניסת החג לאפות ולהגיש בטמפרטורת החדר.
- במידה ומארחים הרבה אנשים מכפילים כמויות.
מצרכים
- צרור עלי סלק
- 1/2 דלורית
- 1 כרע (סוג של קישוא)
- 2 גזר
- 1 כרישה
- צרור תמרים מזן ברהי (הצהובים)
- 10 יחידות לוביה
- 1 רימון
- 2 תפוחים אדומים
- 3 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 4-5 כפות דבש
אופן הכנה – תבנית בקוטר 30 ס"מ
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
מכינים את הירקות והפירות לאפיה: קוצצים את עלי הסלק קולפים את הדלורית וחוצים אותה לאורך. מניחים אותה בין שני כפות עץ ופורסים אותה לרוחב אבל לא עד הסוף (המקלות מונעים את החיתוך עד הסוף) תיעזרו בסרטון פה כדי להבין את אופן החיתוך. עושים את אותו דבר עם הכרע (קישוא) ועם הגזרים. את הכרישה חותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מחלצים את הגרגרים מהרימון. את התפוח פורסים בסכין חדה או מנדולינה לפרוסות דקות, מניחים בכלי שנכנס למיקרוגל, מפזרים עליהם מעט סוכר ומבשלים כמה דקות לריכוך. מקררים ויוצרים פרח באופן הבא: מניחים 7 פרוסות תפוח בצורה חופפת, מגלגלים לרולדה וחוצים אותה במרכז. נוצרים לנו שני פרחים. מכינים כך 4 פרחים (תיעזרו בסרטון כדי להבין אין להכין את הפרחים).
מעצבים את התבנית ואופים: מניחים את עלי הסלק על כל שטח התבנית, מזלפים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ממש קלות. מניחים על עלי הסלק את הדלורית, הכרע, הגזרים והכרישה. מניחים את צרור התמרים. מלפפים סביב היד את הלוביה ומניחים בצורת עיגול התבנית. מניחים בתוך הלוביה את גרגרי הרימון. מניחים בתבנית גם את פרחי התפוחים. מזלפים על הירקות מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים קלות ומזלפים דבש בנדיבות. מכסים עם נייר אפיה ורדיד כסף ואופים כשעה – שעה וחצי או עד שהירקות רכים ומוכנים לאכילה. מסירים את נייר האפיה ומעבירים לכמה דקות על מצב גריל להזהבה קלה. כשמוציאים מהתנור, מוסיפים עוד רימונים טריים ומזלפים עוד דבש בנדיבות כדי שתהיה לנו שנה מתוקה ומהממת.
שתהיה לכולנו שנה מתוקה וטעימה!
את פשוט גאון!
תודה!
שנה נפלאה!
תודהההה
חג שמחחח
איך ניתן לרכך את התפוח ללא מיקרוגל?
לאדות אותו
חג שמח
תודה רבה
חג שמח
באיזה חום בתנור?
כתוב בתחילת המתכון
היי,
אפשר במקום דבש סילאן ללא סוכר לחולי סוכרת ???
בהחלט כן
תודה רבה על המתכון, אנסה
לכמה אנשים מספיק המתכון הזה?
*נהוג לברך על כל מאכל בנפרד, אז איך בפועל זה מתבצע? כל אחד לוקח מתוך הסיר את המאכל הספיציפ לברכה?
*האם אחרי הבישול, ניתן לחמם את הסיר על הכיריים (חושבת על ערב שני של ר"ה – מוצ"ש שאין לנו אפשרות לחמם בתנור, ועל הפלטה מניחה שזה יקח הרבה זמן
תודה
היי רונית,
ל- 5-6 אנשים. זה טעימות לברכה. את תמיד יכולה לשים יותר.
*נהוג לברך על כל מאכל בנפרד, אז איך בפועל זה מתבצע? כל אחד לוקח מתוך הסיר את המאכל הספיציפ לברכה? כן
*האם אחרי הבישול, ניתן לחמם את הסיר על הכיריים (חושבת על ערב שני של ר"ה – מוצ"ש שאין לנו אפשרות לחמם בתנור, ועל הפלטה מניחה שזה יקח הרבה זמן
תודה – אפשר על להבה נמוכה. תמיד תוכלי להוסיף טיפה מים ולחמם
חג שמח 🙂